מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך עובדים עם בצק פילו

איך עובדים עם בצק פילו

טיפים לעבודה עם בצק פילו:

 

קצת על בצק פילו:

עלי פילו דלים משומן, עשויים רק מקמח ומים.

ניתן למלא עלי פילו במגוון מילויים: מלוח, מתוק, דיאטטי, צמחוני, בשרי ועוד.

הפשרת הבצק:

מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני. הפשרה מהירה תגרום לעלים להישבר.

עבודה עם בצק פילו:

– חשוב להשתמש בבצק פילו מיד לאחר הוצאתו מהמקרר ויש לעבוד איתו בזריזות.

– בזמן העבודה ועד לסיומה, יש לכסות במגבת הלחה את יתר עלי הפילו על מנת שלא יתייבשו וישברו: יש להרטיב מגבת נקייה במים ולסחוט אותה היטב.

– יש לפרוס עלה פילו על משטח עבודה ולהבריש אותו בחמאה מומסת או בשמן (ניתן להשתמש גם בספריי שמן). השמן מונע מהדפים להישבר בזמן האפיה.

– יש לקרר את המלית לפני שמניחים אותה על עלי הפילו ומומלץ שלא לשים מלית רטובה מידי למניעת ריכוך הדפים.

– אם רוצים להבריש את בצק הפילו בביצה, יש להבריש רק את החלק העליון.

אפית הבצק:

במרכז התנור, תוכנית רגילה, 190 מעלות בתנור שחומם מראש.

חימום חוזר של מאפה מוכן:

בתנור ולא במיקרוגל.

קיפול הבצק:

יש לקפל קודם את השוליים ואחר כך לגלגל לרולדה/סיגר (כדי שהמלית לא תזלוג מהצדדים).

 

לחצו כאן לצפייה במתכונים עם בצק פילו.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

67 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    אודה לתשובתך המהירה זה קצת דחוף.
    הקפאתי פילו בשר לראשון ערב חג סוכות.
    מתי להוציא להפשרה במקרר? שבת ערב או ראשון בוקר?

  2. הכנתי רולדות מבצק פילו בהתאם להוראות יצא מוצלח. טרם אפיתי. האם ניתן להשאיר במקרר עד האפיה בערב? אם כן האם להניח עליהן מטלית לחה? יבשה?

    1. אפשר בתנאי שהמלית לא רטובה מידי. אפשר להניח מעל מגבת יבשה אבל עדיף לעטוף בניילון נצמד.

    1. היי פנינה,
      את יכולה לשמור בקופסה אטומה ולהקפיא אבל קחי בחשבון שזה יהיה פחות טעים כי המרקם של הבצק משתנה מעט לאחר הקפאה והפשרה.

  3. שאלתי היא: בחבילה שלי היו 10 דפי פילו. לכמה עלי פילו
    אנו זקוקים להכנת שטרודל למשל בן 5 תפוחים גדולים?
    ומה עושים עם שאר העלים ?

  4. הייי אני מכניסה את המאפים לתנור שחומם כ20 דק לפני כניסת המאפים בחום 200.
    אחרי כניסת המאפה לתנור אני מורידה ל180 אופה 20 דק ואז מעבירה לתוכנית טורבו עד הפיכת העלים לקריספיים בצבע שחום.
    זה עובד גם שהמילית רטובה
    בהצלחה

  5. רציתי לשאול אני יכולה להכין כיסונים ממולאים בבשר ולא לאפות אותם עד למחרת? כלומר להכי את הצורה ולתת לזה לילה במקרר ולאפות למחרת או שאי אפשר
    תודה ענקית!!!!!!!!!

  6. הי הכנתי את המתכון הזה כבר כמה פעמים והוא ממש טוב. אבל בעל פעם הצד העליון יוצא שחום וקריספי, אבל החלק התחתון רך יותר… אני אמנם משתמשת השלושה דפים כדי שיהיה יותר קריספי אבל לא נראה לי שזו הבעיה… מה דעתך?

  7. קודם כל אחלה אתר, משתמשת בו המון!
    אפשר להשתמש במקום בצק פילו בעלי סיגר?
    אם כן איך אופים עלי סיגר?
    תודה ויישר כוח!
    אביבה

    1. היי אביבה,
      בדר"כ אפשר.
      לדעתי בצק פילו יותר נוח לעבודה מעלי סיגר.
      יש למלא במלית ולגלגל לצורה של סיגר. להניח את הסיגרים על תבנית עם נייר אפייה כשצד הפתח פונה כלפי מטה. להבריש בשמן זית או קנולה כל עלה סיגר ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 20-25 דקות עד להשחמה (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).

  8. האם אפשר להכין כמות של רולדות ולהקפיא לשימוש בפעם אחרת לפני אפיה?וזאת כמובן בתנאי שהמילו לא רטוב מדי

    1. לא ניסיתי אבל לפי מה שרשום על האריזה לא מומלך להקפיא שנית בצק פילו לאחר שהופשר. המרקם שלו עלול להפגע.

  9. שלום לך..יש לי שאלה לגבי בצק פילו.
    האם אפשר להכינו לבד בבית? אם כן האם ניתן מכל קמח אחר?
    תודה

    1. אין לי מתכון לבצק פילו אבל אפשר להכין בצק פילו ביתי. אני יודעת שאפשר להכין גם עם קמח מלא. לגבי קמחים אחרים, אין לי מושג.

  10. יש לי שאלה שלא קשורה רק לבצק פילו. שכחנו למרוח ביצה מעל הבצק לפני שהוכנס לתנור. המילוי יצא טוב אבל הבצק די יבש. ניתן להציל אותו באיזו שהיא דרך? תודה וחג שמח !!!!

    1. במקרה כזה אפשר לנסות למרוח שמן על המאפה ולהחזיר אותו לתנור למשך 5-10 דקות על חום גבוה.

  11. האים ניתן להכין את הסיגר ממולא בבשר בבוקר , להכניס למקרא ובערב לבשל בתנור ?
    לא יקרה כלום לבצק?

    1. אפשר, בתנאי שהמילוי שלו לא רטוב (אחרת הדפים יירטבו והקריספיות תפגע).

    1. תפשירי בחוץ שעתיים ואח"כ תעבירי למקרר.
      כחצי שעה לפני שאת רוצה להכין תוציאי החוצה.

  12. שלום, באתר שלכם מצוין שהבצק מכיל רק קמח + מים ואילו על גבי האריזה מצוין שהוא מכיל גם שמן סויה + E…. למיניהם מה נכון? למה להתייחס לאתרכם או מה שמצוין ע"ג האריזה?
    אנא העבירו תשובתכם למייל שלי.
    חג שמח, תמי

    1. היי תמי,
      את בטוחה שמדובר בבצק פילו? כי בצק פילו אמור להכיל רק קמח ומים.
      אם זה אכן בצק פילו, תוכלי לרשום לי איזה סוג זה?
      שלחתי תשובה גם למייל.
      חג שמח 🙂

  13. שלום,
    הפשרתי במקרר בצק פילו ושחתי אותו במקרר כבר שבוע
    האם עוד ניתן לשימוש? הוא עדיין באריזה סגור

    תודה

    1. ממליצה לבדוק את הבצק. אם הדפים עדיין לחים וגמישים אז אין בעיה. אם הבצק התייבש אז לא ניתן להשתמש בו.
      לעיתים רק השוליים מתייבשים והמרכז עדיין לח. במצב כזה אפשר לחתוך את החלקים היבשים ולהשתמש בלחים.
      יום נפלא 🌺

  14. בוקר טוב
    הפשרתי עלי פילו לפי ההוראות, במשך הלילה במקרר. האם אני יכולה להשאיר אותם באריזה כמו שהם ולהשתמש רק מחר? האם הם לא יתקלקלו?
    תודה

    1. היי לאה,
      רשום על האריזה שאין להקפיא שנית לאחר הפשרה כי זה עלול לפגוע במרקם אבל אני יודעת שיש כאלה שמקפיאים ואופים ומדווחים שאין בעיה עם זה.

  15. השתמשתי בבצק פילו שלכם ושמחתי לראות שיש בו רק קמח ומים. האם אכן כך?
    קשה לי למצוא אותו בסופרים האם אפשר לקבל כתובת של מקומות שמוכרים אותו?
    חשוב לי מאוד שהוא לא מכיל שומנים וחמרים כימיים אחרים.
    תודה, יעל

    1. היי יעל,
      בצק פילו אכן מכיל רק קמח ומים. עד היום מצאתי אותו בכל סופר. הוא נמצא במקררים, בדר"כ ליד בצק העלים.

    1. היי שולי,
      במרקם הסופי לאחר טיגון הם מאוד מזכירים אחד את השני, שניהם יוצאים קריספיים אבל במרקם לפני האפיה ובאופן ההכנה יש הבדל.

  16. הי אחרי שהפשרתי את הבצק פילו לילה במקרר הוצאתי ו…שמתי במגבת לחה ניסיתי להפריד ולא יצא לי זרקתי לפח הכל התפקשש יש מצב שעשיתי משהו לא בסדר???

    1. היי יסמין,
      אולי הבצק לא היה עטוף לגמרי בכל הצדדים? או שהמגבת לא הייתה מספיק לחה.

    1. היי איילת,
      לא מומלץ להקפיא דפי פילו לאחר הפשרתם כי זה פוגע במרקם הבצק.

    1. היי,
      אם המילוי יחסית יבש אז אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד לאפיה.
      אם המילוי רטוב אז אפשר להכין מראש את המילוי ולשמור במקרר ולפני שרוצים לאפות- למלא את דפי הפילו ולאפות מיד. הסיבה היא שמילוי רטוב עלול להרטיב את הדפים ולפגוע בפריכות בתוצאה הסופית.
      חג שמח 🙂

  17. היי אפרת.
    איך עושים רול כמו בתמונה ולא רולדה אחת גדולה?
    בנוסף, אני רוצה לקנות מחר עלי פילו ועל הכל רשום בצק פילו האם זה עלים?

    1. היי טל,
      במתכון שטרודל תפוחים מפורט איך מכינים סיגרים/רולים מבצק פילו (בתחתית המתכון יש תמונות להמחשה).
      עלי פילו הכוונה לדפי פילו.
      שנה טובה 🙂

  18. שלום לך,
    האם חייבים לסיים למלאות את כל הדפים ביום אחד או שיש דרך להחזיר למקרר ולמלא יום למחורת לפי הצורך? כי אני ניסיתי לשמור בקירור עם המגבת הרטובה ונדבקו לי יחד כל שאר הדפים , אז מילאתי כך ואפיתי כך ויצאו סיגרים קשים ממש.
    או באיזו דרך ניתן להשתמש או להפשיר רק חצי חבילה כל פעם?
    תודה ☺

    1. היי לאה,
      להפשיר חצי חבילה זאת בעיה אבל כעקרון אם עוטפים את הדפים בצורה טובה ונכונה אפשר להשתמש בהם גם 5 ימים לאחר פתיחת האריזה. לאחר השימוש אפשר לגלגל אותם בעדינות ולהחזיר אותם לאריזה ולסגור את הפתח בשקית.
      בדר"כ הבעיה היא שהדפים מתייבשים ומתקשים ואז כבר לא ניתן להשתמש בהם. אם הדפים נדבקו במקרר אני מניחה שהבעיה היתה שהם היו יותר מידי זמן בחוץ והתחממו או שהמגבת היתה יותר רטובה ממה שהיא צריכה להיות (היא אמורה להיות לחה בלבד) לכן פעם הבאה שאת משתמשת בדפים כדאי לעשות זאת בסביבה קרה או לפחות לעבוד בצורה מהירה כדי שהדפים הנותרים לא יתחממו ולסחוט את המגבת היטב.
      בהצלחה בפעם הבאה ושנה טובה! 🙂

  19. שלום תודה על המידע
    שאלה חשובה לי האם אחרי שעשיתי בקלווה מעלי פילו ולא שמתי עדיין הסירופ האם אפשר
    להקפיא ואחר כך להוציא ולשים סירופי אחרי ההפשרה תודה תודה

    1. היי תמרה,
      את יכולה לשמור בקופסה אטומה ולהקפיא אבל קחי בחשבון שזה יהיה פחות טעים כי המרקם של הבצק משתנה מעט לאחר הקפאה והפשרה.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי פרידה,
      רצוי לא להקפיא את דפי הפילו לאחר שמפשירים אותם מאחר וזה פוגע במרקם הבצק.
      הכי מומלץ זה להכין את המילוי מראש ולשמור במקרר ויום למחרת למלא את דפי הפילו ולאפות.
      יום נעים 🙂

    2. היי
      הכנתי והיה מאוד נוח לעבוד איתם,אך באפיה לא נהיה צבע שחום.נדארו חיוורים.כמו כן השכבה הראשונה מתפוררת בזמן חיתוך הרולדה.
      האם לחתוך קר או חם?
      תודה מראש על המענה
      טולי

    3. היי טולי,
      שימנת את הדפים היטב בחלק העליון לפני האפיה?
      זה טבעי שהשכבה העליונה מתפוררת, זה המרקם של הדפים לאחר האפיה. קריספיים אבל מתפוררים.
      מה הכנת?
      עדיף לצנן קצת לפני חיתוך.
      שנה טובה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר