מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים קאפקייקס

איך מכינים קאפקייקס

 

קאפקייקס הן עוגות קטנות ומתוקות שמכינים בתבניות אישיות קטנות. ההכנה של העוגה היא בדר"כ פשוטה וקלה. את העוגה מקשטים בזיגוג קצפת, קרם או ציפוי שוקולד. מקשטים בסוכריות צבעוניות, נטיפי שוקולד, חטיף קליק וממתקים.

מתכון לקאפקייקס שוקולד ווניל

מתכון לקאפקייקס שוקולד:

חומרים (8-10 יחידות):

ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

2/3 כוס מים חמים

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)

כף אבקת קקאו

כף גדושה אבקת שוקולית

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה או כף לפי הסדר הרשום. יוצקים לתבנית מאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות.

 

מתכון לקאפקייקס וניל (עוגה לבנה): 

חומרים (8-10 יחידות):

ביצה גדולה או 2 ביצים קטנות

חצי כוס סוכר

שליש כוס שמן

2/3 כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה או תרכיז)

חצי כפית תמצית וניל

כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בעזרת מטרפה או כף לפי הסדר הרשום. יוצקים לתבנית מאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-15 דקות.

 

תבניות לקאפקייקס:

אפשר להשתמש במנג'טים מנייר. מומלץ לשים אותם בתוך תבנית שקעים ממתכת או סיליקון ורק אז לצקת לתוכם את הבלילה. כך הם יישארו יציבים. את הבלילה מומלץ לצקת עד גובה 3/4 מהמנג'ט. אין צורך לשמן את המנג'טים.

מנג'טים מנייר

מנג'טים מנייר

אפשר להשתמש ב"קוקטים" שהן תבניות אישיות מקרטון. מומלץ לשמן אותם לפני. את הבלילה מומלץ לצקת עד גובה 2/3 מהתבנית.

קוקטים מנייר

קוקטים מנייר

אפשר להשתמש בתבנית מאפינס מסיליקון. יש לשמן את השקעים לפני. את הבלילה מומלץ לצקת עד גובה 3/4 מהתבנית.

תבניתמאפינס מסיליקון

תבנית מאפינס מסיליקון

טיפים:

*מומלץ למלא את השקעים בכמות זהה של בלילה כדי שהעוגות תהינה בגובה אחיד.

*יש להניח לקאפקייקס להתקרר לגמרי לפני שמצפים בציפוי או בקצפת.

קאפקייקס עם קצפת ותותים

קאפקייקס עם קצפת ותותים

 

קאפקייקס שוקולד עם קרם שוקולד וקליק

קאפקייקס שוקולד עם קרם שוקולד וקליק

 

קאפקייקס עם קרם תותים וסוכריות צבעוניות

קאפקייקס עם קרם תותים וסוכריות צבעוניות

 

קאפקייקס עם קרם וסוכריות צבעוניות

קאפקייקס עם קרם וניל וסוכריות צבעוניות

אוסף מתכוני קאפקייקס קלים להכנה.

איך להכין קאפקייקס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

60 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, מה שלומך?
    אני מעונינית להכין את הקאפקייס למסיבת סיום גן של הבת שלי ביום שישי ואני רוצה לאפות אותם בקוקטים
    האם זמן האפיה כאן יהיה יותר ארוך או יותר קצר ממה שרשמת במתכון ?
    תודה רבה

    1. אם אלה קוקטים גדולים אז זמן האפיה עשוי להיות 15-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

  2. פעם ראשונה שעבדתי עם זילוף, אומנם לא נראה מקצועי אבל טעים מאוד! מקווה שפעם הבאה הם יראו מקצועי ויפים כמו שלך 😃 תודה רבה על מתכונים מדהימים וקלים

  3. היי אפרת -לקרם וניל יש צורך בתוספת של חלב? ראיתי 2 תשובות שלך -אחד רשמת שמנת מתוקה ופודינג וניל .ובתשובה השניה רשמת שמנת מתוקה פודיני וחלב.אשמח לדעת.תודה

    1. עדיף להוסיף חלב, פשוט בגרסת פרווה לא תמיד יש לאנשים חלב סויה או קוקוס בבית ולכן אני רושמת להם שיכינו רק עם שמנת ופודינג.

  4. הי,

    האם ניתן להכין מתכון זה במכשיר מולטיקייק של ICAKE
    אם כן האם יש לשנות את המתכון או להשאירו כמו שהוא?

    תודה

  5. הי
    נראה טעים ןאני רוצה להכין ליום ההולדת של בני.
    ניתן להכין בגרסת פרווה?
    מתנצלת מראש על השאלה אבל איך מזלפים את הקצפת?

    1. הקאפקייקס עצמם הם פרווה.
      מתכון לקצפת פרווה: מקציפים מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל) עם 4 כפות אבקת פודינג וניל עד לקבלת יציבה. את הקצפת שמים בשקית זילוף עם צנטר בצורת כוכב.

  6. היי אפרת מה שלומך???

    רציתי לדעת..
    אם אני מכינה בלילה של עוגה רגילה (למשל העוגת שוקולית של הכוס..כוס..כוס.. אם את מכירה)אפשר להכין את הקאפקייקס מהבלילה או שהמרקם ייפגע?
    מכינה פשוט פעם ראשונה קאפקייקס ליום הולדת של הבת שלי שהחברות והיא יקשטו לעצמן..
    ואפשר להכין יום לפני ולהשאיר מחוץ למקרר?

    1. היי מעיין,
      אפשר להכין את הקאפקייקס מבלילה של עוגה רגילה, כולל עוגת השוקולית שאת מתכוונת אליה.
      אפשר להכין יום לפני ולשמור מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.
      יום מקסים 🙂

  7. עוד שאלה אחת וזהו…
    אם אני רוצה להכין קרם רגיל מקצפת וכו מתי אני יכולה להכין את זה
    יואו אפרת את מדהימה אין ספק שבזכותך אנשים הולכים ברחוב שבעים….

    1. קרם רגיל מקצפת את יכולה להכין כיומיים לפני ולשמור במקרר עד ההגשה.

  8. תודה רבה.
    2 שאלות
    שמים בתוך שקית זילוף ומזלפים נכון? ואפשר להוסיף צבע מאכל נכון?
    אם אני צריכה את זה למחר בבקר מתי אני יכולה להכין את זה כמה זמן מראש ואיך לאחסן?
    סורי זה יותר מ2 שאלות…

    1. שמים בשקית ומזלפים ואפשר להוסיף לזה צבע מאכל.
      אפשר להכין כיום-יומיים לפני ולשמור במקרר. כדאי להוציא מהמקרר כשעה-שעתיים לפני ההגשה.

  9. הי אפרת זאת שוב אני עם השאלות שלי…..
    אני צריכה מתכון של ציפוי לקאפקייק במרקם שאפשר לזלף וזה מתקשה קצת
    נראה לי זה על בסיס מרגרינה ואבקת סוכר
    יש לך מושג למה אני מתכונת?

    1. היי מלי,
      הכוונה לקרם חמאה. כעקרון מקציפים 100 גרם חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר במשך כדקה (מומלץ לחתוך קודם לקוביות). מוסיפים 100 גרם אבקת סוכר ומקציפים כדקה נוספת. מוסיפים חצי כפית תמצית וניל וכף מים וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
      אפשר לשנות את המרקם לרך יותר ע"י הוספת יותר מים.

  10. הי אפרת. נראה טעים ומושלם ליום הולדת של הילדה שביקשה מאפינס תותים (לא יודעת מאיפה ילדה בת 3 חשבה על הרעיון הזה…)
    אז אני תוהה איזה מהמאפינס עדיפים לשילוב עם תותים- שוקולד או וניל?
    ואיזה קרם כדאי לעשות אם אקשט מעל עם תותים? תודה מראש!

    1. היי ליאור,
      אם את רוצה לשלב תותים בתוך התערובת של העוגה אני ממליצה להכין את המתכון הזה – עוגה בחושה עם פירות יער ובמקום הפירות לשים תותים קצוצים. כמובן שאפשר להכין את העוגה בתבנית מאפינס (זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות).
      אם את מתכוונת לקשט רק מעל בתותים אז אפשר להכין את מאפינס השוקולד עם ציפוי שוקולד ולשים מעל תותים או להכין את המאפינס הלבן עם ציפוי שוקולד לבן ולשים מעל תותים.
      אפשר גם להכין קצפת ומעל לשים תותים.
      המון מזל טוב 🎉

  11. אפרת אלופה! חייבת לשתף, הכנתי גם את הווניל וגםאת את השוקולד למסיבה של הילדה, נשארה לי המון בלילה גם מהווניל וגם מהשוקולד, החלטתי לערבב את שתי הבלילות יחד (במקום לזרוק), להפתעתי יצא ממש ממש מוצלח!! כמו עוגת שיש אבל הרבה יותר מוצלח!

    1. פחות מומלץ כי העוגות לא יתפחו כמו שצריך. האפקט של חומרי ההתפחה נפגע ככל והבלילה עומדת.

  12. היי
    עשיתי כמות כפולה בטעם וניל ותפוזים ואז חלקתי לשניים. לחצי מהכמות הוספתי קקאו ושוקולית. יצא מעולה! וזה מצויין לאורחי הצימרים שלי!

  13. היי, תודה על מתכונים מעולים וקלים 🙂
    לגהי המאפינס וניל- האם אפשר להשתמש בריצ או חלב במקום המיץ תפוזים?

  14. מאוהבת באתר שלך. תודה. ועכשיו לשאלתי- למה תמיד כשאני מכינה קאפקייקס בכוסות קשיחות (קוקטים מנייר) יוצא לי לא טוב? הלמעלה יוצא ים גבעה קטנה (ולא שטוח) והאפיה מתארכת מאוד?

    1. היי חני,
      זה קורה גם לי 🙂 המבנה של הקוקטים מנייר הוא כזה שבאפיה זה יוצא כמו שתיארת. גם זמן האפיה ארוך יותר מאשר אפיה בתבנית מאפינס מסיליקון למשל.

    1. מקציפים מיכל שמנת להקצפה או קצפת צמחית עם 4 כפות אבקת פודינג וניל ורבע כוס חלב קר, עד לקבלת קצפת יציבה.

  15. היי אפרת! אני מעוניינת להכין מיני-קאפקייקס קטנים (נגיד במנג'טים מס. 2) אבל יש לי רק תבנית שקעים רגילה. איך עושים אותם קטנים? לא ראיתי בחנויות תבניות עם שקעים קטנים, אז מה מחזיק אותם? בתמונות שלך, הקאטקייקס נראים קטנים, איך את עושה את זה?? רוצה להכין כמות ולקשת. תודה רבה!

    1. היי אודליה,
      אני שמה את המנג'טים בתבנית מאפינס רגילה למרות שהם קטנים יותר (לא זוכרת אם השתמשתי במס' 2 או 3).
      אפשר למצוא בחנויות (בעיקר לכלים חד פעמיים) גם קוקטים (מקרטון קשיח) ממש קטנים ואז אפשר לשמן אותם ולאחר קירור לחלץ את העוגה מהם.

  16. מעולה תודה! ועוד שאלונת,
    יש לי תבנית שקעים ממתכת אפשר לשמן ולהשתמש או שחייבים לשים מנג׳טים מנייר בפנים?
    מחכה כבר לקנות את ספר המתכונים שלך! הפכתי לשפית בזכותך 😃

  17. היי,
    מאוד אוהבת את המתכונים שלך אני משתמשת בהם הרבה.
    אשמח לדעת כמה זמן לפני אפשר להכין אותם?
    בלי קישוט כמובן..
    ואיך ניתן לשמור עליהם

    1. היי רותם,
      קודם כל תודה, אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר להכין את העוגות כיומיים לפני, לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור על השיש. אם רוצים לשמור ליותר זמן אפשר להקפיא עד שבועיים.

  18. הייי אפרת!!!
    לא ראיתי איפה המתכונים לקרמים שמגיעים מעל הקפקייקס? מאוד רוצה להכין אבל גם רוצה קרם 😋😋

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר