מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים צ'יפס

איך מכינים צ'יפס

איך מכינים צ'יפס מושלם? 

איך מכינים צ'יפס

טיפים להכנת צ'יפס פריך מבחוץ ונימוח מבפנים

  • סוג תפוח האדמה:  מומלץ להשתמש בזן שהוא יבש יחסית כדי שהצ'יפס לא ייצא קמחי או ספוגי. מומלץ לבחור בתפוחי אדמה שקליפתם אדומה ומבפנים הם צהבהבים. אלה מושלמים להכנת צ'יפס.
  • כדי שייצא לכם צ'יפס פריך מומלץ להשרות את תפוחי האדמה במים קרים לאחר שחתכנו אותם. פעולה זו מסירה את עודפי העמילן, מה שיתרום למרקם פריך יותר.
  • לאחר ההשריה במים יש  לנגב את תפוחי האדמה בעזרת נייר מגבת. ככל שתפוחי האדמה יהיו יבשים יותר כך המרקם יהיה מוצלח ופריך יותר.

איך לחתוך את תפוחי האדמה?

מומלץ לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך למקלות בעובי של עד 1 ס"מ. יש להשתדל לחתוך אותם לגודל אחיד כדי שיטגנו בצורה אחידה.

 

מתכון לצ'יפס מטוגן בשמן עמוק:

-מחממים על אש גבוהה שמן לטיגון עמוק במשך דקה-שתיים (השמן צריך להיות לפחות בגובה של 5 ס"מ).  זורקים צ'יפס אחד לשמן. אם הוא שקע  ונוצרו סביבו בועות עדינות – השמן מוכן לטיגון. אם הוא נשרף מיד, זה אומר שהשמן חם ויש להוסיף מעט שמן קר כדי לאזן את הטמפרטורה.

כשהשמן בטמפרטורה הנכונה, מוסיפים את יתר הצ'יפס ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים עד לצבע זהוב-שחום. מוציאים את הצ'יפס בעזרת כף מחוררת ומעבירים לנייר סופג.

*מומלץ לטגן את הצ'יפס בכמה סבבים, כמות קטנה בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.

למי שרוצה לחסוך בקלוריות ניתן להכין צ'יפס אפוי בתנור.

 איך להכין צ'יפס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    רציתי לדעת איך אפשר לשמור על תפוחי אדמה שחתוכים כבר, ליום יומיים, בלי שישחירו?
    אנחנו יוצאים לקמפינג ואני רוצה לחסוך זמן עבודה בשטח, אז חשבתי לקלוף ולחתוך אותם מבעוד מועד. (אני יודעת שעדיף ציפס קנוי, אבל יש לי שק שלם של תפוחי אדמה שחבל לי שיתקלקלו)
    תודה!!

    1. היי אביבית,
      כאשר חותכים תפוחי אדמה מראש בדר"כ שומרים אותם בתוך קערה עם מים במקרר וזה מונע את השחרתם.
      חייבת לציין שלא ניסיתי לשמור בצורה הזאת יותר מחצי יום כך שאני לא יודעת איך זה יחזיק במשך יום-יומיים ללא קירור.

  2. יפה מאוד אני היום הכנתי ציפס צא מאוד תים למרות שלא ראיתי מה את עושה אני עדיין מתגרה!

  3. עכשיו אני מכינה לאחיות שלי מקווה שיצא טעים:)
    כמה זמן הם צריכים להיות בשמן?
    הוספתי מלח לשמן זה טוב?

    1. היי רוני,
      מקווה שהסתדרת ושיצא טעים 🙂
      כעקרון הצ'יפס צריך להיות בשמן עד שהוא מקבל צבע זהוב- שחום, בסביבות 5 דקות, תלוי העובי של הצ'יפס.

  4. היי אפרת רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את זה בתנור בכזו צורה או שזה לא יאפה טוב
    נ.ב. יש לך פה אחלה מתכונים קלים וטעימים👅

  5. המלצה-
    להשרות את תפוחי האדמה לאחר הקילוף במי מלח חצי שעה.
    זה הופך את הצ'יפס לרך יותר מבפנים.
    בדיוק כמו במסעדות!!!

  6. תקשיבי….!!!!
    אני גברררר ורק בזכותך אני מתחיל להכין אוכל!!! (כמובן אני מייחס את כל הכשורונות אלי.. חחח סתםםם)
    אז אני, ו..כן גם אישתי והילדים מודים לך בלי סוףףףףףף!!!!!
    אגב.. אין צורך בצ'יפס גם להשים בצל?

    תודה!!!!

    1. שמחה לשמוע!
      אין צורך לשים בצל.
      כל הכבוד לך, תמשיך לבשל אוכל טעים 🙂

    1. מתיקות ממש עדינה שלא כולם מבחינים בה. אם אתה רוצה להמנע משטיפת תפוחי האדמה לפחות כדאי לנגב אותם קצת לאחר חיתוך.
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר