מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים עוגת שוקולד

איך מכינים עוגת שוקולד

 מתכון לעוגת שוקולד קלה ופשוטה שתמיד מצליחה

עוגת שוקולד

חומרים:

2 ביצים

כוס סוכר

3/4 כוס שמן (רצוי קנולה)

כוס וחצי מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)

2 כוסות קמח תופח

4 כפות אבקת קקאו

אופן הכנה:

הערה כללית: להכנת העוגה ניתן להשתמש במיקסר ידני או במטרפה. אם אין אחד מהם אפשר גם לערבב עם כף רגילה.

  1. יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
  2. מתחילים בערבוב הביצים במשך כמה שניות בודדות. מוסיפים סוכר (רצוי בהדרגה) וממשיכים לערבב במשך כחצי דקה-דקה (ערבוב הביצים עם הסוכר מעניק לעוגה נפח ואוורירית).
  3. מוסיפים שמן, ומערבבים כמה שניות. מוסיפים מים חמים ומערבבים כמה שניות (מים חמים מעניקים לעוגה רכות). בסוף מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקקאו (ניתן להשתמש במקום ב-2 כוסות קמח לבן + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב את הקמח עם אבקת האפיה קודם בנפרד לפני שמוסיפים לתערובת).
  4. משמנים (בעזרת שמן או תרסיס שמן) תבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24 ויוצקים את התערובת לתבנית.
  5. מכניסים למרכז התנור בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) ואופים במשך 25-30 דקות, עד שהעוגה מוכנה. איך יודעים אם העוגה מוכנה? נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים אם הוא יוצא יבש או מעט פירורי. אם כן, העוגה מוכנה. אם קיסם יוצר רטוב, יש להמשיך לאפות ולבדוק כעבור 5 דקות נוספות.

לשיפור הטעם אפשר להוסיף לעוגה כפית תמצית וניל ו/או כשליש כוס שוקולד צ'יפס. את השוקולד צ'יפס מומלץ לקמח לפני (כדי שלא ישקע לתחתית העוגה) ולהוסיף לתערובת בסוף ולערבב ערבוב אחד קליל. מומלץ לפזר חלק מהשוקולד צ'יפס מעל העוגה לאחר שיצקתם אותה לתבנית.

מומלץ להכין ציפוי שוקולד לעוגה שמשדרג ומעשיר את הטעם.

*מתכונים נוספים לעוגות שוקולד תוכלו למצוא כאן – עוגות שוקולד.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

48 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת. האתר שלך מעולה. אני מכורה 🙂
    הכנתי את העוגה שלך הוספתי שלוש ביצים. בסוף האפייה יצאו לי סדקים בחלק העליון של העוגה ולא היא לא חלקה לגמרי. מה הסיבה?

    1. היי טל 🙂
      זה קורה לפעמים שהעוגה נסדקת בחלק העליון. את יכולה להפוך אותה בזהירות לתבנית חדשה בצורה כזו שהחלק התחתון יהיה עליון והעוגה תהיה ישרה לגמרי. כדאי להפוך את העוגה רק לאחר שהיא מתקררת לגמרי.
      פעם הבאה אפשר לאפות ב170 מעלות. אפיה בטמפרטורה נמוכה יותר עוזרת למנוע תפיחה מהירה של העוגה והתבקעות/סדקים כתוצאה מכך.

    1. אם זה גודל בינוני כדאי לשים 3 ביצים. במיוחד אם רוצים שהעוגה תהיה יותר יציבה.

  2. היי…
    יש אפשרות לחלץ את העוגה מהתבנית או שהיא לא כזו יציבה? היא מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק?
    תודה ויום טוב!

    1. היי ריקי,
      העוגה מספיקה ל-2 אינגליש קייק חד פעמיות. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.
      ניתן לחלץ אותה מהתבנית רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי.

  3. היי 🙂
    אפשר להוסיף לתערובת פירות יער קפואים(כחלק מהעוגה) ולהוסיף באמצע שכבת קרם פירות יער?

    תודה מראש!

    1. אפשר לצקת לתבנית מחצית מהבלילה, לפזר פירות יער ולהוסיף מעל את המחצית השניה.
      אפשר גם לחצות את העוגה בעדינות לרוחב (לאחר שהיא מתקררת) ולמלא בקרם פירות יער.
      אפשרות נוספות היא להכין ציפוי שוקולד ולפני ההגשה לפזר פירות יער מעל הציפוי.

  4. היי אפרת היקרה…
    הכנתי אתמול את העוגה הזאת והיא יצאה לי קצת דחוסה ולא אורירית…
    ערבבתי את הכל במטרפה, והפחתתי בסוכר לחצי כוס… יכול להיות שזאת הבעיה?

    1. היי חן,
      העוגה לא אמורה להיות אוורירית במיוחד.
      בדר"כ כשרוצים להכין עוגה אוורירית מפרידים את הביצים ומקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר.

  5. היי
    העוגה יצאה לי ממש דקה עד שרואים את רצפת התבנית.
    מה קרה?
    עשיתי הכל לפי מה שכתוב.
    אשמח לתשובה.

    1. מה הכמות שהכנת ובאיזה תבנית השתמשת?
      השתמשת בכוס בנפח 240?
      שמת קמח תופח?

  6. הי אפרת, אני לא יוצאת מהאתר שלך פשוט מעולה! תודה על המתכונים הקלים והטעימים. אני רוצה להכין עוגת שוקולד בתבנית ענקית, כדי שתיהיה שטוחה שאוכל לשים עליה דף סוכר.. על איזה עוגה את ממליצה כי הכנתי את עוגת השוקולד הפשוטה והיא יצאה עם בטן וקצת נסדקה.. מה לא עשיתי נכון ואיזה עוגה הכי תתאים לי? תודה

    1. היי אנסטסיה,
      את יכולה להכין את העוגה הזאת ולהכפיל כמויות ב-2.
      אם יש קצת בטן לעוגה אפשר לחתוך אותה עם סכין ו/או להפוך את העוגה בזהירות לתבנית חדשה, כך שהחלק התחתון יהיה למעלה ואז העוגה ממש ישרה.

  7. לא הבנתי את כמות המים בעוגה . האם אני צריכה לשים גם כוס וחצי מים רותחים וגם כוס וחצי מים קרים ? אודה להבהרה , תודה 🙂

    1. היי יעל,
      יש לערבב 3/4 כוס מים רותחים + 3/4 כוס מים קרים ואז מגיעים לכוס וחצי מים חמים.

  8. שלום אפרת היקרה! אם אני רוצה לשים אבקת חרובים במקום קקאו צריך לשנות משהו בכמויות? תודה רבה!

  9. היי אפרת! אני רוצה להכין היום עוגת שוקולד (ב2 תבניות אינגליש קייק – אגב, אני מאנגליה במקור ועדיין לא הבנתי מה הקשר עם התבנית חחח). אני מתלבטת בין העוגה הזאת לבין העוגה העסיסית (זאת עם הסוכריות הצבעוניות בתמונה). אני רוצה טעם עשיר של שוקולד ושתהיה רכה, אבל יציבה, לא רטובה מדי ולא מלכלכת. מה את ממליצה?? תודה רבה!!

    1. היי יקירה,
      עוגת השוקולד העסיסית טעימה אבל מתפוררת ולכן מלכלכת מעט. עדיף להכין את העוגה במתכון הזה ולהוסיף לה ביצה נוספת (סה"כ 3 ביצים) או את עוגת השוקולד הפשוטה. ממליצה להכין לה ציפוי גנאש. זה מעשיר את הטעם.
      (לגבי האינגליש קייק- גם לי אין מושג 🙂 )
      יום מקסים ופורים שמח!

    2. הכנתי את העוגה הזאת ויצאה מעולה!! כמובן שהוספתי ציפוי וגם קוקוס טחון. רק חבל שלא קראתי את ההוראות עד הסוף, הייתי מוסיפה גם תמצית וניל. בכל זאת יצאה ממש טעימה! אז תודה רבה ופורים שמח אפרת יקרה 🙂

  10. תודה אפרת על מתכונים נהדרים קלים
    ומושלמים לנשים עסוקות ועייפות כמוני(:
    רציתי להכין את העוגה וראיתי שאין לי קמח רגיל או תופח יש לי רק קמח כוסמין מלא של רובינפלד וקמח כפרי שאינני יודעת אם הוא מתאים.
    אודה שתרשמי לי מתכון שמתאימה
    לתבנית אלומינום בינוני
    כשאני מסתכלת זה בגודל 3 תבניות אינגליש קייק אלומיניום /a4
    תודה רבה על תשובתך המהירה
    אני רוצה להכין את העוגה בבוקר 😊😊😊
    תודה רבה
    ותמשיכי להצליח 💖💖💖💖אביבית

    1. היי אביבית,
      עדיף שתשתמשי בקמח כוסמין מלא.
      כמויות לתבנית מלבנית בגודל 32X25:
      3 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
      2+1/4 (שתיים ורבע) מים חמים
      3 כוסות קמח כוסמין מלא + 3 כפיות אבקת אפיה (יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אח"כ להוסיף לבלילה)
      6 כפות אבקת קקאו
      תודה והמשך ערב נעים 🙂

    1. היי קרין,
      כמויות לתבנית 26:
      3 ביצים גדולות
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן + 3 כפות (רצוי קנולה)
      2+1/4 כוסות מים חמים (לערבב מים קרים עם מים רותחים באותו יחס)
      3 כוסות קמח תופח
      6 כפות אבקת קקאו
      חג שמח 🙂

  11. אהלן, נתקלתי במתכונים מסויימים אי אפשר להוסיף למחברת המתכונים , למשל כאן לא היתה לי אפשרות

  12. היי.קודם כל תודה על האתר המושלם.בזכותך התחלתי לאפות!הכל מובן ויוצא טעים מאוד!
    רציתי לשאול. יש לי קמח רגיל.כמה אבקת אפיה אני צריכה להשים?
    תוגה☺

    1. היי מוריה,
      אני שמחה לשמוע 🙂
      על כל כוס קמח שמים כפית אבקת אפיה כך למתכון הזה יש לשים 2 כפיות אבקת אפיה.
      חשוב לערבב את הקמח קודם עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לתערובת.
      שבת שלום

  13. יצא מעלף!!!!!!!
    עם ציפוי ובלי .
    טעימה רטובה – מושלם

    עשיתי עוגה ראשונה בצורת םרפר מתבנית סיליקון
    והספיק לי לעוד עוגה – אינגליש קייק

  14. זה יכול להיות גם לשתי תבניות אינגליש קיק?
    ואם לא אפשר פליז את המתכון..תודה ענקית על כל האתר הזה

    1. כן, זה מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      שבוע מקסים 🙂

  15. היי אפרת,
    הכנתי את העוגה והיא לא הצליחה לי, בלשון המעטה. בכל מתכון שהוא שחלק מהמרכיבים הוא מים – העוגה פשוט לא מצליחה לי – באופן קבוע. יש לך אולי הסבר לזה?

    1. היי יובלי,
      כדי שאוכל להבין היכן הבעיה אצטרך פירוט מה לא מצליח. איך העוגה יוצאת אחרי האפיה?
      ובכלל, באיזה מתכונים נוספים השתמשת במים וזה לא הצליח.
      יום מקסים

    2. היי אפרת,
      כל מתכון שאני מכינה שאחד ממרכיביו הוא מים – העוגה פשוט לא יוצאת לי – זאת אומרת – לא תופחת בכלל – יוצא מעין בצק דחוס ולא טעים – יצאה לי עוגה ממש דקה – בגובה הבלילה כפי שהכנסתי אותה לתנור. אני חייבת למיין שאני אופה המון – ומהאתר שלך בפרט ויוצאות לי עוגות מעולות. רק בעוגות עם כוס/2 כוסות מים אני נופלת – יש לך רעיון למה זה קורה לי?

    3. היי יובלי,
      יש לי כמה שאלות:
      את מערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שאת מוסיפה לבלילה?
      את מקפידה לחמם את התנור מראש היטב (לפחות 8 דקות לפני)?
      את לא פותחת את התנור בזמן האפיה נכון?
      את משמנת את התבנית?
      מיד לאחר שהבלילה מוכנה את מכניסה את העוגה לתנור? הכוונה שהבלילה לא עומדת בטמפ' החדר עד שהתנור יתחמם או משהו.
      איזה עוגה אחרת למשל הכנת שהצליחה? שהיא לא על בסיס מים.

    4. היי אפרת,
      תודה על המענה שלך!
      אני פועלת נכון על פי כל השאלות ששאלת – לשאלתך, אני מכינה המון פעמים את עוגת המייפל שלך שיוצאת מעולה!!!
      אולי בעוגות המכילות מים יש צורך לכוון את התנור על טורבו? אני מנסה למצוא את הפתרון לבעיה…

    5. תקשיבי זאת ממש תעלומה 🙂
      הטמפרטורה ותוכנית האפיה לא אמורים להיות מושפעים.
      בעוגת המייפל את משתמשת במיץ תפוזים נכון? אם כן, את יכולה גם עוגות שוקולד להכין עם מיץ תפוזים במקום מים, עד שייצא פתרון לתעלומה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר