מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים חומוס

איך מכינים חומוס

איך מכינים חומוס

באיזה גרגירי חומוס להשתמש?

להכנת חומוס מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס יבשים קטנים (רצוי מזן "הדס"). יש צורך להשרות אותם במים לפחות 12 שעות לפני ולאחר מכן לבשל אותם במים רותחים עד שהם נעשים רכים לגמרי, ממש נימוחים בפה.

כדי לקצר את זמן הבישול ניתן להוסיף למים כפית סודה לשתיה (לכמות של 500 גרם גרגירי חומוס) או להשתמש בסיר לחץ.

אם רוצים לחסוך את כל זה אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים שהם כבר מבושלים ורכים.

איך להכין חומוס?

לאחר שגרגירי החומוס רכים לגמרי משתמשים ב-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אם מכינים מחומוס מקופסת שימורים יש להשתמש ב 290 גרם לאחר סינון).

מניחים את גרגירי החומוס במעבד מזון. מוסיפים בין 3/4 כוס לכוס טחינה גולמית (מומלץ לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש), 5 כפות מיץ לימון, 1 שן שום, חצי כוס מים קרים, חצי כפית מלח ושליש כפית כמון.

טוחנים עד לתערובת חלקה ואחידה. אם רוצים שהתערובת תהיה רכה יותר אפשר להוסיף עוד קצת מים קרים ולטחון במעבד עד לקבלת המרקם הרצוי. מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם.

אחסון החומוס

החומוס נשמר במקרר 4-5 ימים בתוך קופסה אטומה. לאחר יום במקרר החומוס יעשה מעט יותר סמיך.

איך להגיש את החומוס?

בצלחת עגולה או קערית. מומלץ לזלף מעל שמן זית ולפזר כמון או פפריקה מתוקה. כדאי לשמור חלק מהגרגירים המבושלים בצד ולפזר על המנה המוכנה.

הקפאת גרגירי החומוס

את שאריות גרגירי החומוס שבישלתם ניתן להקפיא בשקית אטומה. פעם הבאה שתרצו להכין חומוס, חממו כמה דקות את הגרגירים במים רותחים, סננו והכינו חומוס.

איך להכין חומוס

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

22 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב אפרת,
    כמה גרמים יוצא שתי כוסות גרגירי חומוס (כבר בושלו) ?
    האם להכין את הטחינה עם מים או שאין צורך?
    כמה כפות טחינה זה יוצא?
    סליחה על השאלות המרובות
    תודה רבה 😉

    1. היי חנה,
      2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים יוצא בסביבות 300 גרם.
      הכוונה לטחינה גולמית, אין צורך להכין אותה עם מים.
      זה יוצא כ-10 כפות.
      יום נפלא 🌷

    1. אם יצא מלוח מידי אפשר להכין עוד חצי כמות בלי להמליח ולערבב עם החומוס.

    1. כן, יש לבשל במים רותחים עד לריכוך מוחלט. לאחר שהחומוס מתרכך יש להשתמש ב-2 כוסות חומוס מבושל.

    1. היי איריס,
      500 גרם חומוס יבש יוצא כ 2.5 כוסות. לאחר השרייה זה אמור לצאת 9-10 כוסות.

  2. שלום, כמה זמן לוקח לגרגירי חומוס להתבשל בסיר רגיל? והאם הסיר צריך להיות סגור לגמרי/פתוח/חצי מכסה? תודה רבה

    1. היי,
      בסביבות 3-4 שעות, תלוי בסוג ובטריות שלהם.
      ממליצה לכסות באופן חלקי (להשאיר פתח קטן לאדים לצאת).

  3. שלום, רציתי לשאול מה עדיף: לאחר לטחון את החומוס מיד לאחר הבישול או עדיף לחכות כמה שעות (או לילה שלם) בין הבישול לבין טחינת החומוס? תודה רבה,
    מרים

    1. לא משנה, העיקר שגרגירי החומוס יהיו מבושלים עד לריכוך מוחלט.

    2. תודה רבה! עוד כמה דקות אני מסיימת את הבישול, ואני רוצה לטחון מחר. האם עדיף לשמור את החומוס המבושל במקרר או בחוץ? יחד עם י בישול או רק את הגרעינים המבושלים? תודה רבה!

    3. תודה רבה על כל התשובות! יש לי עוד שאלה: כשאוציא את החומוס המבושל מהמקרר, האם לחמם אותו לפני הטחינה? במידה וכן, האם להביא לרתיחה? תודה רבה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר