מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מכינים חביתה

איך מכינים חביתה

איך מכינים חביתה?

איך מכינים חביתה

 

כמה טיפים להכנת חביתה מוצלחת:

*השתמשו במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (נון-סטיק).

*השתמשו בחמאה במקום בשמן לחימום המחבת.

*הוסיפו כף חלב לבלילת הביצה וקבלו חביתה תפוחה ואוורירית יותר.

 

מתכון לחביתה (מתכון בסיסי):

חומרים:

כף שמן/חמאה לטיגון

2 ביצים

כף חלב (לא חובה, מומלץ)

מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

-שוברים את הביצים לקערה (את הקליפות יש לזרוק, כן? 🙂 ). מוסיפים כף חלב ומלח וטורפים בעזרת מזלג.

-מחממים מחבת עם כף שמן או חמאה על אש בינונית-גבוהה במשך כחצי דקה-דקה (אם זאת חמאה המתינו שתימס לגמרי). שופכים למחבת את בלילת הביצים. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כדקה. בעזרת תרווד הופכים בעדינות את החביתה צד (החלק התחתון של החביתה אמור להיות יציב. אם נוזלי או מתפרק יש להניח לחביתה להתבשל עוד קצת לפני שהופכים אותה). משארים 10-20 שניות נוספות ומעבירים את החביתה לצלחת.

*הערה: אם החביתה בכל זאת נדבקה למחבת (למרות שהשתמשתם במחבת מטפלון) סביר להניח שהשמן לא היה חם מספיק כשהוספתם את הבלילה.

הכנת אומלטים

להכנת אומלטים בטעמים שונים אפשר להוסיף לתערובת הביצים גבינות כמו בולגרית, צהובה, ריקוטה. אפשר גם להוסיף ירקות קצוצים דק כמו בצל, תירס, גמבה, פטריות. אפשר להכין חביתת ירק ולהוסיף לבלילה תערובת של עלים קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, תרד ועוד.

שימו לב שכשמכינים אומלט זמן הבישול מעט מתארך.

 

 איך להכין חביתה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

10 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת

    ידוע לך איזה שמן עדיף לטיגון מבחינת נקודת הרתיחה שלו? מבחינת כמה שפחות מתחמצן?

    שמן זית או שמן זרעי ענבים?

    בתודה .

    1. שניהם טובים לטיגון. די דומים מבחינת נק' הרתיחה. תחליטי לפי הטעם. כמובן שרצוי שזה יהיה טיגון קל ולא בשמן עמוק.

  2. מה אפשר לעשות כדי שהחביתה לא תתייבש? לעיתים קורה שהחביתה כאילו מתייבשת בחלקה ונוצרים חלקים קשים ללעיסה

    1. אם יש לך מחבת עם ציפוי שאינו נדבק מספיק לשים כמות של חצי כפית חמאה קרה.

  3. שלום אפרת
    אשמח מאד לעזרתך!
    נשאר לי בערך 150 גר' פסטרמה.
    יש לך רעיון איך להכין מזה משהו מעניין?
    משהו כמו אומלט או פשטידה, אוכל ממש.
    (ולא לחם/בגט/לאפה/טורטיה…)
    תודה רבה מאד!

    1. היי מלכי,
      אפשר לחתוך את הפסטרמה לקוביות קטנות ולטגן עם מעט שמן. לאחר מכן לערבב עם 2 ביצים טרופות ולהכין חביתה. זה יוצא טעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר