מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

איך מבשלים תירס

איך מבשלים תירס

 

איך מבשלים תירס?

 

חומרים:

חבילת תירס טרי
מים מהברז
סיר בישול בינוני-גדול

אופן הכנה:

  1. מקלפים את העלים הירוקים והשערות מקלחי התירס ומניחים בסיר. מומלץ לחצות לשניים כל קלח תירס.
  2. מכסים את הקלחים במי ברז.
  3. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה (כשהמים מבעבעים).
  4. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה עד לריכוך (אם אתם מצליחים לנעוץ מזלג יחסית בקלות, התירס אמור להיות מוכן. אם אתם לא בטוחים- אפשר להוציא בזהירות קלח אחד לטעום). קלחים צעירים וטריים מספיק לבשל 10 דקות. קלחים טריים פחות יש לבשל בסביבות 30-45 דקות. לעיתים זמן הבישול אף ארוך יותר.
  5. מוציאים את קלחי התירס לצלחת, מצננים מעט, ממליחים עם המלחייה ואוכלים.

 

הערות וטיפים חשובים:

מומלץ לבשל את התירס כמה שיותר קרוב למועד הקניה. אין להוסיף למים מלח בכלל, אלא דווקא מעט סוכר.

להבדיל מירקות אחרים, תירס מתקשה בבישול יתר, לכן יש לעקוב אחר הבישול ולבדוק האם התירס מוכן.

 

איך מכינים תירס על האש או במחבת פסים?

מי שרוצה להכין תירס על הגריל או במחבת פסים: יש להבריש את קלחי התירס במעט שמן זית או קנולה ולצלות על רשת המנגל או על מחבת פסים חמה מאוד (יש לחמם מראש). במהלך הצלייה יש להפוך את התירס מכל הכיוונים כדי להבטיח צלייה אחידה.

*מומלץ לבשל את התירס במים רותחים לפני הצלייה.

 

איך לבשל תירס במיקרוגל?

מניחים קלח תירס מקולף על צלחת (רצוי מזכוכית) ומכניסים למיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה במשך 2-3 דקות.

 

אחסון תירס:

אם אתם רוצים לאכול את התירס מאוחר יותר או אפילו יום למחרת, יש לשמור אותו בחוץ או במקרר (אם חולפים כ-8 שעות) כשהוא טבול כולו במים. תירס שנשאר זמן ארוך מחוץ למים עלול להתקשות ולהתייבש.

 

איך לבחור תירס?

חשוב לבחור תירס טרי. גרגירי התירס צריכים להיות תפוחים ומלאים, ללא שקעים. עדיף לקנות תירס שיש עליו עלים ירוקים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

11 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת, אתר פשוט מעולה!!! אומר את המילים הפשוטות בפשוטות. מקסים!
    שאלה, מה עושים שהתירס צף וחצי מהתירס "בחוץ"
    תודה

    1. תודה שרית 🙂
      לגבי התירס הצף, זה אכן קורה ואין הרבה מה לעשות חוץ מלסובב את התירס במהלך הבישול כדי שיתבשל באופן שווה מכל הצדדים.

    1. היי מור,
      עדיף לחמם במים כדי שיישאר עסיסי. אפשר לחמם את המים בהם הוא נמצא או לכסות אותו במים רותחים במשך כמה דקות עד שמתחמם.

  2. בקר טוב!
    ראשית,שוב תודה על אתר מושלם!!!
    שנית,אני רוצה לצאת עם הילדים לפארק ולקחת איתי קלחי תירס מבושלים ורצוי שיהיו עדיין מעט חמימים .
    אם אבשל בבית סמוך ליציאה, איך לדעתך,כדאי 'לארוז' אותם כדי לקחת לפארק?
    תודה מראש,
    מלי

    1. היי מלי,
      את יכולה לעטוף אותם בנייר כסף לאחר ההכנה.
      תהנו ויום נפלא 😉

  3. בשיטת בישול תירס במיקרו, אני בכלל לא מקלפת את התירס. מניחה את הקלחים בצלחת ומבשלת בעוצה גבוה 3-4 דקות, תלוי במס. הקלחים.אח"כ מוציאים את הקלחים _ זהירות חם!!. חותכים את הקצה שהעלים מחוברים לקלח, בגובה של שורה 2 של הגרעינים. לוחצים מעט על הקלח ועוזרים לו לצאת מהעלים ללא השערות. התירס נראה כאילו לא בושל, אבל חכו כשתטעמו אותו טעמו פשוט נהדר!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר