מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אטריות שעועית מוקפצות

אטריות שעועית מוקפצותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 30, 2017
Last modified:יולי 30, 2017

Summary:

אטריות שעועית עם ירקות ברוטב סויה וסילאן – ארוחת צהריים צמחונית בריאה וטעימה. ניתן להכין גם עם אטריות אורז.

אטריות שעועית מוקפצות

מצרכים (כ-4 מנות):

250 גרם אטריות שעועית דקות (אפשר להשתמש באטריות אורז דקות)

3 גזרים בינוניים קלופים חתוכים לחצאי עיגולים

3 זוקיני/קישוא בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

3 שיני שום קצוצות

סלסלת פטריות טריות חתוכות גס

כוס עלי כוסברה קצוצים

100 גרם בוטנים גרוסים קלויים

תיבול: 6 כפות רוטב סויה (רצוי רוטב סויה בסגנון סיני), 2 כפות מלאות סילאן, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-הכנת אטריות שעועית: מניחים את האטריות בקערה ומכסים במים רותחים. משאירים 10-12 דקות ומסננים.

-מחממים מחבת רחבה או ווק עם 2 כפות שמן, מוסיפים את הגזרים, הזוקיני, השום והפטריות. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים במשך 10-15 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין נגיסים (ניתן לכסות את המחבת כדי לזרז את הבישול).

-מוסיפים את האטריות, מתבלים ברוטב סויה, סילאן ופלפל שחור. מערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים, מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים כחצי דקה.

-מעבירים לצלחת ומפזרים מעל בוטנים גרוסים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

27 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, שוב אני🙊😁

    ניתן להוסיף למתכון קרם קוקס ואבקת קארי??
    ואולי לקט נורמנדי במקום אותם מרכיבים שבמתכוו?

    1. היי, אפשר להשתמש בלקטו נורמנדי במקום הירקות הטריים, רק צריך לקחת בחשבון שהם יוצרים קצת "סמרטוטיים" לאחר הבישול.
      יש לי מתכון לרוטב קרם קוקוס ממתכון אחר – פרגיות בקרם קוקוס. את הקארי אפשר להוסיף בסוף ובהדרגה, לפני הטעם האישי.

  2. תודה:)
    הכנתי עם הטופו וייצא מעולה.. ארצה גם לנסות עם קוביות חזה עוף (שניצלים).. אפשרי? מתי להוסיף במידה וכן?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להכין עם קוביות חזה עוף. את חזה העוף יש לטגן בנפרד עם כף שמן, 2-3 דקות מכל צד ולהעביר לצלחת. להוסיף בסוף יחד עם האטריות ולתבל.
      שבוע נפלא

    1. כן אפשר.
      מערבבים את קוביות הטופו עם 2 כפות רוטב סויה ומשרים ל10 דקות לפחות. מחממים מחבת קטנה ומטגנים את קוביות הטופו עם כף שמן כ-5 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
      מכינים את המתכון ומוסיפים את הטופו בסוף יחד עם האטריות.

  3. היי

    אני רואה ששאלו אותך כבר
    אבל בכל זאת מה אפשר להשתמש במקום רוטב סויה

    מטעמי בריאות לא אוהבת לשים רוטב סויה או רוטב אחר קנוי

    איזה רוטב אני יכולה להכין בעצמי בבית במקום רוטב הסויה פה .

    1. רוטב סויה הוא הכי מתאים כאן. גם מבחינת הטעם וגם עסיסיות. כנ"ל לגבי הסילאן.
      אין לי מתכון לרוטב סויה.
      את יכולה לתבל בתבלינים רגילים עם שמן זית או שמן שומשום בנדיבות כדי שהמנה לא תצא יבשה מידי.

    1. היי אלה,
      האטריות אינן מכילות גלוטן. לרגישים לגלוטן חשוב להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן.

    1. היי דפנה,
      אפשר לשים במקום גמבה, פלפל צהוב, שעועית ירוקה וכדו'.
      אופן ההכנה אינו משתנה.

  4. תודה מתכון הנפלא. האם ניתן להחליף הכוסברה בפטרוזיליה. לוותר על הבוסנים איך אפשר לחתוך את איטריות על מנת שייפגשו לפני ההשעיה או אחרי .

    1. היי ציפי,
      אפשר להחליף בפטרוזיליה ולוותר על הבוטנים.
      אפשר לחתוך את האטריות לפני או אחרי ההשרייה, מה שיותר נוח לך.

    1. היי שיר,
      מה שנותן את הטעם זה הסויה. כשמכינים אטריות מוקפצות אז בדר"כ רצוי להשתמש ברוטב שאותו סופגות האטריות. אני חושבת שעם תבלינים בלבד זה ייצא יבש מידי.

    2. קודם תודה, ויש לי שאלה נוספת בעיניין-אם אני מבשלת את האיטריות, אפשר להוסיף לזה את הירקות כמו שתואר במתכון, ז"א שכך לא יהיה צורך שהאיטריות יספגו את הרוטב..?או אולי אפשר להכין רוטב כלשהו, אבל לא משהו קנוי..)
      תודה רבה

    3. עדיין כשמבשלים את האטריות ומסננים מנוזלים אז האטריות די יבשות אם לא שמים עליהן רוטב (בדומה לפסטה).
      את יכולה לנסות לשים יותר סילאן, נגיד כ-4 כפות. זה לא נורא אם זה לא יהיה לגמרי רטוב. העיקר שיהיה לזה טעם.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר