מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אחסון נכון במקרר

אחסון נכון במקרר

אחסון נכון במקרר

 

רובנו מבשלים במהלך השבוע ושומרים את האוכל המבושל במקרר, בכדי שכאשר נגיע הביתה אחרי יום עבודה עמוס או כשהילדים יחזרו מבית הספר, כל שנצטרך לעשות הוא לחמם את המזון על הגז או במיקרוגל. בנוסף, פעולה כמו הפשרה, למשל, מחייבת תשומת לב מיוחדת, כדי למנוע מהמזון להתקלקל. איך מאחסנים כמו שצריך, מה עושים עם מזון שנשאר, איך לשמור על הסדר במקרר ובמקפיא? על כך במאמר הבא.

 

תאריכי תפוגה

מומלץ לסדר את המזונות השונים על פי תאריך התפוגה שלהם (הישן מלפנים, החדש מאחור) ובכל מקרה, מראש לא כדאי לרכוש מוצרי חלב שתאריך התפוגה שלהם הוא פחות משבוע מיום הרכישה קדימה. לפני שתשלבו את השמנת או היוגורט במתכון שלכם, הסתכלו על התאריך. זכרו, כי קיים הבדל בין: ״עדיף להשתמש לפני״ לבין ״לשיווק עד התאריך״. השתמשו במבחן הריח- אם אתם בטוחים שהריח תקין, השתמשו במוצר. אם אתם לא בטוחים לגבי מזון מסוים, עדיף לא לקחת סיכונים, ולהשליכו לפח.

 

מה לעשות עם מזון שבושל?

אחרי שבישלתם את המרק, התבשיל או האורז, בתוך שעתיים מומלץ להעבירם למקרר או למקפיא. במזונות שנשארים בחוץ למעלה משעתיים בטמפרטורת החדר (בקיץ רק שעה) חיידקים עלולים להתרבות. בנוסף, לא מומלץ לחמם שאריות יותר מפעם אחת. מזונות של פעוטות אין לשמור לאחר הארוחה. חשוב מאוד לשמור על ניקיון ואסתטיקה הן בתהליך ההכנה והבישול, והן בתוך המקרר עצמו. האחסון חייב להתבצע בידיים נקיות ובכלים נקיים ואטומים לחלוטין.

 

כמה זמן?

מזונות שבושלו ואוחסנו במקרר עדיף לאכול בתוך יומיים אם כי יש פריטים שיכולים לשרוד יותר זמן במקרר לדוג' מרקים יכולים לשרוד גם 4 ימים, בשר בקר 3-5 ימים. לאחר שהוצאתם משהו מהפריזר כמו עופות, בשרים או דגים, יש לבשלם תוך 24 שעות לכל המאוחר. ירקות ופירות מומלץ לאכול או לעשות בהם שימוש לבישול תוך 7 ימים. אם מדובר בירקות ובפירות שצריכים להבשיל, כמו עגבניות קשות, אבוקדו, מנגו או פפאיה, רצוי להשאירם מחוץ למקרר באזור נקי עד להבשלה. ניתן לארוז עגבניות ואבוקדו בנייר עיתון או שקית ניילון וכך ההבשלה בחוץ תהיה מהירה יותר.

 

הקפאה והפשרה

הפשרה ניתן לבצע בשלוש דרכים: במיקרוגל, תחת מי ברז קרים ובמקרר עצמו. הדרך הטובה ביותר היא המקרר, אך מי שאין לו את הזמן לכך, יכול גם להפשיר בדרכים האחרות. אין להחזיר למקפיא מזון גולמי שכבר הופשר, לא משנה מאיזה סוג. למרות שההקפאה משמרת את המזון, לא מומלץ להקפיא בשרים, דגים ועופות לתקופה של יותר מארבעה חודשים.

 

טיפים לסידור המקרר

  1. שמרו על טמפרטורה של 5 מעלות צלזיוס.
  2. נסו שלא להעמיס על המקרר יתר על המידה.
  3. עטפו מזונות פתוחים כמו גבינות וירקות שנשארו מיום קודם.
  4. שקיות וואקום הן הדרך הטובה ביותר לשמור על טריות המזון.
  5. מומלץ שלא לאחסן ירקות ופירות בגב המקרר שכן אזור זה הוא הקר ביותר והם עשויים לקפוא.
  6. המדף התחתון מתאים לאחסון בשרים, עופות ודגים שכן זהו האזור הקר ביותר במקרר.
  7. ביצים וגבינות מומלץ לאחסן באזור העליון של המקרר.
  8. שמרו את המגרות לאחסון של ירקות ופירות.
  9. בדלת כדאי לאחסן מוצרים שלא זקוקים לקירור קיצוני, כמו למשל ריבות, ממרחים, משקאות קלים וכדומה.

 

לסיכום, שמירה על תנאי אחסון נאותים, מקרר מסודר ונקי יסייעו להאריך את חיי המדף של הירקות, הפירות והמזונות השונים, ישמרו על הטעם, על הריח ועל הטריות, ולא פחות חשוב- יפחיתו את הסיכוי להיווצרות של חיידקים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו
כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר