מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אחסון ירקות ופירות

אחסון ירקות ופירות

ירקות ופירות כדאי לאחסן כך שיחזיקו מעמד למשך כמה שיותר זמן. לפני שמדברים על אחסון, צריך להבחין בין פירות לירקות, כי הכלל הראשון לאחסונם הנכון הוא הפרדה ביניהם. שימו לב שעגבנייה ופלפל, לדוגמא, נחשבים לירקות חשובים בכל סלט טרי, אבל על פי ההגדרה הבוטנית הם פירות.

איך לאחסן נכון פירות וירקות?

 

כללי:

  1. אל תרחצו פירות וירקות לפני הכנסתם למקרר. הרטיבות ממריצה ריקבון מהיר שלהם. החלטתם בכל זאת לרחוץ אותם? נגבו אותם היטב לפני שאתם מעבירים למקרר.
  2. הוציאו אותם משקיות הניילון והעבירו לשקיות בד לשימוש רב פעמי או אחסנו בקופסאות מרופדות בנייר מגבת. ירקות זקוקים לאוויר ואם כבר השארתם אותם בתוך השקית אז חוררו חורים קטנים בשקיות.
  3. אל תמלאו את השקית/הקופסא יתר על המידה. הירקות שלכם זקוקים לסירקולציה של אוויר.
  4. אחסנתם בקופסה? נגבו את מכסה הקופסה בכל פעם שאתם פותחים אותו.
  5. לא כל הפירות/הירקות זקוקים לקירור. הימנעו מלהכניס למקרר בננות, בצל ותפוחי אדמה. גם אבוקדו ומנגו אינם זקוקים לקירור עד לפתיחתם.
  6. השתמשו בנייר מגבת לשמירה על עלים ירוקים (חסה, פטרוזיליה, שמיר) ועשבי תיבול.

 

טיפול פרטני:

  1. עגבניות: הפרידו אותן מירקות אחרים, בעיקר מחבריהן לסלט, המלפפונים. העגבניות מפרישות חומר שגורם למלפפונים להרקיב. ניתן להחזיק עגבניות מחוץ למקרר כשבוע, במיוחד אם אינן בשלות. שימו אותן בסלסלה, כדי שיוכלו לנשום.
  2. מלפפונים, ירקות ירוקים, עלים ועשבי התיבול רגישים מאד ללחות. מומלץ לשמור אותם בקופסה סגורה כשהם עטופים בנייר מגבת, עד 10 ימים. לפני שעוטפים מלפפונים בנייר, יש להסיר את שאריות הפרחים המחוברים למלפפון. מאותם פרחים, בדרך כלל מתחיל ריקבון. הדבר נכון גם כשמדובר בקישואים.
  3. כרוב נשמר במקרר שבועיים שלושה. עטפו אותו בנייר מגבת ושימו בשקית עם חורים.
  4. תות שדה ודובדבנים – עדיף לשים בכלי עם מסננת (חפשו כלי אחסון עם מסננת פנימית תואמת). מתחת למכסה הכלי כדאי לשים נייר מגבת כדי למנוע לחות. בכל מקרה עדיף לארוז בסלסילות נמוכות, כאשר הם מסודרים בשכבה אחת או שתיים, מאשר בקופסאות עמוקות בשכבות, שמעודדת התפתחות והתפשטות הריקבון.
  5. גם מלון שונא לחות. כלי סגור עם נייר מגבת ישמור עליו וימנע את התפשטות הריח שלו למאכלים אחרים. כנ"ל לגבי גויאבות, פרי עם משך חיים קצר מידי.
  6. אבוקדו: יש לשמור במקום קריר ויבש (מחוץ למקרר). אם ברצונכם להאיץ את הבשלת האבוקדו, שימו אותו בקערה מחוץ למקרר, בתוך נייר עיתון.
  7. תפוחי אדמה רגישים לקור ומרקיבים מהר במיוחד בסביבה שאינה טובה להם. בתפוח אדמה שהחל להרקיב הופך העמילן לכימיקל מסוכן, אקרילמיד, העלול לגרום נזקים לבריאותנו. על כן יש לאחסנם למשך שבוע לכל היותר- במקום אפלולי ומאוורר, אך לא קר מידי. אין לאכול תפוחי אדמה ירקרקים או כאלה שהחלו להנביט מחדש שורשים. יש להרחיק אותם בעיקר מבצל או תפוחי עץ.
  8. אל תניחו בצל ליד תפוחי אדמה. שניהם יצאו ניזוקים משכנות זו. עטפו את הבצל בשקיות בד או שימו אותו בתוך גרביים ישנות. גם להניח בצל בחלל פתוח בטמפ' החדר זה בסדר אך כדאי שיעמוד במקום אפלולי ומוצל.
  9. שום יכול להיות ליד הבצל. אחסנו אותו במקום מאוורר ואל תקלפו אותו מראש.
  10. הסירו עלים מיותרים מגזר ומסלרי, כי הם צוברים לחות מיותרת. אפשר להפריד בין שורש הסלרי לעליו. בעלי הסלרי רצוי להשתמש תוך יומיים שלושה. את השורש ניתן לשמור למשך מספר ימים כשהוא עטוף בנייר מגבת בתוך שקית מאווררת. אפשר לחתוך את השורש לקוביות ולהקפיא.
  11. בננות – כדי שהבננות בשלות ישרדו כמה שיותר מומלץ להפריד אותן לחלוטין, ולעטוף כל קצה בננה בניילון נצמד. זה בעצם מאט את תהליך ההבשלה שלהן.
  12. חסה– יכולה להשמר במקרר במצב סביר כשבוע. מומלץ לארוז את החסה בשקית מאווררת (מומלץ לחורר חורים בשקית). כמובן שלא לאחסן בקרבת תפוחי עץ. אם הפרדתם את החסה לעלים, יש לשטוף ולייבש היטב ולאחסן בקופסת פלסטיק מרופדת בנייר מגבת.
  13. חציל – כדי לשמור על איכות החציל מומלץ לעטוף את הפרי בנייר סופג ולשים בתוך שקית. את השקית לא לאטום על ידי קשירה.
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    אני לא זזה בלי האתר שלך.. כל יום אני מכינה לפחות משהוא אחד חדש ויצא מושלם!!!!!!!
    למה הירקות מרקיבים לי יותר מהר כשהם בתוך המגירה במקרר?(המגירה מאווררת)

    1. היי רבקי,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      איך הם מונחים במגירה? הם נמצאים בשקית?

    1. מהמלפפונים אני לא יודעת אבל מהגזר אפשר להכין תבשילים או מרקים.

  2. היי אפרת,
    אולי תוכלי לעזור לי, קניתי ירקות עלים (פטרוזיליה וכוסברה), אני רוצה לשטוף את העלים ולהניח במקרר.
    כשאני עושה את זה הם מרקיבים לי מהר מאוד. איך אפשר בכל זאת לשטוף ולאחסן נכון?

    1. נכון, עלים ששוטפים אותם נרקבים מהר יותר.
      אם רוצים שהעלים יישמרו הכי הרבה זמן עדיף לא לשטוף אותם. אם בכל זאת שוטפים אז חשוב לייבש אותם היטב.
      עלים ועשבי תיבול מומלץ לשמור בתוך נייר כסף סגור או במגבת נייר בתוך קופסה אטומה.

    2. תודה רבה!
      הולכת להכין בלי נדר הרבה מהמתכונים שלך לחג 😉
      שתהיה לך שנה טובה ומבורכת עם שפע מתכונים חדשים 🙂
      ענת

    1. היי צופיה,
      גם הבצל וגם תפוח האדמה משחררים חומרים שגורמים לשניהם להרקב יותר מהר ולפעמים לפתח טעם מר.

  3. תודה רבה על המידע, הרבה דברים לא ידעתי מקודם.
    אפשר לשאול מה עם לימון? כיצד מאחסנים?
    תודה מראש

    1. היי אמירה,
      לימונים מומלץ לשמור בתוך שקית אטומה במקרר.

  4. צהריים טובים
    תודה רבה על המדריך הברור.
    כעקרת בית מתחילה באמת לא ידעתי איך לאחסן נכון.
    האם אפשר להשתמש בשקיות נייר? (שקיות כמו ממאפיה)
    תודה מראש

    נ.ב תודה על האימיילים שאת שולחת כל שבוע עם דברים חדשים ומענינים. אפשר לענות לך באימייל תודה?

    1. היי שרה,
      אפשר להשתמש בשקיות נייר. הן דווקא סופחות לחות וזה טוב.
      וכן אפשר להשיב לי במייל חוזר.
      המשך יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר