מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם תפוחי אדמה

אורז עם תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

אורז עם קוביות תפוחי אדמה – קל להכנה, פשוט וטעים

אורז עם תפוחי אדמה

מצרכים (כ-5 מנות):

1 בצל גדול קצוץ

2 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (עד 1 ס"מ)

2 כוסות אורז לבן

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר (רצוי עם ציפוי שאינו נדבק) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא לגמרי.

-מוסיפים את האורז, מתבלים בכפית מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

אורז עם תפוחי אדמה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

37 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום, אני מעוניינת להכין עם אורז מלא וכוס אחת. תוכלי לרשום לי כמויות בבקשה? של מים ושל תפוח אדמה בעיקר.
    תודה רבה.

    1. היי שריאל,
      1 בצל בינוני קצוץ
      2 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות קטנטנות (עד 1 ס"מ)
      כוס אורז מלא
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית (לא מלאה) מלח, כפית שטוחה אבקת מרק, קמצוץ כורכום, קמצוץ פלפל שחור
      זמן הבישול – 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

  2. אין עליך, יצא טעים מאוד!!!!! הכנתי עם זה גם את החזה עוף בסילאן וסויה, שילוב מושלם ומתוק❣
    תודה שאת מלמדת אותי!!!!

    1. אפשר לתבל את קוביות תפוחי האדמה ב2-3 כפות שמן זית, מעט מלח ולאפות ב-190 מעלות 25-30 דקות, עד הזהבה ואז להוסיף לאורז.

  3. התפוחי אדמה לא מופיעים בגרסה להדפסה 🙁 . הכנסתי אותם אחרי שהוספתי מים לאורז. מקווה שייצא בסדר

    1. ממש מוזר 😐 אני כן רואה שהם מופיעים כשאני לוחצת על הדפסה. אולי השורה נמחקה בטעות.

  4. עשיתי את זה פעם אחת.יצא מושלם טעים ברמות!
    תודה רבה.
    אני גרה בחו"ל (שליחה של הרבי) ואני לא ככ יכולה למצוא מתכונים שיש לנו בהם את כל החומרים.
    בעיקר הקינוחים וכל החלבי.
    אבל זה ספציפית יש לנו כמובן.. חומרים בסיסיים. יצא טעים ברמות. תודה רבה!!
    אתר מעולה

    1. אם אתה אוהב כמון אפשר להוסיף חצי כפית. אם לא תכין רגיל רק בלי אבקת מרק.

    1. היי,
      באיזה סוג סיר השתמשת? זה בדר"כ קורה כשמשתמשים בסיר כמו נירוסטה. יכול להיות גם שבישלת על אש/להבה גבוהה מידי.

    1. נכון בלי מים. יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק. אם במקרה התחתית מתייבשת ותפוחי האדמה נדבקים לתחתית יש להוסיף כרבע כוס מים ולהמשיך לבשל.

    1. היי חניתה,
      3 כוסות מים =720 מ"ל.
      מה שחשוב זה להשתמש באותה כוס למדידת האורז והמים כדי לשמור על איזון.

  5. הי, אני רוצה להוסיף אפונה ועדשים ירוקות. כמות המים תגדל ובכמה?
    ובאיזה שלב כדאי להוסיף את העדשים?
    תודה.
    האתר נפלא ויעיל

    1. כמות המים נשארת כמו שהיא. חשוב רק שהאפונה והעדשים יהיו מבושלים. אפשר להשתמש בשקית קפואה. אפשר להוסיף לפני שמוסיפים את האורז.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר