מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם פרגיות, עדשים וגזר

אורז עם פרגיות, עדשים וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 2, 2016
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

תבשיל בסיר אחד: אורז עם פרגיות חתוכות, עדשים וגזר.

אורז עם פרגיות, עדשים וגזר

מצרכים (4-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן

400-500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

4 גזרים בינוניים מגורדים גס

2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה

3 ורבע כוסות מים רותחים

תיבול: כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל את עד להזהבה קלה.

-בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומוסיפים את הפרגיות. ממליחים ומפלפלים מעט בעזרת המלחייה ומטגנים כדקה מכל צד עד שהפרגיות משנות צבען ללבן.

-מוסיפים את הגזר, ממליחים ומערבבים. מבשלים עם מכסה במשך כדקה.

-מוסיפים את העדשים והאורז ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה (כשהתבשיל מעט מבעבע). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.

*במקום עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להשתמש ב 3/4 כוס עדשים שחורות יבשות ואז יש לבשל אותן בנפרד במים רותחים כחצי שעה, עד שהן מתרככות ולסנן. לאחר מכן ניתן להשתמש בהן לתבשיל כרגיל.

*במקום פרגיות- ניתן להשתמש בחזה עוף.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

75 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,אפרת! אוהבת מאוד את האתר שלך, לומדת ,באצם,איך לבשל מהתשובות שלך על השאלות.
    האם אפשר להכין את המתכון הזה בלי עדשים?

  2. אתר מושלם..
    שאלה- יש לי עדשים שחורות שנקראות ״בלוגה״.. 🙄 האם אםשר להשתמ בהן במקום עדשים ירוקות? ואם כן, איך?

    1. כן אפשר. יש לבשל אותן במים רותחים במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון.

  3. היי אפרת,
    כשאת כותבת במתכון ״מורידים את האש״. לאיזו אש את מתכוונת? בינונית? נמוכה?
    תודה מראש 🙂

    1. צהריים טובים,
      פשוט ואוו אין לי מילים.
      ממש עכשיו כיביתי את האש ולא התאפקתי,הייתי חייבת לטעום.

      ממש ממש טעים
      מאוד אוהבת את המתכונים שלך
      תודה רבה 😄

  4. תודה ענקית על המתכונים!!! כל מה שאני עושה מהאתר יוצא מדהים!!!
    שאלה, אפשר לעשות עם אפונה יבשה שבשלתי במים?

  5. עוד מתכון שלך שאני הולכת לנסות 🙂 תודה!
    שאלה – האם במקום פרגיות/חזה עוף אפשר להשתמש בנתחי שווארמה?

    1. היי ליאת,
      אפשר אבל לדעתי פחות מומלץ מאחר ונתחי שווארמה נעשים יבשים ומעט צמיגיים בבישול יתר.

  6. היי,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה!
    יש לי שאלה לגבי המתכון הזה, אני יכולה להשתמש בעדשים ירוקות לא מבושלות? כמה זמן להשרות וכמה לבשל לפני?

    1. היי תמר,
      אפשר. מומלץ להשרות אותן כשעתיים במי ברז רגילים ואח"כ לבשל במים רותחים במשך כ30 דקות.
      שבוע מקסים 🙂

  7. היי אפרת.
    רציתי לישאול אותך שאלה טיפה מורכבת לוקח לי המון המון זמן לעשות את ההכנות לתבשילים.לא כולל הזמן של התבשיל.את ממליצה לי לעשות יום לפני תחיתוכים?תודה רבה.

    1. כן. אפשר בהחלט לחלק את העבודה ויום לפני לעשות את החיתוכים ולשמור במקרר.

    1. היי,
      עדשים כתומות מתפרקות בבישול ולכן עדיף להשתמש בעדשים ירוקות או שחורות.
      אם בכל זאת רוצים אפשר לשים כוס אחת של עדשים כתומות (יש לשטוף אותן היטב לפני שימוש ולסנן) ולהגדיל את כמות המים ל4 כוסות.

  8. היי אפרתתת רציתי לומר לך שיש לך אתר מושלםםםםם עם מתכונים טעימים מאוד קלילים וברורים תמשיכי לעלות לנו עוד מתכונים אני נירא נהנת מהאתר הכל אני מבשלת רק מפה!! רציתי לדעת אם יש לך אפליקציה לאתר?

    1. היי טל,
      אם החזה יצא יבש אז אני מניחה שהבעיה היא אכן טיגון יתר. בגלל שזה חלק שהוא רזה אז הוא מתייבש מאוד מהר. פעם הבאה כדאי לטגן אותו ממש חצי דקה-דקה מכל צד, שיהיה לבן מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכן. הוא כבר ימשיך להתבשל יחד עם התבשיל.

  9. היי,
    הבנתי שאם אין לי עדשים מבושלות קפואות אז אפשר לקחת עדשים יבשות ולבשל אותם מראש. נכון?
    והאם זה משנה איזה עדשים (אדומות? ירוקות? שחורות?)?
    תודה רבה

    1. היי מריה,
      אפשר להשתמש בעדשים יבשות ירוקות או שחורות (אדומות פחות מתאימות) ולבשל אותן לפני במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון.

    1. היי ליהי,
      יכול להיות שהם לא יספיקו להתבשל לגמרי ועדיין יהיו קשים לכן מומלץ לבשל אותם קודם במשך כ-25 דקות במים רותחים ורק אז להשתמש בהם למתכון.

  10. היי,
    המתכון הראשון מזה תקופה לא קצרה שבישלתי לעצמי,
    המתכון מעולה וקל להכנה,
    תודה רבה..

  11. בוקר טוב,

    אתר מעולה וכייפי, תודה!!
    האם ניתן לעשות את המתכון עם אורז מלא? מה אני משנה בכמויות ובזמנים?
    פסח כשר ושמייח

    1. היי רינה,
      שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר להכין עם כוס וחצי אורז מלא. כמות המים הרותחים משתנה ל 3+1/3 כוסות.
      משך זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות נוספות סיר מכוסה).
      בהצלחה וחג שמח!

    1. כן דנה, את יכולה לשים 2 כוסות פתיתים ו2.5 כוסות מים רותחים (במקום 3+1/4). במקרה כזה את יכולה לוותר על גזר אחד ולהפחית את כמות העדשים לכוס וחצי.
      שבת שלום 🙂

  12. תודה על המתכונים הנפלאים
    המתכון מופיע תחת מתכונים ללא גלוטן בדקתי וראיתי שאבקת מרק היא עם גלוטן האם יש תחליף במתכון?

    1. היי פזית,
      יש אבקת מרק שהיא ללא גלוטן אבל אם אין לך את יכולה לשים עוד חצי כפית מלח (בנוסף לכפית הגדושה).
      בהצלחה 😉

  13. היי 🙂
    אשמח לעצתך: עדשים קפואות אין כאן, שחורות לא תמיד ניתן להשיג . האם אפשר עדשים חומות יבשות , לבשלן ולהוסיף ? אם כן כמה זמן לבשל? אם לא באילו עדשים יבשות עוד ניתן להשתמש ?
    תודה

    1. היי קריסטינה,
      אפשר להכין עם עדשים חומות יבשות. יש לבשלן לפני במים רותחים כ-30 דקות עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון (ממליצה לבשל בין 3/4 לכוס עדשים יבשות כי לאחר הבישול הן מכפילות מנפחן).
      מומלץ להשרות אותן במי ברז כשעתיים לפני הבישול.
      שבת שלום! 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר