

תבשיל בסיר אחד: אורז עם פרגיות חתוכות, עדשים וגזר.
2 כוסות אורז לבן
400-500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל בינוני קצוץ
4 גזרים בינוניים מגורדים גס
2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה
3 ורבע כוסות מים רותחים
תיבול: כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, כפית גדושה מלח, כפית גדושה אבקת מרק, רבע כפית פלפל שחור.
-מחממים סיר רחב עם 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל את עד להזהבה קלה.
-בעזרת כף מזיזים את הבצל לצידי הסיר ומוסיפים את הפרגיות. ממליחים ומפלפלים מעט בעזרת המלחייה ומטגנים כדקה מכל צד עד שהפרגיות משנות צבען ללבן.
-מוסיפים את הגזר, ממליחים ומערבבים. מבשלים עם מכסה במשך כדקה.
-מוסיפים את העדשים והאורז ומתבלים בכורכום, כמון, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה (כשהתבשיל מעט מבעבע). מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
*במקום עדשים ירוקות משקית קפואה ניתן להשתמש ב 3/4 כוס עדשים שחורות יבשות ואז יש לבשל אותן בנפרד במים רותחים כחצי שעה, עד שהן מתרככות ולסנן. לאחר מכן ניתן להשתמש בהן לתבשיל כרגיל.
*במקום פרגיות- ניתן להשתמש בחזה עוף.
אהבתם? שתפו
שלום,אפרת! אוהבת מאוד את האתר שלך, לומדת ,באצם,איך לבשל מהתשובות שלך על השאלות.
האם אפשר להכין את המתכון הזה בלי עדשים?
כן אפשר 🙂
אתר מושלם..
שאלה- יש לי עדשים שחורות שנקראות ״בלוגה״.. 🙄 האם אםשר להשתמ בהן במקום עדשים ירוקות? ואם כן, איך?
כן אפשר. יש לבשל אותן במים רותחים במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון.
אני מכינה רק עם עדשים שחורות. יוצא מעדן. והרבה פעמים עושה עם חזה עוף במקום פרגיות.
מעולה 🙂
תודה אושרת
הי אפרת,האם אפשר לשים אפונה קפואה? האם לבשל קודם?
כן אפשר. אין צורך לבשל לפני.
היי אפרת,
כשאת כותבת במתכון ״מורידים את האש״. לאיזו אש את מתכוונת? בינונית? נמוכה?
תודה מראש 🙂
מבער בגודל בינוני, להבה הכי נמוכה.
יצא טעים אבל החזה עוף יצא טיפה יבש מה אפשר לעשות?
היי אורי,
בשלב זה לא בטוחה שיש כל כך מה לעשות.
פעם הבאה אפשר לקמח את חזה העוף בקורנפלור או קמח כמו במתכון – אורז עם פלפלים וחזה עוף. זה שומר את העוף רך ועסיסי.
יצא פדוט מעולה. הילדים זללו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אושרת
איזה אורז עדיף לעשות בושמתי או אחר
אני משתמשת באורז פרסי אבל אפשר גם עם בסמטי.
היי
יש לי 3 גזרים אפשר להוסיף תפוח אדמה אחד או בטטה?
אפשר להוסיף עוד חצי בטטה.
צהריים טובים,
פשוט ואוו אין לי מילים.
ממש עכשיו כיביתי את האש ולא התאפקתי,הייתי חייבת לטעום.
ממש ממש טעים
מאוד אוהבת את המתכונים שלך
תודה רבה 😄
נראה ממש טוב!
שמחה שאהבת
בתאבון 😉
תודה ענקית על המתכונים!!! כל מה שאני עושה מהאתר יוצא מדהים!!!
שאלה, אפשר לעשות עם אפונה יבשה שבשלתי במים?
כן אפשר (בתנאי שהאפונה התרככה).
שנה טובה 🙂
היי אפרת,
קניתי בטעות פרגית פרוסה.
אפשר לחתוך אותה ולהשתמש?
כן, אפשר.
יצא מעולה!!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
שבוע נפלא
עוד מתכון שלך שאני הולכת לנסות 🙂 תודה!
שאלה – האם במקום פרגיות/חזה עוף אפשר להשתמש בנתחי שווארמה?
היי ליאת,
אפשר אבל לדעתי פחות מומלץ מאחר ונתחי שווארמה נעשים יבשים ומעט צמיגיים בבישול יתר.
מנה מעולה טעימה מאד
תודה נתן, שמחה שאהבת 🙂
היי,
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה!
יש לי שאלה לגבי המתכון הזה, אני יכולה להשתמש בעדשים ירוקות לא מבושלות? כמה זמן להשרות וכמה לבשל לפני?
היי תמר,
אפשר. מומלץ להשרות אותן כשעתיים במי ברז רגילים ואח"כ לבשל במים רותחים במשך כ30 דקות.
שבוע מקסים 🙂
תודה רבה ????
שבוע מקסים!
תודה רבה רבה.
היי אפרת.
רציתי לישאול אותך שאלה טיפה מורכבת לוקח לי המון המון זמן לעשות את ההכנות לתבשילים.לא כולל הזמן של התבשיל.את ממליצה לי לעשות יום לפני תחיתוכים?תודה רבה.
כן. אפשר בהחלט לחלק את העבודה ויום לפני לעשות את החיתוכים ולשמור במקרר.
האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות. במידה וכן כיצד לבשל אותו?
היי,
עדשים כתומות מתפרקות בבישול ולכן עדיף להשתמש בעדשים ירוקות או שחורות.
אם בכל זאת רוצים אפשר לשים כוס אחת של עדשים כתומות (יש לשטוף אותן היטב לפני שימוש ולסנן) ולהגדיל את כמות המים ל4 כוסות.
היי,
פעם ראשונה שראיתי את האתר שלך וניסיתי את המתכון הזה
זה יצא ממש ממש טעים!!!
תודה רבה רבה!!!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל ויום מקסים 🙂
תודה על המתכון אך רציתי לדעת האם ניתן להשתמש בחזה עוף במקום פרגיות?
כן חיים, אפשר.
אפשר להוסיף מים לא רותחים ולהרתיח בסיר עם כל המצרכים?
אפשר.
היי אפרתתת רציתי לומר לך שיש לך אתר מושלםםםםם עם מתכונים טעימים מאוד קלילים וברורים תמשיכי לעלות לנו עוד מתכונים אני נירא נהנת מהאתר הכל אני מבשלת רק מפה!! רציתי לדעת אם יש לך אפליקציה לאתר?
תודה ספיר 🙂
כרגע אין לי אפליקציה. מקווה שבהמשך תהיה.
שבוע נפלא!
היי
הכנתי יצא מעולה אך החזה עוף יצא נורא יבש.
ייתכן שזה בגלל שטיגנתי יותר מדי זמן בהתחלה??
היי טל,
אם החזה יצא יבש אז אני מניחה שהבעיה היא אכן טיגון יתר. בגלל שזה חלק שהוא רזה אז הוא מתייבש מאוד מהר. פעם הבאה כדאי לטגן אותו ממש חצי דקה-דקה מכל צד, שיהיה לבן מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מוכן. הוא כבר ימשיך להתבשל יחד עם התבשיל.
היי,
הבנתי שאם אין לי עדשים מבושלות קפואות אז אפשר לקחת עדשים יבשות ולבשל אותם מראש. נכון?
והאם זה משנה איזה עדשים (אדומות? ירוקות? שחורות?)?
תודה רבה
היי מריה,
אפשר להשתמש בעדשים יבשות ירוקות או שחורות (אדומות פחות מתאימות) ולבשל אותן לפני במשך 25-30 דקות, עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון.
הכנתי בסוף עם עדשים מנומרות. יצא מעלף!
מעולה, תודה שחזרת לעדכן!
היי אם אשים עדשים לא מוכנים אבל המים הרותחים לא יבשל אותם 20 דקות?
היי ליהי,
יכול להיות שהם לא יספיקו להתבשל לגמרי ועדיין יהיו קשים לכן מומלץ לבשל אותם קודם במשך כ-25 דקות במים רותחים ורק אז להשתמש בהם למתכון.
יצא מעולה 🙂 הוספנו שום כתוש ולא שמנו אבקת מרק
מעולה, תודה דנה 🙂
וואלה לא ידעתי להכין עד לא מזמן אפילו מנה חמה,
והמנה הזאת יצאה פצצה. תודה רבה!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
את העדשים הקפואים צריך לבשל לפני?
לא אנה, אין צורך.
היי,
המתכון הראשון מזה תקופה לא קצרה שבישלתי לעצמי,
המתכון מעולה וקל להכנה,
תודה רבה..
שמחה לשמוע גלעד 🙂
תודה שחזרת לעדכן
במה אפשר להחליף את העדשים?
היי קרן,
אפשר לוותר על העדשים.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב,
אתר מעולה וכייפי, תודה!!
האם ניתן לעשות את המתכון עם אורז מלא? מה אני משנה בכמויות ובזמנים?
פסח כשר ושמייח
היי רינה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
אפשר להכין עם כוס וחצי אורז מלא. כמות המים הרותחים משתנה ל 3+1/3 כוסות.
משך זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות נוספות סיר מכוסה).
בהצלחה וחג שמח!
אחד המאכלים היותר טובים שהכנתי לאחרונה. המון תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה ענת ושבוע מקסים
בוקר טוב 🙂
אין לי אורז, האם ניתן להכין עם פתיתים?
כן דנה, את יכולה לשים 2 כוסות פתיתים ו2.5 כוסות מים רותחים (במקום 3+1/4). במקרה כזה את יכולה לוותר על גזר אחד ולהפחית את כמות העדשים לכוס וחצי.
שבת שלום 🙂
תודה תודה
תודה על המתכונים הנפלאים
המתכון מופיע תחת מתכונים ללא גלוטן בדקתי וראיתי שאבקת מרק היא עם גלוטן האם יש תחליף במתכון?
היי פזית,
יש אבקת מרק שהיא ללא גלוטן אבל אם אין לך את יכולה לשים עוד חצי כפית מלח (בנוסף לכפית הגדושה).
בהצלחה 😉
היי 🙂
אשמח לעצתך: עדשים קפואות אין כאן, שחורות לא תמיד ניתן להשיג . האם אפשר עדשים חומות יבשות , לבשלן ולהוסיף ? אם כן כמה זמן לבשל? אם לא באילו עדשים יבשות עוד ניתן להשתמש ?
תודה
היי קריסטינה,
אפשר להכין עם עדשים חומות יבשות. יש לבשלן לפני במים רותחים כ-30 דקות עד שהן מתרככות ואז להשתמש בהן למתכון (ממליצה לבשל בין 3/4 לכוס עדשים יבשות כי לאחר הבישול הן מכפילות מנפחן).
מומלץ להשרות אותן במי ברז כשעתיים לפני הבישול.
שבת שלום! 🙂