מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם פלפלים וחזה עוף

אורז עם פלפלים וחזה עוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 8, 2019
Last modified:ינואר 8, 2019

Summary:

ארוחה בסיר אחד: אורז עם פלפלים צבעוניים וחזה עוף

אורז עם פלפלים וחזה עוף

מצרכים (כ-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)

בצל בינוני קצוץ

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנטנות

פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנטנות

250 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (כ 1.5 ס"מ)

כף קורנפלור, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור 

3 כוסות מים רותחים

תיבול: 3 כפות רוטב סויה, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות קלה. מוסיפים את הפלפלים הקצוצים ומטגנים עד אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות (יש לכסות את הסיר ולערבב מידי פעם).

-מתבלים את קוביות חזה העוף בשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור ומקמחים בכף קורנפלור. מזיזים את הפלפלים לצד הסיר ומוסיפים את קוביות חזה העוף. מטגנים כדקה מכל צד, עד שהם מתבשלים מבחוץ אך מבפנים עדיין לא מבושלים לגמרי (יש לכסות את הסיר).

-מוסיפים את האורז ומתבלים ב-3 כפות רוטב סויה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים כדקה.

-מוסיפים 3 כוסות רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות. מרימים את המכסה ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    האם אפשר אורז מלא או בסמטי לבן?
    במידה וכן מה השינוי מבחינת כמויות המים?
    (סליחה אם יצא שהתגובה פורסמה פעמיים)
    תודה

    1. אפשר להכין עם אורז בסמטי לבן באותו אופן ובאותן כמויות.

  2. הכנתי את האורז, יצא מעולה!
    חשבתי שהכמות תספיק לעוד יום אבל זה יותר מידי טעים…

    אני מאוד ממליצה על האתר אני עושה המון דברים ממנו.

    תודה רבה!

    1. היי כריסטינה,
      רוטב הסויה נותן טעם קצת מיוחד אבל אפשר להכין גם בלי.

    1. היי ענת,
      אפשר לשים 3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות או כוס גרגירי תירס משימורים (מסוננים מנוזלים).

  3. היי אפרת, תודה על המתכון, כמה שאלות:
    1. אורז פרסי מתאים?
    2. איזה גודל סיר צריך?
    3. באיזה שמן להשתמש?
    4. כמה זמן בערך לטגן את הבצל?
    5. על איזו להבה לטגן את העוף?
    6. על איזו להבה לערבב את האורז עם הסויה?
    המון תודה

  4. שלום,
    אני משתמשת הרבה באתר וממש נעזרת פה בהרבה מתכונים,
    רציתי לדעת אם אין לי זמן האם חייבים להשרות את האורז במים?

    1. אם לא משרים אז לעיתים חלק מהאורז לא מתבשל לגמרי. אם ממהרים אפשר להשרות לפחות 15 דקות במים חמים.

  5. היי אפרת תודה על עוד מתכון נפלא
    כמה שאלות:
    1.איזה גודל סיר צריך?
    2. באיזה שמן להשתמש?
    3. כמה זמן בערך לטגן את הבצל?
    4. על איזו להבה לטגן את קוביות חזה העוף לפני התיבול ואחרי?
    5.על איזו להבה לערבב את האורזז לפני הוספת המים?
    המון המון תודה לך

    1. 1. סיר בינוני, עם ציפוי שאינו נדבק.
      2. שמן קנולה או זית
      3. 3-4 דקות
      4. בינונית
      5. בינונית

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר