מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם פירות יבשים

אורז עם פירות יבשיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 15, 2019
Last modified:ינואר 15, 2019

Summary:

תוספת אורז מושלמת לט"ו בשבט: אורז עם פירות יבשים

אורז עם פירות יבשים

מצרכים (כ-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום שמנות קצוצות

חצי כוס צימוקים בהירים או כהים (מומלץ לשלב)

8 שזיפים מיובשים מגולענים חתוכים לחתיכות קטנות

6-8 משמשים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית אבקת קינמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים שום, צימוקים, שזיפים ומשמשים ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים אורז ומתבלים באבקת קינמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים כדקה ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

6 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, תודה על המתכון!
    כמה שאלות:
    1. באיזה גודל סיר להשתמש?
    2. באיזה שמן להשתמש?
    3. כמה זמן לטגן את הבצל?
    4. האם אפשר להשתמש בשום כתוש מוכן מהמקרר?
    המון תודה

    1. היי,
      1. סיר בינוני עם ציפוי שאינו נדבק.
      2. שמן זית או קנולה
      3. 3-4 דקות
      4. כן

  2. ניראה מגרה עד עכשיו הייתי מכינה את האורז הזה בלי שזיפים ומשמשים עכשיו נתת לי רעיון מעולה להוסיף גם אותם .
    אני מוסיפה גם מקלות שקדים וזה מוסיף המון.
    תודה רבה רבה על הכל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר