מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם עשבי תיבול וגזר

אורז עם עשבי תיבול וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 13, 2019
Last modified:מאי 13, 2019

Summary:

אורז עם בצל מטוגן, עשבי תיבול קצוצים, שום וגזר מגורד 

אורז עם עשבי תיבול וגזר

מצרכים (כ-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה)

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום כתושות

4 גזרים קלופים מגורדים גס

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים דק

חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית גדושה מלח, שליש כפית כורכום, שליש כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים גזר ומבשלים עם מכסה במשך כ-5 דקות, עד שהגזר מתרכך מעט.

-מוסיפים את האורז והשום ומערבבים כדקה. מוסיפים כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים במלח, כורכום, קינמון ופלפל שחור. מערבבים כדקה.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

הערה:

*אפשר להוסיף לתערובת חצי כוס צנוברים או שבבי שקדים קלויים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

26 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת שלום

    לא הבנתי את הכוונה בהשריה של האורז. אם הכוונה היא לשטוף אותו מהעמילן, הרי שאני מעדיף שטיפה במסננת תחת מים זורמים. אני שוטף 7-8 פעמים ויוצא מעולה.
    אורי

    1. היי אורי,
      השרייה הכוונה לשים את האורז בקערה ולכסות במים. הפעולה הזאת מרככת את האורז והוא מתבשל בצורה טובה ואחידה יותר.

  2. היי אפרת, תודה רבה על המתכון
    אני נוהגת לקנות גזר טרי מגורר על מנת לחסוך זמן..
    אשמח אם תאמרי לי יחס המרה של גזר אחד לכף או כוס?
    בכוונה שואלת על גזר אחד שאוכל להשתמש בזה גם במתכונים הבאים
    המון תודה

    1. היי ליה,
      2 גזרים בינונייים מגורדים יוצא בסביבות כוס (הכוונה לכוס זכוכית רגילה עם ידית).
      שבוע נפלא 🙂

  3. הי ברצוני לומר/לשאול דברים
    1. בתור אחת פרסיה אני יודעת שצריך להביא את האורז לרתיחה ובישול ולשפוך את המים ולאחר מכן להאדות אותו משום שהוא מכיל ערסן וזה ממש לא בריא וע"י הוצאת המים אנחנו מבריאים בעצם את האורז
    האם ע"י ההשריה אנו עושים את אותה פעולה?
    2.יש לי פטרוזליה טריה אבל כוסברה יבשה האם לערבב אותם?

    1. היי שרית,
      ההשרייה גם מועילה לסילוק חלק מהארסן והיא יכולה לבוא בנוסף לבישול במים.
      דרך אגב, מצאו שבאורז הבסמטי יש הכי פחות ארסן.
      את יכולה לשים חצי כוס עלי פטרוזיליה טריים + חצי כפית כוסברה יבשה.

    1. במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (כמות המים והתיבול אינם משתנים). זמן בישול 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
      יש להשרות את האורז לפחות שעה לפני.

  4. הי אפרת בוקר אור
    אני רוצה היום בעז"ה להכין אורז אך אין לי אפשרות להכין מרק,
    אל איזה אורז שיש בתוכם תוספות את ממליצה לי לעשות?

  5. האם צריך לבשל את פולי האדממה לפני שמכניסים לאורז? או יחד עם האורז ישר מהשקית? תודה רבה

    1. אם את משתמשת בפולי סויה משקית קפואה אז אפשר להוסיף ישר לאורז.

  6. היי! אפשר מתכון לאורז עם גזר ואדממה רוצה להכין לנכדים הטבעונים
    הטבעונים
    תודה

    1. היי תמי,
      אין לי מתכון כזה אבל את יכולה להכין את המתכון הזה או המתכון הזה- אורז עם גזר ולהוסיף כוס פולי סויה קלופים (ללא התרמילים).

  7. הי אפרת,
    הייתי שמחה לדעת למה יש צורך להשרות את האורז במים,
    זה ספציפי למתכון הזה או גורף לכל אורז שאני מכינה

    1. מומלץ להשרות את האורז בכל מתכון. זה גם מנקה אותו וגם מרכך אותו.

    1. העלים הטריים נותנים יותר טעם אבל אפשר להכין גם עם חצי כפית תבלין מיובש מעל סוג (פטרוזיליה וכוסברה).

    1. במקום 2 כוסות אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא (כמות המים והתיבול אינם משתנים).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר