מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לאורז עם פטריות

מתכון לאורז עם פטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 23, 2015
Last modified:ספטמבר 25, 2016

Summary:

מתכון לאורז טעים במיוחד: אורז עם פטריות, בצל ועירית

מתכון מדהים וטעים לאורז עם פטריות

מצרכים (3-4 מנות):

2 בצלים בינוניים קצוצים

סלסלה וחצי פטריות טריות מסוג שמפיניון/ פורטבלו (מומלץ לשלב בין כמה סוגים של פטריות)  כ-375 גרם

3 שיני שום קצוצות

כוס וחצי אורז לבן יבש

כף וחצי סילאן

3 כפות רוטב סויה

כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור

4 כפות עירית קצוצה (לא חובה)

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לסיר, יחד עם השום הקצוץ. ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות.

-מוסיפים את האורז ומערבבים. מתבלים בסילאן, סויה, מלח ופלפל שחור ומוסיפים את העירית הקצוצה. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות.

*הערה: ניתן להכין גם עם אורז מלא ולשים כוס אחת של אורז מלא. שאר המרכיבים (כולל המים) נשארים באותן כמויות המצוינות במתכון. משך הבישול מתארך ל40 דקות (+10 דקות סיר מכוסה, ללא בישול).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

177 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי גיל,
      אפשר לשים כוס קינואה ו-2 כוסות מים.
      לתבל בכפית שטוחה סילאן, כף וחצי סויה, חצי כפית מלח.

    1. היי,
      את רוצה להגיש ליד מנות בשריות או צמחוניות?
      אם בשרי אפשר להגיש עם קציצות בשר בתנור. אם צמחוני אפשר להגיש ליד חצילים בציפוי פריך, קישואים בציפוי. למעשה אפשר להגיש עם ירקות אפויים או מבושלים. מצרפת לינק למתכוני ירקות.

    1. היי רינת,
      אלה הכמויות המומלצות:
      3 בצלים בינוניים קצוצים
      3 סלסלות של פטריות טריות מסוג שמפיניון/ פורטבלו
      5 שיני שום קצוצות
      3 כוסות אורז לבן יבש
      3 כפות סילאן
      6 כפות רוטב סויה
      2 כפיות שטוחות מלח, חצי כפית שטוחה פלפל שחור
      רבע כוס עירית קצוצה (לא חובה)
      4.5 כוסות מים רותחים

  1. שלום, רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון עם אורז אדום? ואם זה משנה את היחס בין האורז למים ואת זמן הבישול?
    תודה!

    1. היי ענבר,
      הטעם של האורז האדום הוא קצת יותר חזק מסוגי אורז אחרים אבל נראה לי שאפשר. שימי כוס אורז אדום ו-2 כוסות מים רותחים (במקום 2+1/4). זמן הבישול מתארך ל40 דקות. לאחר מכן יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.

      1. תודה על התגובה המהירה!
        ובכל זאת הכנתי את המתכון לפני שענית, הכנות לשבת… אז חוזרת כדי לעדכן.. הכנתי כמו ההוראות של אורז מלא ויצא ממש טעים! למרות שיכול להיות שכדאי להוריד קצת מהכמות של המים כי יצא מעט עיסתי.. אנסה בפעם הבאה.
        שבת שלום!

        1. היי ענבר,
          לאורז מלא בדר"כ שמים 2+1/4 כוסות מים (על כל כוס אורז) ולאורז אדום מומלץ לשים רק 2 כוסות מים.
          שמחה שיצא טעים בכל מקרה.
          תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

  2. תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים שבאתר הזה .
    והמתכון הזה בכלל משהו משהו-חוזרת אליו שוב ושוב וכולם נהנים.
    אז שוב תודה ולהתראות.

      1. תודה. ניסיתי עם ערמונים ויצא נחמד אבל הם הוסיפו מתיקות וכובד. בפעם הבאה אחזור למתכון המקורי והמצוין!

  3. מתכון מעולה!!!
    כמו שאר המתכונים שבאתר גם הוא הצליח לחסרת ידע בבשול כמוני 🙂
    שמתי מרק עוף ופלפל שחור (כמו שכתבת בתגובה) ויצא מדהים!!
    תודה!

  4. הכנתי היום בפעם השנייה, ויצא מעולה!! בפעם הראשונה שהכנתי זה יצא מעט נוזלי מדי, היום יצא מצוין רק טיפה מתוק מדי (כנראה בגלל הסילאן).
    בכל מקרה, זה יצא טעים מאוד!! אוהבת את המתכונים שלך, הכול בדיוק לטעמי. ישר כוח!

  5. הכנתי עם עדשים ירוקות (בהתאם לתגובה פה למעלה) ועם בצל ירוק במקום עירית (הוספתי אותו בסוף ולא במהלך הבישול).
    יצא מאלף! אני סקרנית לדעת אם אפשר לשדרג אפילו יותר עם קינמון

    1. היי אסתי,
      אם האורז הוא כבר מבושל אז אפשר להכין לפי המתכון רק לא לשים מים. הכוונה שלאחר שטיגנת את הבצל והפטריות יש להוסיף את האורז המבושל, לתבל ולערבב קצת עד לספיגת הטעמים (3-5 דקות).

  6. אחד מהמתכונים שאני הכי אוהבת להכין! משהו קטן שאני מוסיפה שמשפר -קצת חמאה מוסיף טעם נפלא 🙂
    בכללי אתר מדהים תודה ❤️

  7. חוזרת לעדכן: הכנתי כמות ענקית של בצל ופטריות מתובלים. בתיבול הורדתי את כמות הסויה כדי שאוכל להסתפק במעט מאוד ממתיק (שמתאים לסוכרתיים). אחר כך חילקתי לשניים. חצי הכנתי עם אורז בסמטי וחצי עם קינואה שהשריתי אותה קודם קצת. שניהם יצאו מעולים ומיוחדים. מאוד אהבנו.

    היום מכינה שוב. החצי עם האורז ילך לארוחת ערב אצל חברים. החצי עם הקינואה יישאר בבית לארוח"צ מחר עם הילדים והנכדים. נהדר. תודה רבה רבה על התוספת המוצלחת למטבחנו, שתיכנס לפנתיאון.

  8. אני רוצה להכין את הפטריות עם קינואה. מחליפה הרבה מתכוני אורז עם קינואה בלי לשנות את המתכון. נראה לך שיצליח?
    ועוד: אני סוכרתית. אפשר להחליף את הסילאן בתחליף סוכר שיש לי שמתאים לכפית הסוכר שהצעת למטה למישהי כתחליף? תודה רבה.

    1. היי דרורה,
      כן, זה יכול להיות טעים. את יכולה להכין הכל ביחד בסיר אחד או להכין את הקינואה בנפרד ובסוף לערבב עם הפטריות ולתבל בדומה למתכון הזה- בורגול עם פטריות.
      את יכולה לשים תחליף סוכר במקום הסילאן.
      בהצלחה 🙂

    2. הכנתי עם קינואה לפי אותו יחס כמויות בדיוק ויצא מצוין.הוספתי למתכון חבילה בייבי קייל.
      הכנתי עם קצת פחות רוטב סויה וכפית סוכר חום אחת על חומרים כפולים, והיה טעים, הסוכר לא הורגש (החבר'ה לא אוהבים מתוק באוכל) ומבחינתי כפית אחת לכמות כזאת של קינואה
      וירקות זה זניח. טעים מאוד.

  9. היי,
    אני יכולה להשתמש בפטריות שמפיניון פרוסות של סנפרוסט? יודעת שזה לא אידיאלי, אבל זה מה שיש לי. תודה!

  10. היי, האם מתאים להוסיף עדשים? אם כן כמה?
    ובנוסף יש לי חבילת פטריות אחת, להוסיף עוד מקופסת שימורים או לוותר?
    תודה

    1. היי מיכל,
      את יכולה לשים סלסלת פטריות אחת.
      אפשר להוסיף כ3/4 כוס עדשים מבושלות או משקית קפואה.

  11. היי,

    מתכון מדהים!!!!
    הכנתי כבר כמה פעמים לשבת, וחצי התחסל כבר ביום חמישי, היינו צריכים להחביא את הסיר בשביל שלא ייגמר:)

  12. הכנתי,והאמת שבגלל התגובות ציפיתי למשהו נדיר.
    ולא, תכלס האורז יצא בסדר. אבל לא מעולה או מדהים.

  13. אפרת המקסימה אפשר לייבש את האורז בשישי אחה"צ ולקצוץ את הפטריות ולשמור כל אחד בכלי פלסטיק סגור במקרר ולהכין בשבת בבוקר?

    1. היי אמילי,
      במקום סילאן אפשר לשים כף שטוחה סירופ מייפל או דבש. אם אין, אפשר לשים כפית גדושה סוכר.

  14. היי אפרת
    הכנתי ביום שישי ויצא נהדר
    תודה רבה רבה על המתכונים הנהדרים. רציתי לשאול, אולי יש לך מתכון לאורז עם פירות יבשים? כמו זה שמכינים תמיד כתוספת באולמות אירועים?

  15. היי, המתכון נשמע מעולה!! אני רוצה להכין אותו עם חצי כוס אורז מלא (אני מכינה רק בשבילי, לכן לא צריכה כמות גדולה יותר). איך ישתנו שאר הכמויות בהתאם לחצי כוס של אורז מלא?

    תודה.

    1. היי ורד,
      אלה הכמויות: חצי כוס אורז מלא, 1 בצל בינוני קצוץ, 3/4 סלסלת פטריות, שן שום קצוצה, כף סילאן, כף וחצי סויה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, כוס ורבע מים רותחים.
      זמן בישול- 40 דקות.
      בהצלחה 🙂

  16. וואו וואו וואו!!! אין מילים!!

    מתכון מוצלח ביותר!!
    הכנתי לארוחת הערב, האורז נחטף במהירות מסחררת,
    וכבר הובטח סיר נוסף לשבוע הבא!

    תודה תודה ושוב תודה!!

    1. היי אבי,
      2 בצלים גדולים קצוצים
      2 סלסלות פטריות טריות מסוג שמפיניון/ פורטבלו
      3 שיני שום קצוצות
      2 כוסות אורז לבן יבש
      2 כפות סילאן
      4 כפות רוטב סויה
      כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור
      4 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
      3 כוסות מים רותחים
      שבת שלום 🙂

    1. היי ורד,
      הרבה יותר טעים ומוצלח להשתמש בפטריות טריות כי הן מפרישות את הטעמים לאורז עצמו בעוד שפטריות משימורים לא. אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה להכין את יכולה לשים קופסה וחצי פטריות משימורים.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  17. היי,
    אם אני מכינה כוס אורז, מה יהיו כמויות התיבול? (כוס וחצי זה המון אני מכינה רק בשבילי 🙂 )
    תודה!

    1. היי ליאת,
      אלה הכמויות:
      בצל גדול, סלסלת פטריות, 2 שיני שום, כוס אורז, כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, 3 כפות עירית קצוצה (לא חובה), כוס וחצי מים רותחים.
      בהצלחה 😉

  18. היייי!יש לך אחלה מתכונים שזוכים להצלחה מרובה :). רציתי לשאול אותך, נראה לך שעם אורז אדום זה יוכל להיות גם מוצלח? או לוותר ולהכין עם רגיל? תודה!

    1. תודה אנה 🙂
      האמת שאין לי מושג איך זה ייצא עם אורז אדום. נראה לי שעדיף לפחות בהתחלה להכין עם אורז רגיל. מניסיון גם עם אורז מלא זה יוצא טעים.
      שבוע מעולה!

  19. רק היום שמעתי על האתר הזה ראיתי את המתכון והכנתי אותו לפני שעה ויצא מעולה אני מאוד מרוצה.
    תודה לך.

  20. המתכון יצא מעולה אני עובד במסעדה מקומית בעיר שלי הבאתי להם לטעימה ואפילו המתכון הוכנס לתפריט! תודה רבה על אורז מנצח!
    אוהבים

    1. היי פטרישה,
      אפשר להכין מאורז מלא. יש לשים כוס אחת בלבד של אורז מלא. הכמויות של כל החומרים נשארות אותו הדבר, כולל כמות המים.
      זמן הבישול יתארך ל-40 דקות + 5 דקות נוספות בהם משאירים את הסיר מכוסה על אש כבויה.
      יום נפלא 🙂

  21. היי
    רציתי להגיד לך שהבוקר הכנתי את האורז ואת העוגת דבש ושני המתכונים יצאו מוצלחים
    תודה רבה ושנה טובה

  22. בעלי הכין לנו לשבת ויצא מעולה! מקווה שיישאר משהו עד שבת…
    רצינו לשאול כי לא מצאנו עירית במה אפשר להמיר את זה?
    תודה רבה!

  23. קודם כל תודה על כל המתכונים המדהימים.
    איך אני יכול לתבל אם אני מוותר על הסילאן והסויה?
    תודה 🙂

    1. בשמחה שי 🙂
      הסויה והסילאן מעניקים לאורז טעם אחר (מעט אסייתי כזה) אבל אפשר גם לתבל בכפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.

  24. טעים! טעים! ושוב טעים!!!! מיד נכנס למחברת המתכונים המשפחתית~~ !
    תודה לך על המתכונים הטעימים!

    1. היי אבי,
      יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים באותו אופן הכנה.
      תשים 2 קופסאות מסוננות מנוזלים.

    1. היי ערן,
      מוסיפים 4 כפות עירית קצוצה לפני שמוסיפים את המים. לאחר שהאורז מוכן אפשר לקשט בעירית קצוצה טריה (לא חובה).
      יום נפלא 🙂

  25. שלום למי שגרמה לי להכנס למטבח בחיוך!!
    שאלה, יש לי אורז עגול… האם משתנה משהו באופן הבישול?

    תודה יעל

    1. תודה יעל, איזה כיף! 🙂
      אם התכוונת לאורז עגול שהוא לא אורז מלא אז הבישול הוא מעט שונה וגם מים מוסיפים לו בדר"כ בהדרגה ולפי הטעם. הוא גם יוצא דביק יותר. יש כמה שיטות להכין את האורז. האחת היא להכין כמו במתכון והשניה היא להכין בנפרד את האורז לפי הוראות שבשקית ובנפרד להכין את תערובת הפטריות ואז לערבב ביניהם ולתבל (לא ניסיתי במתכון הזה אז אני לא יודעת איזה דרך עדיפה יותר).
      אם אין לך ניסיון עם האורז הזה אז אני ממליצה להכין קודם מאורז לבן רגיל אבל אם כבר בישלת בעבר עם אורז עגול אז לא אמורה להיות בעיה 🙂

    1. שמחה שאהבת 🙂
      אפשר לשלב עוף במתכון- חותכים 2-3 פרוסות חזה עוף (שניצלים) לקוביות קטנות ומטגנים כדקה מכל צד לאחר טיגון הפטריות. רק עד שהצבע של העוף הופך ללבן. אחר כך ממשיכים במתכון לפי מה שרשום.

  26. יעבוד גם עם אורז מלא? מה צריך לשנות במתכון במידה ומבשלים עם אורז מלא? יותר נוזלים? זמן בישול?
    תודה 🙂

    1. כן עדי, אין סיבה שלא 🙂
      אם מכינים מאורז מלא כדאי לשים רק כוס אחת (זה יספיק לאותה כמות של 3-4 מנות). כל שאר החומרים נשארים אותו הדבר כולל כמות המים (על כוס אורז מלא שמים שתי כוסות ורבע מים).
      זמן הבישול יתארך ל-40 דקות + 5 דקות נוספות בהם משאירים את הסיר מכוסה על אש כבויה.
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉

    1. היי יעל,
      הסויה והסילאן נותנים טעם מיוחד לאורז אבל אפשר גם להכין בתיבול פשוט ורגיל. אם את מוותרת על הסויה תשימי כפית מלח (במקום כפית שטוחה).

    1. המנה טעימה כמו שהיא. אם רוצים להעשיר את המנה בטעמים אפשר להשתמש בסוגים שונים של פטריות.

  27. שתי שאלות
    – באיזה שלב נכנס היין הלבן?
    האם אפשר להכין עם אורז מבושל מאתמול? מה התהליך?

    1. היי אילנה,
      במתכון אין יין לבן, אולי התבלבלת עם זה שרשום אורז לבן יבש 🙂
      וכן, את יכולה להכין עם אורז מבושל מאתמול, פשוט תטגני (עדיף במחבת רחבה) את הבצל, השום והפטריות כמו שרשום. לאחר מכן תוסיפי למחבת את האורז המבושל ותוסיפי עירית קצוצה, סילאן, סויה ומלח לפי הצורך (כי אולי האורז המבושל כבר מלוח מספיק). תערבבי היטב עד לספיגת הטעמים (בערך 5 דקות) וזה מוכן 😉

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר