מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם פטריות ותירס

אורז עם פטריות ותירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 23, 2017
Last modified:אפריל 23, 2017

Summary:

מתכון לאורז עם פטריות ותירס שמכינים בסיר אחד- ארוחה צהריים צמחונית טעימה או כתוספת לארוחה בשרית.

אורז עם פטריות ותירס

מצרכים (כ-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן

בצל בינוני קצוץ

סלסלת פטריות פורטבלו טריות פרוסות

כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים (ללא הנוזלים)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית גדושה מלח, כפית כמון, שליש כפית כורכום, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

-מוסיפים פטריות, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים.

-מוסיפים את האורז, התירס ומתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור. מערבבים כדקה.

-מוזגים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

31 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי 🙂 קודם כל תענוג להיות באתר שלך ! איזה מתכונים קלילים וכייפים 🙂 רק שאלה- שמתי לב שבמתכוני האורז את תמיד רושמת 2 כוסות אורז ו3 כוסות מים. זה לא מעט מדי? צריך תמיד 2 כוסות מים על כוס אורז לא ?

    1. היי עידית,
      על כל כוס אורז אני שמה כוס וחצי מים וזה יוצא מוצלח 🙂
      אני ממליצה להשרות קודם את האורז כחצי שעה-שעה במים ולסנן.

  2. אפרת המקסימה!אפשר לשים את האורז (אחרי שהתייבש),התירס ואת הפטריות הפרוסות במקרר בכלי פלסטיק סגורים ולהכין מחר לקראת הצהריים?תודה וחג שמח!

    1. הוא לא מאוד מורגש אבל את יכולה להשאיר את זה שליש כפית כורכום גם אם את מכפילה כמויות.

    1. נכון, להכפיל את כל הכמויות.
      לא הבנתי מה הכוונה "עורכים"?

  3. בוקר טוב
    רוצה להכין להיום אורז עם תירס משקית האם צריך לבשל לפני כן את התירס מישום שבוא משקית ? איך להכין ? תודה מראש

    1. היי תמי,
      אין צורך לבשל לפני. מספיק להשרות אותו כמה דקות במים רותחים, לסנן ולהוסיף לתבשיל כרגיל.
      שבת שלום 🙂

  4. המתכון היה קל להכנה וטעים במיוחד. בתור סטודנט האתר שלך חוסך לי זמן יקר והוצאה כספית גבוה על אוכל מוכן.
    תודה רבה !

    1. היי מירב,
      אם את שמה כוס אורז מלא כל המרכיבים נשארים באותן כמויות למעט כמות המים שמשתנה ל 2+1/4 כוסות (במקום 3 כוסות) וכפית רגילה מלח (במקום כפית גדושה).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר