מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם עדשים ותירס

אורז עם עדשים ותירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 24, 2014
Last modified:יוני 7, 2017

Summary:

 אורז עם עדשים ותירס

מצרכים:

1.5 כוסות אורז לבן

2 שיני שום כתושות

3/4 כוס עדשים ירוקות משקית קפואה – מופשרות (*אם משתמשים בעדשים יבשות- מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות 1/2 שעה לפני הבישול ולבשל במים רותחים כ-20 דקות עד לריכוך חלקי)

3/4 כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים

2+1/4 כוסות מים רותחים

תיבול: 1/2 כפית כורכום, 1 כפית שטוחה כמון, 1 כפית אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), מלח, פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים (יש לשים לב שלא יישרף). לאחר דקה מוסיפים את האורז, העדשים והתירס, מתבלים ומערבבים במשך 2 דקות. שופכים את המים הרותחים, מערבבים ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    אני רוצה להכין בלי השום. האם כדאי לשים במקומו בצל מטוגן או עדיף לוותר בלי כלום?

    תודה רבה על מתכונים מעולים!

  2. לכמה מנות המתכון?
    אם אני רוצה לעשות ל-3-4 מנות, מה הכמויות הנדרשות?
    תודה רבה מראש!

    1. היי יצחק,
      אלה הכמויות:
      2 כוסות אורז לבן
      3 שיני שום כתושות
      כוס עדשים ירוקות משקית קפואה – מופשרות
      כוס גרגירי תירס מקופסת שימורים
      3 כוסות מים רותחים
      תיבול: חצי כפית כורכום, 1 כפית כמון, 1 כפית גדושה אבקת מרק (רצוי מחומרים טבעיים), כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
      *אם אתה משתמש באורז לבן יבש בלי לשטוף אותו או להשרות אותו במים אז כדאי לשים 3+1/3 כוסות מים רותחים.
      שבת שלום 🙂

    2. יצא ממש טעים- לדעתי 2 כוסות אורז זה הרבה מדי ל-4 מנות. נשאר עוד הרבה אבל יצא ממש מוצלח!! יישר כח!

  3. היי, האם אפשר להשתמש בגרגירי תירס קפואים במקום מקופסת שימורים? ואם כן אז צריך לעשות איתם משהו שונה?
    המתכון נראה נהדר, תודה לך

    1. היי מריה,
      כן, אפשר להשתמש בתירס משקית קפואה. מספיק רק להפשיר מעט והשאר כרגיל.. 🙂

  4. הי, יש לי עדשים יבשות – אפשר להשרות אותן זמן ארוך יותר במקום לבשל אותן במים רותחים?
    חייבת לעדכן: הכנתי לארוחת שבועות את פשטידת התרד כמאפינים קטנים ויצא מטריף!!!הטעם מדהים והמרקם כל כך אחיד ומגובש.
    הכנתי גם את הבראוניז שוקולד-גבינה ויצא פשוט מדהים!!!קיבלתי כל כך הרבה מחמאות ואפילו סבתי שהיא בשלנית דגולה החמיאה לי.

    1. איזה כיף לשמוע שרון! 🙂
      לגבי העדשים, אם אלה עדשים שחורות אז מספיק השרייה של כשעה וחצי אבל אם את משתמשת בעדשים ירוקות (חומות) אז לא תמיד מספיק להשרות אותן על מנת שיתרככו וכדאי גם לבשל אותן במים רותחים לפני השימוש.
      שבוע נפלא!

    1. היי חני,
      אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה את יכולה להפשיר ולהשתמש מיד כי הן כבר מבושלות.
      אם העדשים יבשות מומלץ להשרות אותן לפחות חצי שעה במים ולבשל במים רותחים כ-20 דקות, עד לריכוך חלקי.
      אוסיף הערה במתכון 🙂

    1. היי דליה,
      אפשר אבל קחי בחשבון שלעדשים הכתומות, לאחר בישול, יש מרקם אחר מהעדשים הכהות, העדשים בדר"כ לא נשארות שלמות, הן מתפוררות.

    1. היי יסמין,
      אם את מוסיפה כפית אבקת מרק (יש בה כבר מלח) אז מספיק חצי כפית מלח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר