מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם כרובית

אורז עם כרוביתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 26, 2018
Last modified:יוני 26, 2018

Summary:

אם אתם אוהבים אורז וכרובית אז הנה לכם שילוב טעים ופשוט להכנה

אורז עם כרובית

מצרכים (כ-5 מנות):

בצל בינוני קצוץ

2 כוסות אורז לבן (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)

800 גרם פרחי כרובית קצוצים

2 שיני שום כתושות

2 כפות מלאות פטרוזיליה קצוצה

3+1/3 (שלוש כוסות + שליש כוס) מים רותחים

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים בצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את פרחי הכרובית הקצוצים, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות. מערבבים מידי פעם.

-מוסיפים שום כתוש, אורז ופטרוזיליה קצוצה. מתבלים בפפריקה מתוקה, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

10 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן, מבשלים את הכרובית ללא מים. אם במקרה זה מתייבש בסיר אז אפשר להוסיף קצת מים. רצוי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או יציקה.

    1. היי דריה,
      במקום אורז לבן אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים משתנה ל-3 כוסות.

  1. שמתי לב שבהרבה מתכונים את רושמת משקל מדוייק של הירקות… איך אני יודעת מה זה בדיוק 800 גרם כרובית? 🙂

    1. היי עידית,
      למי שאין משקל אפשר לשים כרובית קטנה-בינונית מפורקת לפרחים. זה לא חייב להיות מדויק.
      יום מקסים 🙂

  2. יצא טעים טעים.בגלל שהילדים לא אוהבים בצל שמתי גזר במקום.יצא ממש ממש טעים.תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר