מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם ירקות

אורז עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
On יוני 26, 2013
Last modified:יוני 5, 2018

Summary:

אורז עם ירקות שמכינים בקלי קלות בגלל השימוש בשקית קפואה. תוספת טעימה שמשתלבת כמעט עם כל מנה בשרית (ניתן להגיש גם כמנה צמחונית בפני עצמה).

אורז עם ירקות

מצרכים:

בצל גדול קצוץ

2 כוסות אורז לבן

1/2 שקית תערובת אפונה וגזר משקית קפואה (כ-400 גרם)

חצי קופסת שימורים גרגירי תירס

1-2 שיני שום כתושות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש.

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את האורז ומערבבים במשך כ- 3 דקות.

-מוסיפים את שאר המצרכים ומתבלים. מערבבים כ- 3 דקות.

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים כ- 20 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

41 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי תמר,
      אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות נשארות כמו שהן, גם כמות המים.
      ממליצה להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן.

    1. היי חני,
      בצל קטן קצוץ
      כוס אורז לבן
      כוס אפונה קפואה
      גזר קטן חתוך לקוביות קטנטנות
      שליש גרגירי תירס
      1 שן שום כתושה
      כוס וחצי מים רותחים
      תיבול: חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
      יום מקסים 🙂

    1. היי וליה,
      ל-3 כוסות אורז מומלץ לשים בצל גדול, 3/4 שקית אפונה וגזר, 3/4 כוס גרגירי תירס, 3 שיני שום כתושות, 4.5 כוסות מים רותחים, כפית וחצי מלח ומעט פלפל שחור.

  1. היי ראיתי שאפשר לשים את האפונה וגזר מקופסת שימורים, מהי הכמות שאפשר לשים?

    ותודה רבה על כל המתכונים זה ממש עוזר לי ואני סוף סוף שמחה ללמוד לבשל ולאפות 🙂

    1. היי הילה,
      אפשר לשים כ-2 כוסות אפונה וגזר מקופסת שימורים. גם קופסה אחת גדולה עשויה להספיק (מסוננת מנוזלים כמובן).
      שבוע נפלא 🙂

  2. ערב טוב,

    אודה לקבל תשובה:-

    א. מה הולך במקום חצי קופסאת תירס.
    ב. כמה שום.
    ג. אפשר להוסיף בשר טחון, באיזה שלב, איך וכמה.

    תודה מראש.

    1. היי אנו,
      אם יש לך תירס משקית קפואה אפשר לשים כ 2/3 כוס. אם לא, אפשר לוותר בכלל על התירס.
      1-2 שיני שום כתושות.
      אפשר להוסיף בשר טחון ולטגן אותו לאחר שהבצל מזהיב, עד שמשנה את צבעו ואז להמשיך כרגיל. אם מוסיפים בשר טחון מומלץ להוסיף עוד כרבע כפית מלח וכף גדושה רסק עגבניות או כף סילאן (מבחינת כמויות אפשר לשים בין 250 ל500 גרם בשר).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    2. שלום רב וראשית הרבה תודה,

      שני כוסות אורז זה כמות גדולה?-
      פעם ראשונה שלי.

      תודה מראש.

    3. היי אנו,
      הכמות במתכון (2 כוסות אורז) מספיקה ל 4-5 מנות.
      אם רוצים פחות אין בעיה להכין חצי מהכמויות. זמן הבישול לא משתנה.

  3. פעם ראשונה בחיים שהכנתי אורז + תפוחי אדמה בתנור )מהמתכון שלך כמובן…) וזה יצא ממש טעים!
    אישתי לא מבינה איך זה קרה (:
    תודה רבה לך בזכותך אני מתאהב בבישול.שבוע טוב.

  4. הכנתי ויצא מדהים! ללקק את האצבעות!
    חבר שלי אכל מהסיר בסתר חחח
    תודה רבה על המתכונים הקלים והמוצלחים!

  5. היי אפרת,
    תמיד רציתי להכין את המתכון הזה. האורז יצא צבעוני וטעים ביותר.
    תודה לך על המתכונים הקלילים והמוצלחים.

    סופ"ש נעים
    שולמית

  6. יצא מושלם ! תודה על המתכון עשיתי עם קורקום, אבל לדעתי צריך לשים 4 כוסות מים כי זה לא מספיק, כל האורז נידבק לסיר אסל עדיין טעים תודה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר