מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם גזר

אורז עם גזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 27, 2013
Last modified:נובמבר 23, 2017

Summary:

מתכון לאורז עם גזר

אורז עם גזר

מצרכים:

2 כוסות אורז לבן (שטוף ויבש)

בצל גדול קצוץ

4 גזרים בנוניים-גדולים מגורדים גס

כפית שטוחה סוכר

שן שום כתושה

תיבול: כפית כורכום, חצי כפית אבקת מרק, כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים את הגזר, השום והסוכר ומערבבים מספר דקות עד שהגזר מתרכך.

-מוסיפים את האורז ומתבלים. מערבבים לספיגת הטעמים באורז.

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

76 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי
    2 שאלות.😊
    זה משנה איזה אורז משתמשים?
    אם אים לי אבקת מרק זה גם יצא טוב?
    הבת שלי צליאקית וקשב יותר למצוא אבקת מרק😉

    1. היי קרן,
      אפשר להשתמש בכל אורז לבן רגיל (פרסי, בסמטי, יסמין).
      אפשר לוותר על אבקת המרק.

    1. היי תמר,
      באיזה סוג אורז השתמשת?
      שמת 3 כוסות מים? השתמשת באותה כוס למדידת האורז והמים?

  2. אוף. מה זה אומר אורז שטוף ויבש? כשאני שוטפת את האורז הוא רטוב גם לאחר הסינון. אני אמורה לחכות שיתייבש?

  3. רצוי להפריד בטיגון בין הגזר לבין השום. הגזר זקוק למספר דקות בעוד שהשום למספר שניות, שאחרת הוא נשרף וטעמו מר. לכן להוסיף לבצל רק את הגזר ורק אחרי מספר דקות להוסיף את השום לעד 30 שניות.

  4. שלום , חייבת להגיד שהאתר שלך עוזר לי מאד והמתכונים פשוט נפלאים !!
    לגבי הבישול של האורז , האם אני צריכה לערבב את האורז תוך כדי בישול או פשוט לתת לו להתבשל עשרים דקות על אש נמוכה מבלי לערבב ?

    1. היי אניטה,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      לגבי האורז, אין לפתוח את המכסה במשך הבישול. רק לאחר 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה אפשר להרים את המכסה ולערבב. בזמן הזה מצטברים אדים בסיר שהם בעצם אלה שמבשלים את האורז ואם מרימים את המכסה האדים יוצאים החוצה.

  5. הי אפרת,
    יצא נהדר 👌.
    חייבת לומר שאני לא איזו בשלנית דגולה ומאז שהתוודעתי לאתר שלך ולמתכונים הקלילים, יוצא לי יותר לבשל, וכולם כולל אני, ממש נהנים מזה.
    תודה

    1. היי לימור,
      כמויות מומלצות:
      3 כוסות אורז לבן (שטוף ויבש)
      בצל גדול קצוץ
      6 גזרים בנוניים-גדולים מגורדים גס
      כפית וחצי סוכר
      2 שיני שום כתושות
      4.5 כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית מלאה כורכום, כפית אבקת מרק, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם

    1. חג שמח שרון 🙂
      לכוס וחצי אורז שימי 3 גזרים, בצל בינוני, חצי כפית סוכר, שן שום כתושה, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית אבקת מרק, 3/4 כפית מלח, מעט פלפל שחור 2+1/4 כוסות מים רותחים.

  6. שלו' אפרת,

    אני מחפשת מתכון לאורז עם תפו"א (מבושל או בתנור) ומשום מה לא מוצאת באתר.
    אשמח אם תוכלי לכוון אותי.

    תודה על כל המתכונים הקלים והמשובחים…

    1. היי יעל,
      אין לי מתכון לאורז עם תפו"א.
      את מתכוונת לאורז עם תחתית של תפוחי אדמה או אורז עם קוביות תפוחי אדמה?

  7. היי אפרת,
    בעלי חולם כבר מלא זמן על אורז עם קוביות תפוחי אדמה בפנים שהוא אכל פעם, אני יכולה לטגן/לאפות קוביות תפוחי אדמה ולשים את זה במתכון הזה במקום הגזר?
    (אני רוצה שהאורז יצא רטוב כזה כמו במסעדות)

    1. היי רייצל,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאת יכולה לטגן בצל ואז קוביות קטנות של תפוחי אדמה במשך 7-10 דקות (אם זה מתייבש בסיר יש להוסיף כרבע כוס מים) ולאחר מכן להוסיף את האורז ולהמשיך כרגיל לפי המתכון (על הסוכר אפשר לוותר).
      אני ממליצה להשרות את האורז במים כשעתיים לפני ההכנה ולסנן היטב.
      בהצלחה 🙂

  8. הי,
    אני משתמשת המון באתר – יוצא מעולה 🙂
    שאלתי… מה תפקיד הסוכר במאכל הזה? האם הוא יורגש באורז? יהיה מתוק? האם ניתן לוותר עליו?

    1. היי ציפי,
      כמוסיפים סוכר לגזר מטוגן זה מדגיש את הטעם שלו. אפשר גם לוותר על זה.

  9. הכנתי יצא מושלם, השאלה שלי האם אפשר גם להוסיף כוסברה ותירס, האם הטעם יהיה טוב, או שהשילוב לא מתאים?

  10. היי, זמני הבישול על כיריים אינדוקציה (לא גז)
    זהים? תודה רבה ושבת שלום אתר מקסים מקסים!

  11. אתר ממש מדהים שידרגנו את האוכל הבית הכנה רמות ממש ממש תודה אולי כדי שיהיה אפליקציה או שיש ואני לא מצאתי אבל בכל זאת שווה את המאמץ ושוב תודה

    1. תודה חיים, כיף לשמוע 🙂
      נכון לעכשיו אין אפליקציה. מקווה שתהיה בהמשך.
      יום נפלא

  12. הי שאלה קטנה בבקשה ….
    לפי מה שידוע לי על כל כוס אורז שמים 2 כוסות מים ….
    האם ל 2 כוסות אורז לפי המתכון יספיקו 3 כוסות מים ?
    וכמה זמן בישול ? האם רגיל 20 דקות כמו לאורז ? הגזר מספיק להתבשל ?
    תודה רבה וחג שמח 🙂

    1. היי קסם,
      יש כאלה ששמים 2 כוסות מים ויש כאלה ששמים כוס וחצי (כמוני 🙂 )
      ל-2 כוסות אורז אמורים להספיק 3 כוסות מים רותחים. את הגזר המגורד יש לטגן קודם מספר דקות עד שהוא מתרכך ואז לבשל עם האורז (הגזר מספיק להתבשל).
      זמן בישול – 20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה (האורז ממשיך להתבשל באדים).
      חג שמח!

  13. היי, ישר כח על האתר המקסים!
    אם אני רוצה לעשות את במתכון באורז מלא? (וכרגע בכמות של כוס)
    מה משתנה ומהן הכמויות?

    1. היי מיכל,
      את שמה כוס אורז מלא ו2+1/4 כוסות מים רותחים. ממליצה להשאיר את שאר המרכיבים כפי שהם, רק שגזר אפשר להפחית ל-3 גזרים ומלח- להפחית לכפית שטוחה.
      זמן הבישול- 40 דקות ומומלץ אח"כ לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 5-10 דקות נוספות.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

  14. היי אני רוצה להקטין את הכמות ולעשות כוס וחצי אורז אז כמה מים אני צריכה להוסיף? וגזר? ותבלינים?

    1. היי טליה,
      הדבר היחיד שמשתנה הוא כמות המים. על כוס וחצי אורז שימי 2+1/4 (שתי כוסות ורבע) מים.
      ירקות ותבלינים כמו שרשום במתכון (רק כורכום שימי כפית שטוחה).
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר