מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם אטריות

אורז עם אטריותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 20, 2016
Last modified:מרץ 20, 2016

Summary:

מתכון לאורז עם אטריות מטוגנות בניחוח בצל ושום- מתכון טעים במיוחד

אורז עם אטריות

מצרכים (4 מנות):

כוס אטריות דקות (60 גרם)

כוס וחצי אורז לבן

1 בצל בינוני מגורד דק

1 שן שום כתושה

2+2/3 כוסות (שתי כוסות+ שני שליש כוס)  מים רותחים

כפית מלאה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את האטריות על אש בינונית במשך 8-10 דקות עד שהן משחימות. יש לערבב כל הזמן.

-מוסיפים את האורז, הבצל המגורד והשום ומערבבים במשך 2-3 דקות.  מתבלים במלח ופלפל שחור ושופכים מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפשר אולי מתכון למשהו דומה רק ללא גלוטן? אני לא מוצאת אטריות שמתאימות לזה ללא גלוטן

    1. היי רונית,
      יש אטריות אורז ושעועית ללא גלוטן אבל אני לא בטוחה אם זה ייצא מוצלח עם סוג האטריות האלה.

  2. הי אפרת,

    בהמשך לתגובתי, אני חושבת, אולי זה בגלל האיטריות, שאומנם כתוב עליהן, איטריות דקות לפשטידות, לביבות מרקים ועוד…(של שופרסל) אבל הן ארוכות ואחרי הבישול יצאו קצת גדולות נראה לי, אולי הן שתו את המים?

    1. היי ענת,
      רק עכשיו יצא לי לראות את ההודעה, מתנצלת.
      אני מציעה להשרות קודם את האורז במים לפחות כשעה לפני ההכנה ולסנן היטב.
      אם לדעתך האטריות סופחות הרבה מים אז כדאי להגדיל את כמות המים ל-3 כוסות. אני ממליצה לך לנסות את הכמות במתכון לפני שאת מכפילה כמויות כדי שאם יש צורך לשפר בכמות המים, תוכלי לעשות זאת בפעם הבאה.

  3. הי אפרת,
    כן, זה מה ששמתי, והם לא יצאו קשים, הם יצאו מבושלים אבל ממש יבש….אני רוצה לעשות שוב, אז אשמח לתגובתך המהירה
    תודה מראש, ענת

    1. היי ענת,
      שמת 3 כוסות אורז ו 5 ושליש כוסות מים? האורז והאטריות יצאו מבושלים או שנשארו קצת קשים?

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      וכן, אפשר להכפיל את כל הכמויות, כולל של התיבול.

  4. היי אפרת,
    נשמע מעולה, את חושבת שיש מקום להוסיף צימוקים וצנוברים למתכון הזה? ואם כן, כדאי להוסיף משהו לתיבול?

    תודה רבה מראש

    1. היי מיטל,
      אם אוהבים אז אפשר בהחלט. אין צורך להוסיף משהו לתיבול.

    1. היי מורן,
      אפשר להכין עם אורז מלא ולשים כוס אחת. כמות המים – 2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות.
      שאר החומרים נשארים כמו שהם.
      שבוע נפלא 🙂

  5. אפרת המקסימה!רציתי קצת לגוון והכנתי היום אחה"צ יצא מהמם!תודה רבה ושבת שלום לכולנו!

    1. היי אביבה,
      יש להשתמש באורז לא מבושל.
      קודם מבשלים את האטריות ואז מוסיפים אורז לא מבושל ומבשלים ביחד.

  6. אשמח לעדכנ שעשיתי את המתכון עם אטריות ביצים מקמח מלא, ויצא מצוין!

    תודה על אתר נפלא ומתכונים מעולים!

  7. אפרת המקסימה!
    בכל פעם שאנו רוצים לשאול שאלה אנו חייבים להודות לך על האתר המושלם! על המתכונים הקלים, הטעמים והמאוד מוצלחים, וכמובן שקוצרים מחמאות!! ישר כוח!! עלי והצליחי בהכל!!

    רצינו לשאול אם זה יכול להצליח עם איטריות רגילות דקות (ספגטי דק שבור) או פתיתים בצורות שונות? ושוב תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים !!

    1. תודה רבה אוחנה!
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. אם משתמשים בפתיתים יש לשים שליש כוס (=60 גרם).
      שבוע נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר