מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם חזה עוף ותירס

אורז עם חזה עוף ותירסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 16, 2017
Last modified:ינואר 16, 2017

Summary:

תבשיל אורז עם חזה עוף ותירס ברוטב סויה – ארוחת צהרים מהירה בסיר אחדאורז עם חזה עוף ותירס

מצרכים (כ-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן

400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום כתושות

כוס גרגירי תירס משימורים (מסוננים מנוזלים)

3+1/3 (שלוש ושליש) כוסות מים רותחים

תיבול: 5 כפות רוטב סויה, כף גדושה סילאן, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

לקישוט (אפשר לוותר): מעט עירית טריה קצוצה

אופן הכנה:

-מתבלים את קוביות העוף בכף רוטב סויה, קמצוץ מלח ופלפל שחור.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את העוף כדקה וחצי מכל צד, עד שצבעו הופך ללבן אך מבפנים עדיין לא מבושל.

-מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.

-מוסיפים את האורז והתירס, מתבלים ב-4 כפות רוטב סויה, כף גדושה סילאן, חצי כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מוזגים 3+1/3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

58 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לתבל ברוטב טריאקי או לשים 2 כפות סילאן ו-3 כפות רוטב סויה.

  1. שלום,
    יש משהו לשים במקום הרוטב סויה?
    פשוט אני נמנע מלהכניס כל מיני רטבים כאלו ואחרים הביתה מטעמי בריאות [סוכר וכו'].

    1. אפשר לוותר על הסויה ולהגדיל את כמות המלח לכפית אחת (במקום חצי כפית).

  2. סליחה על השאלה החובבנית.
    את האורז מכינים לפני ואז מוסיפים לסיר או שהוא מתבשל בסיר ביחד עם החזה עוף?

  3. היי תודה על המתכונים
    הכנתי אותו בשינוי קל ויצא פצצה
    טיגנתי בצל הוספתי את העוף שתובל קודם – במלח פלפל שחור פפריקה וכורכום
    הוספתי תירס ואורז כמובן גם את המים
    בקיצור במקום סגנון מתוק עשיתי מלוח – יצא פצצה
    תודה לך אפרת על היצירתיות שמביאה אותי לעוף עם מתכונים!

  4. הי אפרת.
    הכנתי את המתכון עם אותן כמויות אורז בדיוק ואותה כמות מים ולאחר חצי שעה האורז יצא עדיין לא מוכן. מה אפשר לעשות??? דחוף…

    1. סורי ראיתי עכשיו..
      במקרה כזה מומלץ להוסיף עוד כרבע כוס מים רותחים ולבשל על אש נמוכה עם מכסה עד שהאורז מתבשל.
      פעם הבאה כדאי להשרות את האורז כשעתיים לפחות במים ולסנן היטב. זה עוזר אח"כ לבישול.

  5. שלום שלום,
    אף פעם לא הייתה לי בעיה עם המתכונים מהאתר הזה – תמיד הכל יצא פשוט מדהים, אבל הפעם…
    העוף יצא ממש "מכובס", חסר טעם, והאורז הפך לדייסה דביקה 🙁
    לדעתי במתכון הזה עדיף להשתמש בפרגיות במקום חזה עוף.

    1. היי מריה,
      עוף מכובס ואורז דייסתי, זה נשמע כאילו היה יותר מידי מים.
      אין בעיה להשתמש במתכון הזה בחזה עוף, זה ממש לא אמור לצאת מכובס וחסר טעם.
      באיזה סוג אורז השתמשת? השרית אותו לפני במים? שמת 2 כוסות אורז ו3 ושליש כוסות מים רותחים? יכול להיות שבטעות שמת יותר מים ממה שצריך?

    2. הייתי הכי צמודה למתכון שרק אפשר. כדי למדוד את המים ואת האורז לקחתי אפילו כוס מדידה. השתמשתי באורז פרסי ולא השרתי אותו לפני.
      וגם לא יכולתי להשאיר את הסיר אל האש יותר זמן כי אז הכל היה גם נשרף בנוסף…

    3. אם אני מכינה סתם אורז לבן, לכוס 1 של אורז אני מוסיפה 2 כוסות מים. ותמיד יוצא אורז נהדר. אחד אחד…
      טוב, לא משנה, המתכון הזה ספציפי לא הצליח לי, אבל זה לא אומר כלום. אני מאוהבת באתר שלך, כל המתכונים יוצאים פשוט מעולים, רובם הפכו להיות קבועים אצלנו בבית.
      תודה רבה לך, אפרת, על העבודה נהדרת ונכונות תמיד לעזור!

  6. יצא מדהים! הוספתי ברוקולי וויתרתי על הסילאן והפלפל השחור ופשוט יצא מדהים.תודה רבה!

    ועוד משהו,
    תוכלי אולי להעלות מתכונים לפסח ללא גלוטן?
    תודה מראש!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      וכן, אעלה בקרוב מתכונים לפסח ללא גלוטן.

  7. מתכון פצצה…נורא טעים.
    רציתי להכין שוב רק אם בשר בקר המקום חזה עוף. האם זה ילך טוב עם התירס וכמה זמן אצטרך לחמם אותו לפני שאוסיף אורז?
    תודה.

    1. היי חיה,
      את מתכוונת לצלי כתף? אם כן, אפשר רק שיש לבשל את הבשר קודם בנפרד עד שהוא מתרכך ורק אז לבשל יחד עם האורז.
      זאת אומרת לטגן את קוביות הבשר כ-2 דקות מכל צד, לכסות במים ולבשל עם מכסה עד לריכוך. לאחר מכן לסנן מהמים, לתבל בכף רוטב סויה, מעט מלח ופלפל שחור ולהכין באותו אופן של חזה העוף. לטגן קצת עם שמן, להוסיף שום, אורז תירס וכו'..

  8. אתר ממש כיפי תודה רבה רבה!
    מה כמות המים שמתכון זה מצריך אם אני שוטפת את האורז היבש קודם במים ומסננת?

  9. היי… עוד שאלה לגבי הביצה. אפשר פשוט לעשות את המתכון כמו שאת מציעה ובסוף להוסיף ביצה מקושקשת (שהוכנה בנפרד) ופשוט לערבב ? מה דעתך ?

    1. היי שלומית,
      אפשר לנסות. ממליצה לערבב בצלחת כמות קטנה של אורז עם הביצה המקושקשת. אם זה יוצא טעים, אפשר להוסיף את הביצה לכל הכמות.

  10. הי אפרת,
    אפשר כוס תירס משקית של סנפרןסט , תירס מופשר כמובן?
    המתכונים מצויינים תודה רבה!!

  11. טוב, זה המתכון הכי מושלם ופשוט שיש, (מעולם לא יצא לי אורז כזה טוב..) את לא מפסיקה להפתיע ולעזור ובאמת זה ממש כיף. ימי שישי שלי מוקדשים להכנת מתכונים חדשים שלך!

    1. היי ציפי,
      אפשר להכין עם כוס ושליש אורז מלא ולהוסיף עדשים ירוקות או שחורות מבושלות או משקית קפואה. אפשר גם להוסיף כחצי כוס שעועית מאש שהושרתה כשעה לפני במים. שילוב של אורז מלא וקטניות ייתן חלבון מלא.
      אם מכינים מאורז מלא זמן הבישול מתארך ל40 דקות (+ 10 דקות סיר מכוסה).
      אפשר להוסיף גזר מגורד.
      אם את לא רוצה להשתמש באורז את יכולה גם להמיר בכוס בורגול. את הבורגול יש לבשל לפני במים עד לריכוך. את קוביות העוף לטגן בנפרד ואז לערבב במחבת את כל החומרים ולתבל.
      יום נפלא 🙂

    1. היי ענת,
      אפשר להכין עם אורז מלא ולשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים תהיה 3 כוסות. זמן הבישול יתארך ל40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
      אני לא ממליצה לוותר על הסויה כי הוא נותן את הטעם המיוחד. אפשר לתבל רק בסילאן, כפית מלאה מלח ופלפל שחור אבל זה יהיה פחות טעים.

    1. היי ענת,
      נראה לי שזה יילך טוב גם עם תערובת של אפונה וגזר. אפשר לשים גם פטריות קצוצות במקום התירס (מומלץ לטגן אותן לפני עם השום במשך כ-5 דקות).

    1. היי גלית,
      העוף לא מתייבש כי הוא מתבשל עם נוזלים.
      אם את רוצה להוסיף ביצה אז קודם כדאי לבשל את האורז בנפרד (מתכון לאורז לבן). גם את קוביות העוף יש לטגן בנפרד.
      יש לחמם מחבת רחבה או סיר רחב עם 2 כפות שמן. להוסיף שום לחצי דקה. להוסיף כ-3 ביצים ולערבב כמו שמכינים ביצה מקושקשת. לאחר מכן להוסיף את האורז המבושל, תירס וחזה עוף. לתבל בסויה, סילאן, קצת מלח ופלפל ולערבב כ-2 דקות לספיגת הטעמים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר