מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם עדשים, פטריות וגזר

אורז עם עדשים, פטריות וגזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 11, 2018
Last modified:יוני 11, 2018

Summary:

מתכון לאורז עם עם עדשים, פטריות וגזר – קל להכנה וטעים.

אורז עם עדשים, פטריות וגזר

מצרכים (כ-5 מנות):

בצל בינוני קצוץ

2 כוסות אורז לבן (*רצוי להשרות כשעה במי ברז ולסנן)

סלסלת פטריות טריות פרוסות

2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים גס

כוס עדשים ירוקות מבושלות משקית קפואה

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית שטוחה כמון, כפית מלאה מלח, מעט פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות והגזר, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.

-מוסיפים אורז, עדשים ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


24 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    הכנתי כמה מתכונים מהאתר שיצאו טעימים מאוד!
    תודה רבה 🙂
    רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בעדשים כתומות?
    שבוע טוב

    1. היי רעיה,
      אני חושבת שעדשים ירוקות או שחורות יותר מתאימות פה כי עדשים כתומות מתפרקות בבישול.
      אם את מחליטה לנסות אז לדעתי יהיה צורך להגדיל את כמות המים ב3/4 כוס נוספת לפחות.
      שבוע נפלא 🌷

  2. רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאאלות:
    – לגבי הפטריות: למה הכוונה פטריות פרוות? רק הראש או גם הרגליים? פרוסות לאורך או לרוחב
    – לגבי העדשים: יש בסופר משהו שנקרא עדשים ירוקות מבושלות של סנפרוסט (קפוא), האם לזה הכוונה? האם צריך להכין אותן איכשהו לפני המתכון או פשוט לזרוק לסיר? האם צריך להפשיר אותן וכו?
    – לגבי הפלפל: מה זה מעט?
    – לגבי הבצל: כמה זמן בערך צריך לטגן את הבצל?
    – לגבי המלח: ראיתי ששמים מלח פעמיים. פעם אחת אחרי הפטריות והגזר ופעם שנייה אחרי האורז. כמה מלח שמים כל פעם?
    – שאלות כלליות לגבי התבשיל: א. כשצריך לחמם את הסיר עם השמן כמה זמן זה לוקח בערך? ב. האם סיר בינוני של 2.5 ליטר בערך יתאים?

    1. 1. פטריות פרוסות גם הראש וגם הרגליים. לאורך.
      2. כן. אין צרוך להפשיר
      3. קמצוץ עם האצבעות
      4. 4-5 דקות
      5. בפעם הראשונה קמצוץ. בפעם השניה – כפית מלאה.
      6. חצי דקה
      7. נראה לי שכן

      1. תודה רבה על התשובה המפורטת! אז אם הבנתי נכון לגבי העדשים אין צורך להכין אותם אלא פשוט להוסיף לסיר כמו שהם קפואים, נכון?

    1. היי אורנה,
      אפשר להכין עם אורז עגול מלא ולשים כמות של כוס ושליש אורז ו-2.75 כוסות (שתי כוסות + שלושת רבעי כוס) מים רותחים.

    1. לא הבנתי מה רצית לשים במקום האורז. את מתכוונת לירקות נוספים או לתחליף כמו בורגול, קינואה וכו'?

  3. היי. האם אפשר להשתמש בעדשים לא קפואות שהושרו במים…? האם צריך ךהעביר אותן תהליך בישול לפני? ואם כן- איך לבשל?

    1. כן, אפשר. יש לבשל את העדשים במים במשך 30-40 דקות, עד לריכוך ורק אז להשתמש בהם למתכון.

  4. שלום אפרת,
    האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות יבשות מאריזת וואקום? אם כן אז איך?
    תודה רבה
    יעל

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר