מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם סלרי

אורז עם סלריFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 7, 2018
Last modified:ינואר 16, 2018

Summary:

מתכון לאורז לבן עם סלרי

אורז עם סלרי

מצרכים (4-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים

כוס דחוסה עלי סלרי קצוצים

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את גבעולי הסלרי ומטגנים כדקה.

-מוסיפים את האורז והשום הכתוש ומערבבים כדקה. מוסיפים עלי סלרי ומערבבים.

-מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

14 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי עינת,
      בראש עצמו (החלק הלבן) לא משתמשים. יש לשים חצי כוס גבעולי סלרי קצוצים וכוס דחוסה עלי סלרי קצוצים.

  1. לגבי ראש סלרי והעלים שטף היטב היטב ועוד ועוד עד שאין חול ואדמה מפרי את הראש מפריד עלים מגבעולים קוצץ עלים קוצץ גבעולים מגרד בפומפיה את הראש הקלוף מאחן בצנצנות ולרשותי זמין

  2. בוקר טוב אפרת. זה נראה מעניין וטעים ובאמת יש לי כרגע המון סלרי במקרר. אני בדרך כלל מוסיפה לאורז קצת כורכום וכמון בשביל הצבע, הטעם והבריאות. את חושבת שאפשר גם פה להפוך את התבשיל לקצת צהוב? או שזה "יתנגד" לטעם של הסלרי? תודה רבה ויום מקסים 🙂

    1. היי אודליה,
      אין בעיה להוסיף גם במקרה הזה. זה דווקא יכול להשתלב עם הסלרי.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר