מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז מתובל

אורז מתובלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 11, 2019
Last modified:יוני 11, 2019

Summary:

אורז לבן עם תבלינים – טעים ומגוון

אורז מתובל

מצרכים (4-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה)

3 כוסות מים רותחים

כפית שום כתושה (טרי או קפוא)

תיבול : כפית מלאה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ כורכום, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל שחור, כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב).

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית או קנולה. מוסיפים את האורז והשום ומערבבים כדקה.

-מתבלים במלח, פפריקה, כורכום, כמון, פלפל שחור ופטרוזיליה או כוסברה מיובשת. מערבבים היטב ומוזגים מים רותחים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

10 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי! אשמח לדעת מדוע יש להשרות את האורז במים. האם זה נכון לכל מתכון של אורז או רק לזה ספציפית? תודה

    1. היי מלי,
      רצוי להשרות את האורז במים בכל מתכון.
      זה גם מנקה את האורז וגם מרכך אותו כך שהוא מתבשל טוב יותר.

    1. אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות, כולל המים אינן משתנות.
      זמן בישול משתנה ל40 דקות. לאחר מכן יש להשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר