מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז מלא עם פירות יבשים

אורז מלא עם פירות יבשיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 2, 2015
Last modified:מרץ 1, 2019

Summary:

מתכון לאורז מלא מתקתק עם גזר, פירות יבשים ושקדים מולבנים

אורז מלא עם פירות יבשים

מצרכים (3-4 מנות):

1 כוס אורז מלא (שטוף ומסונן)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים גדולים מגורדים

1/4 כוס צימוקים בהירים

1/4 כוס שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים/ חמוציות מיובשות

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים

2+1/4 כוסות מים רותחים

תיבול: 1/2 כפית כורכום, 1/4 כפית אבקת קינמון, כפית מלאה מלח, 1/3 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 1-2 כפות שמן עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את השום והאורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב כדקה. מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מוזגים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים). מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 40 דקות.

*ניתן להכין גם עם אורז לבן רגיל ואז יש לשים כוס וחצי אורז (כמות המים נשארת כמו במתכון).

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

31 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ברכה,
      אפשר לשים כוס וחצי אורז בסמטי. כמות המים נשארת כמו במתכון. מומלץ להשרות קודם את האורז קצת במים ולסנן היטב.

    1. היי שירי,
      הגזר יותר מתאים אבל אם אין לך תכיני בלי או שימי קישוא מגורד.

    1. היי אפרת,
      אפשר להוסיף לאחר טיגון הבצל חתיכות של פרגית או חזה עוף כ-2 דקות מכל צד ואז להוסיף את השום והאורז ולהמשיך במתכון כרגיל.

  1. אם אני מכינה 400 גרם אורז (קניתי אורז בסמטי מלא), אז איך השאר משתנה? כאילו כמה מים, תבלינים וכ׳ו?

    1. היי שלי,
      400 גרם אורז יוצא 2 כוסות, זאת אומרת שיש להכפיל את כל הכמויות ב-2:
      2 כוסות אורז מלא (400 גרם)
      2 בצלים בינוניים קצוצים
      4 שיני שום קצוצים
      4 גזרים גדולים מגורדים גס
      חצי כוס צימוקים
      חצי כוס שזיפים מיובשים קצוצים
      חצי כוס שקדים מולבנים
      4.5 כוסות מים רותחים
      כפית כורכום, חצי כפית אבקת קינמון, 2 כפיות מלאות מלח, חצי כפית פלפל שחור
      *קחי בחשבון שתצא לך כמות גדולה של 6-8 מנות.
      בהצלחה 🙂

    2. וואי סליחה התבלבלתי. אני שמה בעצם 320 גרם.
      אשמח אם תחשבי לי כמה מכל דבר ! 🙂

    3. היי שלי,
      כדי לדעת את כמות המים המדויקת עדיף שתמדדי עם הכוס שאת משתמשת בה, כמה כוסות בדיוק זה יוצא 320 גרם?
      לגבי שאר החומרים:
      1 בצל גדול קצוץ
      3 שיני שום קצוצים
      4 גזרים בינוניים מגורדים גס
      שליש כוס צימוקים
      שליש כוס שזיפים
      שליש כוס שקדים מולבנים
      בסביבות 3.5 כוסות מים רותחים
      כפית שטוחה כורכום, שליש כפית אבקת קינמון, כפית וחצי מלח, שליש כפית פלפל שחור.

    1. היי דניאלה,
      אפשר להשתמש בצימוקים כהים. אין הבדל משמעותי בטעם.
      המשך יום נפלא 🙂

  2. היי
    אפשר לעשות את האורז ללא כורכום ,קינמון, שזיפים וצימוקים,זה יצא טעים??יש משהו אחר שניתן להוסיף אצלי לא אוהבים אורז צהוב צימוקים ושזיפים :/

    1. כן ספיר, אפשר.
      תכיני לפי המתכון עם הבצל, השום וגזר. ממליצה להוסיף עוד גזר (סה"כ 3 גזרים).
      את יכולה להוסיף כפית גדושה אבקת מרק ולהפחית את המלח לכפית שטוחה.
      יום נפלא 🙂

  3. היי זה האורז שהכנתי… השתמשתי בסיר רגיל בינוני.. הכנתי אותו מתכון ואותה כמות… למעלה לא התבשל טוב כל כך.. אבל באמת במתכון מעולה ויצא טעים.
    אשמח לדעת באיזה סיר משתמשים?? ואיך גורמים לאורז לא לצאת דביק מידי?????

    1. היי ריבקי,
      באיזה אורז מלא השתמשת (איזה סוג וחברה)?
      עדיף להכין בסיר טפלון רגיל. יכול להיות שהכנת בסיר מנירוסטה?

    1. היי שולמית,
      לא כל כך הבנתי מה כוונתך. את רוצה לדעת מה לעשות עם הקינוח שהכנת או עם המרכיבים?

  4. האורז עם הגזר והשקדים פשוט פצצה זה פעם ראשונה שאני מצליחה עם אורז מלא
    השתמשתי באורז עגול מלא
    תודה!!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר