מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז מלא עם תרד ועגבניות

אורז מלא עם תרד ועגבניותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 19, 2016
Last modified:יוני 28, 2018

Summary:

מתכון אורז מלא עם תרד ועגבניות – טעים, בריא וקל להכנה

אורז מלא עם תרד ועגבניות

מצרכים (3-4 מנות):

1 כוס אורז מלא (*השתמשתי באורז מלא עגול)

1 בצל גדול קצוץ

150 גרם עלי תרד טריים קצוצים גס

1 שן שום קצוצה

1 עגבניה גדולה קצוצה (או 2 עגבניות קטנות)

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים חמים

תיבול: כפית שטוחה מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן קנולה/זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים, השום והעגבניה הקצוצה, ממליחים מעט בעזרת המלחייה ומבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות, עד שעלי התרד מצטמצמים והעגבניות מעט מתרככות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מוזגים מים חמים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

*ניתן להמיר את האורז המלא בכוס וחצי אורז לבן (כמות המים נשארת 2+1/4 כוסות). זמן הבישול יתקצר ל 20 דקות + 10 דקות אש כבויה וסיר מכוסה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

40 תגובות

הוסף תגובה
  1. אורית היום זה פעם ראשונה שנתקלתי בעמוד שלך עשיתי את התרד עם האורז המלא יצא פיצוץ ,אמשיך להיכנס בהמשך לדף שלך בהוקרה ריקי

    1. אם הכוונה למדליוני תרד קפואים אפשר לשים בסביבות 6. אם אלה עלי תרד שלמים אז בסביבות 2 כוסות עלים קצוצים.

  2. היי אפרת! חיפשתי מה לעשות עם התרד שקניתי והמתכון הזה נשמע מעולה! הבעיה היא שאין לי אורז מלא 🙁 יש לי רק אורז בסמטי לבן ובורגול גס. מה לדעתך עדיף? והאם אני צריכה לשנות משהו במתכון בהתאם? אגב, משום מה לא מוצאת בתבנית של התרד את המשקל. מדובר בתרד של גוש קטיף בתבנית פלסטיק שקופה בגודל 20X14. האם יש לך מושג כמה המשקל אמור להיות? זה מספיק למתכון זה? תודה רבה!!

    1. היי אודליה,
      את יכולה להכין עם כוס וחצי אורז בסמטי לבן. כמות המים נשארת כמו שהיא וזמן הבישול יתקצר ל20 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.
      לגבי התרד, אני חושבת שאת צריכה לשים חצי קופסה.
      בהצלחה 🙂

  3. היי! האתר שלך מדהים!!! הכל יוצא ככ טעים:)
    רציתי לשאול במה אפשר להמיר את העגבניה. אף אחד בבית לא אוהב:/ תודה רבה!

    1. תודה לילי 🙂
      לגבי תרד קפוא, אין בעיה.
      לגבי אורז אדום, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא. אורז אדום בדר"כ מבשלים כמו פסטה, במים רותחים עד שהוא מתרכך, מסננים ואז מבשלים אותו עם תבלינים ותוספות.

    1. היי אליה,
      אני פחות ממליצה להשתמש באורז עגול רגיל כי הוא מאוד דביק ויותר מתאים לריזוטו. אם בכל זאת רוצים להשתמש בו אז זמן הבישול משתנה ל30 דקות + 10 דקות סיר מכוסה. לגבי כמות המים, יש לבדוק על גבי האריזה כמה מים שמים על כוס אורז וזאת הכמות שיש לשים.
      יום נפלא 🙂

  4. עשיתי כמות כפולה של אורז (2 כוסות).
    במקום תרד שמתי 2 גזרים וגמבה אחת.
    הוספתי מעט סוכר לשבור את החמיצות של העגבניות.
    יצא מעולה!!

    1. היי מאיה,
      במקרה הזה זה יותר טעים שהאורז מתבשל יחד עם המרכיבים, כך הטעימים נספגים כמו שצריך באורז.
      שבת שלום 🙂

  5. היי 🙂
    שבוע טוב.
    אני בבעיה: תכננתי את האורז לאחד ממתכוני השבוע, אבל
    לא מצליחה להשיג כאן תרד, בגלל הגשמים הרבים שהיו כאן.
    אבל מצאתי, בייבי תרד שטוף בשקיות . לא לזה הכוונה נכון?
    בכל מקרה…מה את מציעה במקום התרד , כיוון שקניתי כבר את כל המצרכים .
    תודה יקירה

    1. היי קריסטינה,
      בייבי תרד מעולה! אם קנית אותו בסוף..
      אם לא קנית, את יכולה לשים 2 גזרים מגורדים.
      בהצלחה 😉

  6. תרד הוא ירק בריא ומעולה לצרוף!!! אני מכינה את האורז בדרך כלל עם תערובת של גזר גרעיני תירס ואפונה וזה טעים ביותר. אבל המתכון שלכם ניפלא!!! אנסה בפעם הבאה גם עם גמבה. בנוסף התבלין שאני משתמשת בו הוא אבקת בולון [שוויצרי שמתאים לצימחונים וטיבעונים] שילוב של תבלינים שונים. טעים מאוד ומטעים לבישול כל מאכל

    1. היי אורלי,
      את יכולה לשים גזר מגורד או גמבה קצוצה.
      שבת שלום 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר