מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז מלא עם עדשים וירקות

אורז מלא עם עדשים וירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 17, 2017
Last modified:יולי 17, 2017

Summary:

מתכון לאורז מלא עם עדשים, בצל, שום, גמבה, גזר וכוסברה

אורז מלא עם עדשים וירקות

מצרכים (3-4 מנות):

1 כוס אורז מלא (*מומלץ להשרות את האורז במים לפחות חצי שעה לפני)

שליש כוס עדשים שחורות (*מומלץ להשרות את העדשים במים לפחות חצי שעה לפני)

1 בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

גמבה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

חצי כוס עלי כוסברה קצוצים

2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: שליש כפית כורכום, חצי כפית כמון, כפית גדושה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם 2 כפות שמן עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את השום, הגזר והגמבה. ממליחים מעט עם המלחייה ומערבבים. מבשלים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-5 דקות.

-מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מוסיפים כוסברה ומערבבים.

-מוגזים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי, אפשר גם עם עדשים ירוקות משקית? האם צריך להשרות?
    וגם אם אני רוצה כמות כפולה, האם אפשר פשוט להכפיל כמויות, או שיש משהו שמשתנה ביחס?

    1. אם אלה עדשים ירוקות יבשות אז כדאי להשרות כשעה לפחות ואח"כ לבשל אותן במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.
      אפשר להכפיל כמויות.

  2. היי אפרת את נהדרת ותודה רבה לך על המתכונים.יש לי שתי שאלות.
    1.אפשר עם אורז לבן
    2.הכנתי ויצאה לי כמות ענקית,האם אפשר להקפיא חלק מהאורז.
    תודה ויום טוב

    1. היי שלומית,
      1. אפשר להכין עם אורז לבן ולשים כוס וחצי. כמות המים ויתר החומרים אינם משתנים. רק לגבי מלח אני ממליצה לשים כפית רגילה ולא גדושה.
      2. אפשר להקפיא.
      יום מקסים 🙂

    1. כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן. כמות המים נשארת אותו דבר.
      שנה טובה 🙂

  3. היי רחלי . מתכוונת לעדשים כתומות? לדעתי אי אפשר כיוון שבבישול כתומות הופכות למחית.
    כל שאר סוגי העדשים יש לבשל היטב עד לריכוך ורק אז ניתן לשלב בבישול האורז

  4. יש לי אורז מלא שנמצא במקרר כבר מלא זמן….
    הבעיה שאין לי להשיג עדשים שחורות.
    מה אפשר במקום?
    יש לי אפונה, עדשים כתומות, ירוקות…..

    תודה רבה לך!!

    1. היי רחלי,
      האמת שהכל יכול להתאים. אני ממליצה לשים מה שיש לך משקית קפואה. אם יש לך אפונה קפואה שימי כוס אחת. אם יש לך עדשים ירוקות משקית קפואה שימי 3/4 כוס.
      אם יש לך רק קטניות יבשות יש לבשל אותן קודם במים רותחים עד לריכוך כמעט מוחלט ורק אז להשתמש בהן למתכון.

    2. שלום אפרת,
      תודה ענקית על הממתכון!
      בסופו של דבר הייתי סופר ומצאתי עדשים שחורות!
      הכנתי ויצאה כמות גדולה מאד!!!
      אני מנסה להתחיל לאכול בריא, אז זה הצעד הראשון!
      תודה לך!!!

    1. אני חושבת שכן רק קחי בחשבון שהעדשים האדומות מתפרקות בבישול.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר