מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם כרוב, גזר ועוף

אורז עם כרוב, גזר ועוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 31, 2017
Last modified:דצמבר 31, 2017

Summary:

ארוחה שלמה בסיר אחד: תבשיל אורז עם חזה עוף, כרוב, גזר ופטרוזיליה

אורז עם כרוב, גזר ועוף

מצרכים (5 מנות):

400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

3 כוסות כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

1 כוס גזר מגורד

שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

2 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)

3 כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית וחצי מלח, כפית אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה.

-מוסיפים את חזה העוף, ממליחים מעט ומפלפלים. מטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעו החיצוני הופך ללבן.

-מוסיפים את הכרוב והגזר ומערבבים כ-2 דקות.

-מוסיפים את האורז הלבן והפטרוזיליה ומתבלים בכורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מוסיפים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 25 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.

*כדי לחסוך בהכנה אפשר להשתמש בתערובת כרוב וגזר קנויה מוכנה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

43 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי זיוה,
      אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
      זמן בישול 40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה.

  1. אפרת שלום,

    הכנתי לפני כמה שבועות ויצא טעים מאוד! תודה רבה על המתכון!

    אני רוצה להכין שוב והפעם בגרסה צמחונית – ללא העוף. אם אני מכינה ללא העוף יש לשנות משהו מבחינת כמויות המים או משך הבישול?

    תודה רבה מראש!

    1. היי שירי,
      את יכולה להכין בלי העוף. אין שינוי.
      שבת שלום 🙂

  2. הכנתי לבעלי ואני בכלל צמחונית. חוץ מזה, היו לי טעויות מטופשות כמו זה שהתבלבלתי בין כרוב לכרובית 🙂
    בכל מקרה, הוא ממש אהב! ואומר שזאת המנה הבשרית הכי טובה שהכנתי!

  3. שלום לך אפרת יקירה !
    קניתי בזמנו את ספרך המקסים
    ורוצה הגורל ועיניי קלטו את המתכון הנפלא –
    והתגובות מדברות בעד עצמן …
    הכנתי- ואין מילים- איך אומרים החבר'ה – סוף הדרך !
    שאלה: מתאים גם להקפאה לאחר הבישול?
    בהצלחה גם בהמשך ! שבוע טוב !
    אסתר

  4. הי אפרת
    תודה על האתר המדהים נקווה שאצליח בו(מאותגרת בישול;)
    רציתי לשאול למה יש להשרות את האורז שעה במים? לא מספיק לשטוף היטב?
    וגם האם יש גרסה מקוונת לספר המתכונים ( ספר במחשב ולא ספר פיזי) ומה עלותו אם יש כזה
    תודה רבה וחג שמח

    1. היי ענת,
      הסיבה להשריית האורז היא שלעיתים הוא לא מתרכך לגמרי לאחר בישול.
      כרגע אין גרסה מקוונת. יכול להיות שתהיה בהמשך. אעדכן..
      חג שמח

    1. היי שרון,
      שמחה שיצא טעים.
      האורז אמור לצאת קצת דביק.

  5. היי אפרת.
    תודה רבה לך על האתר תמיד הכל יוצא מושלםם יש לך מתכונים אליפות. עשיתי מלא פעמים את המתכון הזה ופשוט מהיר. מזין.וטעים בטירוף בעלי והילדים חולים על זה
    תודה רבה לך והמשך יום נעים

  6. בוקר טוב יקרה
    ניתן להקפיא? חייבת מתכונים להקפאה בשביל החייל שלי וחבריו
    תודה מראש

    1. היי יהודית,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן.
      שבוע נפלא

  7. המתכון יצא נפלא טעים בטירוף. השידרוג הקטן שעשיתי השרתי את חתיכות העוף במעט רוטב סויה ו 1/2 כמות אורז בסמטי ו 1/2כמות עדשים כתומות. תודה רבה מצפה בקוצר רוח וענין בכל שבוע למתכונייך….כן יירבו מעשי ידייך.

  8. הי אפרת

    אני רוצה להכין את התבשיל בלי הבשר. כמות הסועדים-17. בכמה להגדיל את כמות האורז ואיזה כמות של תערובת מוכנה של גזר וכרוב?
    צריך לקחת בחשבון כמובן שיהיה עוד הרבה אוכל מסוגים שונים פרט לתבשיל האורז.
    אודה לך על תשובה מהירה.

    1. היי דורית,
      אם מוגשות תוספות נוספות אז לדעתי כמות כפולה תספיק:
      1 בצל גדול קצוץ
      8 כוסות מלאות תערובת כרוב וגזר
      שני שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
      4 כוסות אורז לבן (יש להשרות כשעה לפני במי ברז ולסנן היטב)
      6 כוסות מים רותחים
      תיבול: כפית כורכום, 3 כפיות מלח, 2 כפיות אבקת מרק, פלפל שחור לפי הטעם

  9. קודם כל, אני מטורפת על המתכונים שלך ומיישמת כמעט הכל!
    לגבי היחס של האורז והמים- זה לא כפול? כלו' כוס אורז על 2 כוסות מים?
    וכאן, עוד מוסיפים עוף שהוא יבש יחסית ורק כוס וחצי מים על כוס אורז.
    יש הסבר?
    תודה

    1. היי יהודית,
      על כוס אורז מומלץ לשים כוס וחצי מים כדי לא לקבל עיסה.
      שימי לב רק שמומלץ להשרות את האורז לפני במים כדי שיתרכך מעט.
      הכנתי עם הכמויות האלה ויצא מוצלח 🙂
      יום נפלא!

    1. היי אילן,
      אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.
      יום נפלא 🙂

    1. היי רינת,
      זה יוצא קצת יותר מרבע כרוב גדול וכ-2 גזרים בינוניים.

  10. הכנתי היום את האורז ויצא מאוד מאוד טעיםםםם! מומלץ לאכול את זה ישר כשזה מוכן 🙂 רציתי רק לשאול שאלה… לשם מה צריך להשרות את האורז? מה המטרה של זה?

    1. היי ספיר,
      שמחה שיצא טעים.
      השריית האורז לפני נועדה כדי לרכך את האורז לפני הבישול. בתבשילים מסוג זה האורז לעיתים לא מתבשל לגמרי.

    1. תודה ציפי היקרה!
      מאחלת לעצמי שב-2018 אזכה להעניק יותר 🙂
      שנה אזרחית טובה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר