מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז אדום

אורז אדוםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 27, 2013
Last modified:מרץ 21, 2019

Summary:

אורז לבן ברוטב עגבניות- עסיסי וטעים.

אורז אדום

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ 

2 כוסות אורז לבן (*מומלץ להשרות את האורז במים כשעה לפני ההכנה ולסנן)

1 עגבנייה גדולה מגורדת

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 שן שום גדולה כתושה

תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית גדושה מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-שוטפים היטב את האורז ומסננים. משאירים לפחות כשעה לייבוש.

-מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

-מוסיפים עגבנייה מגורדת ושום ומערבבים כדקה. לאחר מכן מוסיפים את הרסק. מערבבים כ- 3 דקות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים. מערבבים היטב לספיגת החומרים באורז.

-מוסיפים 3 כוסות מלאות מים רותחים, מערבבים ומכסים. משאירים 20 דקות על אש נמוכה. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

145 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רותי,
      אם בסופו של דבר זה יצא מלוח מידי אפשר להכין חצי כמות נוספת (רק עם כוס אורז אחת) בלי להמליח בכלל ולאחר שזה מוכן לערבב עם האורז המלוח.

  1. שבת שלום הכנתי את האורז עם הרבה חששות הייתי סקפטי למען ההגינות אבל…… יצא אליפות תודה רבה

  2. היי רוצה להכין עוד יצא ממש טעים!!!
    אבל נגמר לי האורז הפרסי נשאר לי רק בסמטי האם יש הבדל ביניהם בטעם וכו?

    1. אפשר להכין גם עם בסמטי באותו אופן. כדאי להשרות אותו קודם במים.

    1. תוסיפי כחצי כוס מים רותחים, ערבבי ותבשלי עם מכסה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. אם האורז עדיין קשה תחזרי על אותה פעולה.

  3. היי אפרת
    המתכונים שלך תמיד נהדרים!
    האם יש אפשרות לוותר על רסק העגבניות ולהשתמש רק בעגבניות טריות מגורדות?

    1. היי צופיה,
      לא ניסיתי להכין אורז אדום במיקרוגל. יש לי מתכון לאורז לבן במיקרוגל.
      אפשר לנסות להכין באותו אופן ולהוסיף עוד חצי כוס מים מעבר למה שרשום. גם הזמן במיקרו עשוי להשתנות.

  4. תודה על אתר מדהים עם מתכונים אלופים אחד אחד.
    אני רוצה להחליף את האורז הפרסי באורז מלא, ראיתי שכתבת בתגובה למעלה לשים כוס ושליש אורז מלא ו3 כוסות מים, אך האם יש צורך להשרות אותו או לשטוף לפני הבישול?

    1. היי רחל,
      מומלץ להשרות את האורז המלא כשעה במי ברז ולסנן.
      יום מקסים 🙂

    1. היי מיטב,
      זה כבר קשור לסיר. באיזה סוג סיר השתמשת? רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק.

    2. זה קשור רק לאש..
      בתחילת הבישול האש צריכה ליהיות גבוהה, וכשהמים מבעבעים איזה דקה אפשר לסגור ולהוריד את האש כמעט הכי נמוך שאפשר ל20 דקות..

  5. היי אפרת, אני מחפשת מתכון לשדרג איתו אורז שכבר מוכן ולהפוך אותו לאורז אדום או משהו. יש כזאת אופציה? תודה!

    1. היי הודיה,
      אם את רוצה להפוך אורז לבן מבושל לאדום זו קצת בעיה כי הוא לא יצבע לגמרי. רצוי שזה יהיה בבישול מהתחלה כדי שהטעם ייספגו לגמרי ויהיה צבע אדום אחיד.
      יש מתכונים אחרים שאת יכולה להכין עם אורז מבושל:
      אורז מוקפץ עם ירקות
      קציצות אורז ובשר
      אורז מקסיקני
      אורז תאילנדי

    1. היי שירה,
      אין צורך לטגן את האורז לפני. האורז יוצא קצת דביק בגלל שהוא מבושל עם רסק עגבניות.

  6. מעולה! שדרגתע עם מעט כמון וכוס עדשים כתומים שהוספתי ביחד עם האורז ועוד כוס מים רותחים

    1. היי שיר,
      מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. בכל מקרה נירוסטה פחות מומלץ.

    1. היי שני,
      שימי בצל גדול, 2 עגבניות מגורדות, 3 כפות גדושות רסק, 2 שיני שום, כתושות, כפית גדושה פפריקה מתוקה, 2 כפיות מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 4.5 כוסות מים רותחים.

    1. היי ענבל,
      אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. כמות המים נשארת 3 כוסות.

  7. היי באיזה סוג אורז את משתמשת ? כי באורז שאני משתמשת אני שמה על כוס אורז 3 כוסות מים וככה יוצא טוב

    1. היי ליטל,
      אני משתמשת באורז פרסי בדר"כ.
      אני יודעת שיש כאלה ששמים 2 כוסות מים על כוס אורז אבל לא שמעתי על 3 כוסות 🙂 בכל אופן אם את רגילה להכין ככה וזה יוצא טוב אז תמשיכי בזה.

    2. חחח , אני משתמשת בבסמטי אבל יקנה פרסי ויעשה בידיוק ככה כי לא מצליח לי אף פעם אורז אדום.
      תודה על התשובה:)

  8. שלום,
    אתמול התחשק לי לאכול אורז אדום, אז חיפשתי בגוגל איך להכין אורז אדום והגעתי לכאן.
    מצאתי את המתכון הזה לאורז אדוןם וכל המצרכים כבר היו לי בבית אז הכנתי את זה,
    (רק רסק עגבניות לא היה לי מספיק,אז אילתרתי עם כף של קטשופ).
    אבל בכל זאת, יצא לי אחלה של אורז, טעים מאוד.
    המתכון פשוט וקל להבנה והכנה, תמשיכו כך.

    (אגב, אני מתכוון להכין עוד מכמה מתכונים שונים שמצאתי כאן באתר, שנראים טוב )

    תודה
    אלי.מ

  9. כשצריך לפרגן… אז בענק!
    הכנתי אתמול את האורז המהמם הזה… טרפו!!!
    דיברו רק על האורז..
    ממש טעים!! וקל כל כך!

  10. נתחיל מזה שאין לי מושג בבישול כמעט בכלל… הכנתי את האורז לפי המתכון שלך עם אורז בסמטי והוספתי פולי סויה מבושלים כדי להוסיף חלבון למנה(אני טבעוני). יצא מצוין!!! אני לגמרי מוסיף את האתר שלך למועדפים

    1. היי,
      אם שוטפים את האורז יש לסנן אותו לפני מעודפי המים (אפשר לסנן גם 5 דקות). אפשר גם לא לשטוף ולהשתמש באורז יבש ישר מהשקית. אם עושים זאת, מומלץ להגדיל את כמות המים במתכון ל 3+1/4 כוסות.

  11. הי זה פעם ראשונה שאני מגיבה, אבל פשוט הייתי חייבת!
    האורז יצא מושלם!! הכי טעים שיש! עשיתי הרבה מתכונים
    שלך והכל יוצא טעים ממש ללקק את האצבעות
    הייתי חייבת להגיד תודה 🙂

  12. תודה רבה! האורז יצא מעולה, כמו כל המתכונים שאני מכינה מהאתר שלך.
    בזכותך יש לנו ארוחות חמות וטעימות בבית :). שבוע טוב ותודה רבה!

  13. היי,
    תודה רבה על המתכון הפשוט, יצא ממש טעים:)
    נותן חשק לנסות עוד דברים באתר.

    תודה רבה.

  14. בישלתי טריו אורז אורגני:שחור אדום ולבן, יצא לי אחרי הבישול דבר שנראה כתולעים חומות.
    האם זה האורז או שממה שנראה כאורז לפני הבישול נפתח והתפתח למה שנראה כתולעים?.

    1. היי מיקי,
      קשה לי לומר מבלי לראות אבל אם זה נראה שונה מהאורז, יכול להיות שאלה תולעים שנצבעו בחום בזמן הבישול.
      אם באורז המבושל את מצליחה לזהות את שלושת סוגי האורז ויש גם משהו שנראה שונה, יכול להיות שאלה תולעים כי האורז אמור להראות כמו אורז גם לאחר בישול.

    1. הי, אני מכינה עם אורז פרסי ומשרה אותו במי ברז כשעה לפני ההכנה ואז מסננת.
      בבישול עצמה שמה 3 כוסות מים.

  15. נתחיל מהסוף יצא מאוד טעים לא נשאר דבר!!! רק הערה קטנה לגבי היחס של האורז והמים… עשיתי לפי הוראות היצרן ויצא בול! ביחס של 1 כוס אורז ו2 כוסות מים.אותה כוס. כשעשיתי לפי ההוראות כאן הוא יצא קשה מאוד. אנע מוסיפה את המתכון בהחלט למטבח שלי.תודה!!!

    1. תודה דנה על העדכון, שמחה שיצא טעים 🙂
      אגב באיזה סוג אורז השתמשת?

  16. הי
    אורז קל וטעים מאוד! היום אני מכינה בפעם השנייה ומתכננת לאמץ כמתכון קבוע (הכנתי כוס אחת של אורז ושתי כוסות מים עם אותם כמויות של שאר החומרים)

  17. עשיתי הכל בדיוק כמו שכתוב ויצא לי אורז קשה 🙁 הבנתי שאין דרך לתקן אבל מה אפשר לעשות שמההתחלה זה לא יקרה??

    1. היי סימונה,
      אפשר לתקן את זה בהמשך בישול. תוסיפי לסיר עוד שליש כוס מים, תערבבי ותכסי. תבשלי על אש נמוכה עוד כ 10-15 דקות, עד שהאורז מתבשל כמו שצריך.
      שמת 3 כוסות מים רותחים על 2 כוסות אורז לבן? השתמשת באותה גודל כוס לאורז ולמים?

    2. אחרי שהוספתי עוד מים ונתתי לזה להתבשל עוד קצת, יצאה לי עיסה בטעם טעים אבל האורז עדיין יחסית קשה.. וכן השתמשתי באותה כוס וביחסים הכתובים.

  18. מה אני מפספסת פה? אני מחפשת מתכון לאורז אדום . זו כן הכותרת, אך במתכון כתוב "אורז לבן". האם הכוונה ב"אדום", מתייחסת רק לצבע?

    1. היי רונית,
      זה מתכון לאורז לבן ברוטב אדום. את כנראה מחפשת מתכון לאורז מהסוג האדום 🙂

  19. ערב טוב,
    רציתי להגיד לך תודה.
    סופסופ מצאתי את המתכון המושלם לאורז אדום.
    יצא טעים מאוד לא נשרף לא נדבק לי לתחתית.
    הוספתי עוד כפית של מלח.

    1. היי שני,
      במקרה הזה העגבניה די מוסיפה. אם יש לך עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים) זה גם טוב. את יכולה לשים כרבע כוס.
      אם לא, לא נורא 🙂 תכיני בלי אבל שימי ממש 2 כפות גדושות של רסק.

    1. היי מיכל,
      הייבוש נועד לזה שהאורז יהיה פחות דביק לאחר הבישול. תלוי עד כמה זה חשוב לך. מבחינת הטעם- אין הבדל 🙂
      שבת שלום

  20. האורז יצא מדהים!אני אישית הוספתי עוד כפית מלח ועוד קצת פלפל שחור.מומלץ בחום,בעיקר בחורף (מזכיר טעם של נזיד חם וטוב).תודה רבה על עוד מתכון נפלא ויום מקסים לכולנו!

  21. זה האורז האהוב עליי בעולם. חבר שלי שלא מת על אורז לא יכול להפסיק לאכול אותו, וכל מי שטועם אותו מתאהב בו. אין שבוע שאין אצלינו סיר של האורז הזה. גם מושלם לסטודנטים חסרי זמן ותקציב 😉

    1. היי,
      באיזה סוג סיר את משתמשת?
      מה שאפשר לעשות פעם הבאה זה לשים פרוסות תפו"א בתחתית הסיר ומעל זה את האורז.

    1. היי ענתי,
      נכון, את שמחה כוס וחצי מים. אם את רוצה אורז עסיסי יותר, אל תפחיתי בשאר הכמויות, הכוונה תכיני עם בצל קטן קצוץ, עגבניה מגורדת, 2 כפות רסק עגבניות, שן שום גדולה והתיבול כרגיל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר