מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז אדום עם עוף

אורז אדום עם עוףFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 5, 2014
Last modified:דצמבר 31, 2017

Summary:

ארוחה מלאה בסיר אחד – הכנה של 10 דקות, מכסים את הסיר, מבשלים ובתאבון…

אורז עם עוף

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 עגבניות בינוניות קצוצות

2 שיני שום קצוצות/ כתושות

2-3 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס"מ וחצי)

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1.5 (כוס וחצי) כוסות אורז לבן יבש

2+1/3 (שתי כוסות ושליש) מים רותחים

תיבול: כף סילאן, 1 כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל בסיר עם כף שמן זית עד להזהבה.

-מוסיפים את חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד עד שמשנה צבעו ללבן.

-מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ממליחים מעט (בקורט מלח) ומערבבים. מבשלים עם מכסה כ-5 דקות, עד שהעגבניות מעט מתרככות.

-מוסיפים את האורז ומתבלים בכף סילאן, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מעט מבעבעים), מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

-מבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות נוספות. לאחר מכן מערבבים מעט עם מזלג ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

210 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי ושבת שלום!
    אני רוצה להכין את זה עם בשר מס 5 שכבר בישלתי בסיר לחץ. מה אופן ההכנה כעת? תודה רבה

    1. תטגני את הבצל, אח"כ תוסיפי שום, עגבניות קצוצות ורסק עגבניות ותבשלי. תוסיפי את הבשר ואז את האורז ותמשיכי כרגיל לפי המתכון.

    1. אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
      זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.

    1. אני חושבת שכן.
      יש לשים כוס ורבע קינואה ו2.5 כוסות מים.

  2. היי ערב טוב
    רוצה להכין את המתכון אבל בכמות של שש מנות. כמה חזה עוף ואורז ותיבול ?
    תודה 🙂

    1. היי אביטל,
      כמות ל-6 מנות:
      1 בצל בינוני קצוץ
      3 עגבניות בינוניות קצוצות
      3 שיני שום קצוצות/ כתושות
      4 חתיכות של חזה עוף (שניצל) חתוכות לקוביות קטנות (קוביות בגודל כס"מ וחצי)
      3 כפות גדושות רסק עגבניות
      2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות אורז לבן יבש
      3.5 מים רותחים
      תיבול: כף וחצי סילאן, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

  3. הי אפרתי,
    רציתי לדעת אם יש לי אפשרות להכין את המתכון הנ"ל בתנור – אם כן איך?
    (נגמרו לי בלוני הגז)

    1. היי חנה,
      את יכולה לראות את אופן ההכנה במתכון – עוף ואורז בתנור. לדעתי משך האפיה יתקצר מאחר ומדובר בחזה עוף ולא בחלקי עוף לכן כדאי לבדוק אם מוכן כבר אחרי 40 דקות.

  4. שבוע טוב (:
    תודה רבה מכל הלב על המתכונים המשגעים שלך אני פשוט מכורה לאתר שלך(:
    הכנתי את האורז והעוף יצא נפלא ,אפילו הסרבנים שבחבורה אכלו יפה(;
    יש לי שאלה:
    אני רוצה להכין את המתכון הזה לשבת בצורה של חמין עירקי'טבית'.איך את מציעה לי לעבוד עם המתכון בצורה שאני יוכל לשים אותו על הפלטה בשבת שלא יתייבש לי האוכל,או שיש לך מתכון אחר לטבית לשבת על הפלטה…
    תודה רבה ❤

    1. שבוע טוב 🌺
      אפשר להכין באותו אופן רק להגדיל את כמות המים ל- 3 כוסות (במקום 2+1/3).
      בגלל שזה בישול ארוך על הפלטה אני ממליצה להכין עם חלקי עוף במקום חזה עוף.

    1. כן. את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו' ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

  5. היי אפרתי
    אני רוצה להכין את המתכון עם עוף במקום החזה עוף. מה משתנה לי מבחינת הבישול והזמנים? תודה

    1. היי שרון,
      את חלקי העוף יש לטגן כדקה מכל צד לאחר טיגון הבצל. לתבל במעט מלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ולבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כ-45 דקות (עם מכסה). לאחר מכן להוסיף את השום, העגבניות וכו' ולהמשיך רגיל לפי המתכון.

    2. רצוי להשתמש בסיר בעל ציפוי שאינו נדבק ואז אין צורך להוסיף מים. יכול להיות שאפילו העוף יפריש מים במהלך הבישול.

    1. היי שי,
      השתמשת בעוף טרי או קפוא?
      טיגנת דקה מכל צד או יותר?
      אפשר פעם הבאה לנסות להכין עם פילה עוף שהוא חלק קצת פחות יבש מחזה עוף או עם פרגיות חתוכות.

  6. הכנתי כבר פעמיים ויצא נפלא. אפילו בני המשפחה הבררנים אכלו וביקשו שאכין שוב. המחמאה הכי טובה שאפשר לקבל 😊

    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
      אם אין לך אפשרות לטגן את הבצל אז נראה לי שכדאי לוותר עליו.
      אפשר לשים בתבנית ולכסות אותה בנייר כסף להכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך כשעה וחצי. להסיר את הכיסוי, להנמיך את הטמפ' ל180 מעלות ולהמשיך לאפות כ-10 דקות, עד להזהבה.

  7. סליחה על הבורות אבל לא ברור לי אם את האורז מבשלים בנפרד ואז מוסיפים לסיר עם העוף,והרסק והכל או שמבשלים אותו ביחד עם הכל?

    1. היי שני,
      שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.

  8. פשוט ומעולה!!
    במקום עגבניות ורסק השתמשתי בקופסת שימורים קטנה של עגבניות קצוצות דק ויצא מעדן!!

  9. היי, חורף נעים,
    בא לי מאוד להכין את המתכון ונשארה כרגע עגבניה אחת, שאצרף אולי קצת גמבה במקום או שאין קשר?

    תודה!

    1. היי יהודית,
      לדעתי זה רק יוסיף טעם. עדיף לגרד את הגמבה בפומפיה גסה אם יש לך אפשרות. אם לא, תקצצי דק.

    2. היי,
      חוזרת לעדכן שיצא ממש ממש טעים, הכנתי עם אורז מלא וגמבה (נראה לי באמת הוסיף)

      תודה רבה לך!

    1. העוף בדר"כ מפריש נוזלים כך שלא אמורה להיות בעיה. בכל מקרה כדאי לעקוב ואם במקרה זה מתייבש יש להוסיף מעט מים.

    1. היי נטלי,
      את מטגנת את הבצל, מוסיפה את העוף ומטגנת כדקה מכל צד. מתבלת בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלת על אש נמוכה במשך כ-45 דקות עם מכסה. מידי פעם מומלץ להרים את המכסה ולערבב.
      לאחר מכן יש להוסיף את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות ולהמשיך במתכון כרגיל.

  10. יצא מעולה תודה!!
    עשיתי 15 שניצלים חתוכים לקוביות והכפלתי את הכמויות ב-2 למעט האורז
    תודההה

  11. אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסא? כמה לשים?
    אפשר רק כוס אורז? במידה וכן מה עוד לשנות?

    1. היי רוית,
      כמויות לכוס אורז:
      בצל קטן, שליש כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים, 1 שן שום שמנה, 2 חתיכות חזה עוף, כף וחצי רסק עגבניות, כוס אורז, כוס וחצי מים רותחים, כפית סילאן, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור.
      שבת שלום 🙂

    1. היי גלית,
      זה קשור לסיר שהשתמשת בו. השתמשת במקרה בנירוסטה?
      רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק.

    1. ממליצה להכפיל את יתר הכמויות ב-2 (זאת אומרת להכין עם 3 כוסות אורז לבן ו-4 ושני שליש כוסות מים רותחים וכך להכפיל את יתר החומרים)

    2. תודה, והאם אמורות לצאת חתיכות כאלה ומים מהחזה עוף שמטגנים בהתחלה? כמו פירורים כאלה

    3. ועוד שאלה קטנה, יצאו לי המון מים אחרי השלב של ההוספה של העגבניות, הרסק והשום, ובנוסף הייתי חייבת להוסיף 4 ו2/3 כוסות מים לאורז, יש סיכוי שזה יצטמצם או שזה פשוט ייצא לי כמו מרק? כרגע זה לא ניראה שזה הולך להצטמצם

    4. בסוף הבישול (לאחר 20 דקות בישול + 10 דקות סיר מכוסה), אם עדיין נשארו נוזלים, מומלץ להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש נמוכה- בינונית עד שהנוזלים מתאדים.

    5. תודה רבה על כל התשובות!

      אם קניתי בשר טרי מהסופר והיה לו תאריך תוקף לאותו יום, אך הקפאתי אותו ובישלתי כעבור שבוע וחצי, הבשר מותר לשימוש ואכילה?

  12. היי,אם אני רוצה להגדיל את כמות החזות עוף נאמר בערך כ-15 פרוסות חזה עוף שמיועד לשניצל אבל הם מאוד דקים האם אני צריכה לשנות משהו בכמויות?

    1. היי רינת,
      את יכולה להכפיל את כל יתר הכמויות ב-2 אבל זה תלוי כמה מנות את רוצה שייצאו לך. הכמות במתכון מספיקה ל3-4 מנות. אם תכפילי זה יספיק לכמות כפולה.
      אם את לא רוצה להכפיל אני ממליצה להשתמש בחצי מכמות העוף שיש לך אחרת יהיה יותר מידי עוף לדעתי.

    2. היי אפרת תודה רבה על התשובה המהירה ואם נאמר אני אעשה 6 חזות עוף משהו ישתנה מבחינת כמויות?

    1. היי סיון,
      אפשר להוסיף גזר מגורד או חתוך לקוביות קטנטנות ולטגן אותו לאחר הבצל כמה דקות, עד שיתרככך מעט ואז להוסיף את השום והעגבניות ולהמשיך כרגיל.

  13. הי אפרת, מה שלומך? הכנתי את המתכון עם עוף ויצא מעולה! תודה ענקית על כל המתכונים המוצלחים שלך. האתר שלך הוא מספר אחת! אנחנו נהנים ממנו כל פעם מחדש. שבת שלום

    1. היי מיטל,
      אפשר להכין מאורז מלא ולשים כוס אחת של אורז. כמות המים היא 2+1/4 כוסות.
      זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.
      שבוע טוב 🙂

    2. חזרתי לעדכן שהכנתי עם אורז מלא ויצא מעולה! השרתי את האורז במים כחצי שעה לפני הבישול והוספתי פפריקה וצ׳ילי. תודה רבה 🙂

    1. היי ליטל,
      אפשר לשלב גמבה קצוצה במתכון. לאחר טיגון הבצל יש להוסיף את חתיכות הגמבה ולבשל על אש בינונית נמוכה עד שהגמבה מעט מתרככת (4-5 דקות). לאחר מכן, יש להוסיף את קוביות חזה העוף ולהמשיך כרגיל.

  14. המתכון מעולה! יצא ממש טעים! תודה!
    כמה שאלות בבקשה:
    האם זה יכול להתאים עם שווארמה הודו?
    במידה ורוצים לנקות את האורז- אז יש לשים את אותה כמות מים שציינת?
    ובאיזה סיר מומלץ להכין את המנה על מנת שהאורז לא ידבק לסיר?
    תודה!

    1. היי סיון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אפשר להכין עם שווארמה הודו.
      אם רוצים לנקות את האורז לפני זה לא משנה את כמות המים (אפשר לשים את האורז במסננת ולשטוף אותו מתחת לברז ולסנן או להשרות אותו בקערה עם מים ואז לסנן).
      מומלץ להשתמש בסיר מסוג טפלון או יציקה (פחות מומלץ נירוסטה).
      בהצלחה ושבת שלום!

    1. כן שרון, נראה לי מתאים.
      את גרגירי החומוס המבושלים יש להוסיף עם השום, העגבניות והרסק. מומלץ להוסיף בסביבות כוס-כוס וחצי גרגירי חומוס.
      בהצלחה 🙂

  15. הי, תודה על האתר הנפלא, הוא ממש הצלה!! שאלה בנוגע למתכון – האם ניתן להכין עם נתחי חזה עוף שיועדו לשנצל (קצת יותר דקים)? תודה:)

  16. היי אפרת
    יצא טעים סוף!!
    אני רוצה לנסות להכין את האורז מהמתכון הזה בלי העוף ולמלא אותו בתוך פלפל או עגבניה. תוכלי לעזור לי לעשות את ההתאמות? לבשל קודם חצי מהזמן ואז למלא ולבשל, או מהתחלה ביחד… בקיצור אם תוכלי אודה לך מאוד!!!

    1. היי ענת,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כמות של כוס וחצי אורז לבן יבש אמורה להספיק ל 6-7 פלפלים בינוניים-גדולים. כעקרון מומלץ לבשל את האורז לפי המתכון "חצי בישול" במשך כ-10 דקות.
      לאחר מכן לרוקן את הפלפלים ולמלא אותם עד 3/4 גובה.
      להכין רוטב עגבניות בסיר: לטגן עם 1-2 כפות שמן – 3 שיני שום קצוצות, עגבניה גדולה מגורדת, 6 כפות רסק עגבניות, 3 כוסות מים רותחים, כף סילאן, מלח ופלפל (מומלץ לטעום ולשפר תיבול בהתאם). על הרוטב את מניחה את הפלפלים הממולאים באורז. מרטיבה כל פלפל ב 2 כפות מהרוטב ומכסה (כשאת חותכת את הפלפלים תשמרי את החתיכה שחתכת כי היא משמשת כ"מכסה" לפלפלים). לאחר שכיסית את הפלפלים יש לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך 45-60 דקות, עד שהאורז מתבשל והפלפלים מתרככים.
      בהצלחה!! ואם משהו לא ברור הרגישי חופשי לשאול 🙂

    2. תודה רבה!! לבשל את האורז לפי המתכון עם עגבניות וסילאן וכו', ובנוסף להכין רוטב עגבניות? או שזה במקום?
      ושוב תודה רבה

    3. צודקת. טוב ששאלת 🙂
      את מתחילה מבישול האורז: מטגנת בצל עד להזהבה, מוסיפה 2 שיני שום קצוצות, כוס וחצי אורז, כף רסק עגבניות, כפית מלח ומעט פלפל שחור. על זה שופכת כוס אחת של מים רותחים ומערבבת במשך כמה דקות בודדות עד שהמים נספגים באורז. אני אישית אוהבת להוסיף לתערובת גם 3/4 כוס תירס מקופסת שימורים וכוס תערובת של אפונה וגזר משקית קפואה אבל זה לשיקולך 🙂
      מכאן את ממשיכה כמו שרשמתי.. מכינה את הרוטב וכו'.

  17. היי!
    הכנתי ויצא טעים מאוד.
    עשיתי הכל לפי ההוראות בדיוק אבל בסוף גיליתי שכל התחתית ממש נשרפה, שחורה.
    יש לך טיפ לפעם הבאה?

    1. היי רעות,
      אני מניחה שזה קשור לבישול על אש גבוהה או בינונית (במקום נמוכה) או לסוג הסיר.
      באיזה סוג סיר השתמשת (לדוג' טפלון, נירוסטה וכדומה)?

    2. השתמשתי בסיר רגיל ופשוט.. נראה לי נירוסטה?
      בהתחלה עשיתי על אש גבוהה ורק בבישול של ה20 דקות הנמכתי

    3. היי רעות,
      אם השתמשת בסיר מנירוסטה אז אני מניחה שזאת הסיבה.
      פעם הבאה נסי להשתמש בסיר מטפלון או כזה בעל ציפוי שאינו נדבק.

  18. הי,
    עשיתי וחזרתי לעדכן.
    יצא מצויין !! ממש טעים.
    איזה מתכון כייפי.
    גם אני הוספתי קצת פפריקה מתוקה ושמתי דבש במקום סילאן (לא היה לי כשל"פ)ויצא פשוט מעולה !!

    תודה רבה וחג שמח.

  19. יצא לי מדהים! הוספתי פפריקהה חריפה ומתוקה וכפית אבקת מרק עוף לטעם. בנוסף הוספתי במהלך הבישול עוד כחצי כוס מים שלא יהיה דביק. יצא מעולה!!!

    1. היי יצחק,
      הכמות במתכון מספיקה לכ-4 מנות.
      אם אתה רוצה פחות אפשר להפחית את כמות האורז לכוס אחת ולשים כוס ושני שליש מים רותחים. מלח- לשים 2/3 כפית. שאר הכמויות נשארות אותו הדבר.

    1. היי מזל,
      מטגנים את הבצל, מוסיפים את רגלי העוף ומטגנים מכל הצדדים. מתבלים בכפית פפריקה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש נמוכה במשך כחצי שעה עם מכסה. מידי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.
      לאחר מכן מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות וממשיכים במתכון כרגיל.

  20. נתקעתי עם מלא חזה עוף במקפיא אז חיפשתי מתכון קליל ומצאתי את זה.
    הכנתי אתמול, ולא הפסקתי לשבח את עצמי כשאכלתי את זה! (בהימצא בן-זוג שקצת פחות מפגין התרגשות מאוכל, אבל גם הוא אמר שיצא טעים)
    הוספתי גזר מגורד, פפריקה, וממש קצת אבקת מרק עוף(:
    איזה כיף, עוד מנה קלילה לרפרטואר-מתחילים שלי!

  21. היי אפרת,
    הכנתי את התבשיל בדיוק כמו במתכון.
    הריח כמובן היה מעולה, אבל הטעם – מרגיש לי שמשהו חסר. כאילו יצא "אכיל" אבל לא "טעים".
    המרקם היה בסדר, למרות שיצא פחות דביק מאיך שנראה בתמונה (אולי בגלל סוג האורז).
    מרגיש לי שחסר טעם. ניסיתי להוסיף מלח ופלפל אבל זה לא זה. יש לך הצעות?

    1. היי סתיו,
      באיזה סוג אורז זה השתמשת? שמת 2 עגבניות קצוצות, 2 כפות גדושות רסק, כף סילאן, נכון?
      ועוד שאלה שתשמע לא קשורה אבל היא כן 😉 – האם את רגילה לתבל תבשילים באבקת מרק?

    2. כן הכמויות עשיתי ממש כמו במתכון. אורז בסמטי, חשבתי שזה רגיל, אבל לא.
      אני לא רגילה לבשל בכלל, אז אני שומעת למתכונים מקצה עד קצה, לא מוסיפה משהו שלא כתוב. למה? זה יכל לעזור?

    3. זה בסדר גמור שאת עושה בדיוק מה שרשום 🙂
      הסיבה ששאלתי היא שיש כאלה שתבשילים ללא אבקת מרק טועמים להם כתפלים או כאילו חסרי טעם.
      אם ייצא לך להכין את זה שוב תנסי להוסיף כף גדושה אבקת מרק ותעדכני אותי איך יצא.

  22. הכנתי כמות מעט גדולה יותר והסיר התרוקן לגמרי. ככה זה כשיש שני מתבגרים בבית והאוכל טעים טעים 🙂

  23. היי תודה על כל המתכונים הנפלאים
    לא ידעתי מה הכוונה ב 2-3 פרוסות אז אמרתי לקצב קילו. זה בסדר לפי הכמויות במתכון?

    1. היי רום,
      3 פרוסות זה יוצא בסביבות 400 גרם. אין בעיה לשים יותר עוף אם אוהבים ואין צורך לשנות שום דבר במתכון. ממליצה לחתוך לפי הכמות שנראת לך ואת חזה העוף שנשאר אפשר להקפיא לפעם הבאה.

    2. טוב זה על האש. הוספתי פפריקה וטיפה אבקת עוף בנוסף למה שרשמת במתכון. הבטן מקרקרת אני אעדכן!!!

  24. היי,

    הכנתי את האורז היום. יצא ממש טעים- תודה!
    היה אצלנו בבית אורז הודי והכנתי עם זה. בעיקרון, הכמויות עם אורז הודי זהות לאורז הבסמטי?

    חג שמח ושבוע מקסים.

    1. היי סיון,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי סוג האורז- הכמויות זהות כך שאין שום בעיה.
      שבוע מצוין!

  25. מצטרפת לתגובות החיוביות.
    מתכון קל להכנה וטעים.
    תודה על עוד אפשרות נהדרת לארוחת צהריים 🙂
    ובכלל אחלה אתר!

  26. תודה , על האש 🙂
    חתכתי יותר מידי קוביות של חזה עוף אז השארתי קצת למחר..יש לך רעיון לתנור עם בטטה/תפו"א אולי ?

    1. מעולה 🙂
      בתנור אני לא ממליצה להכין חזה עוף במיוחד אם הוא חתוך לקוביות מאחר והוא מתייבש מאוד מהר.
      אפשר לבשל אותו במחבת רחבה או בסיר: לטגן בצל קצוץ עד להזהבה, להוסיף קוביות תפו"א ולבשל על אש נמוכה עם מכסה עד לריכוך. בסוף להוסיף קוביות חזה עוף, לתבל בחצי כפית כורכום (לא חובה) בכפית אבקת מרק, מלח ופלפל שחור ולבשל עם מכסה 5-10 דקות, עד שהחזה עוף מוכן. אם התבשיל מעט יבש אז אפשר להוסיף מעט מים.
      בהצלחה 😉

    2. היי שני,
      לא צריך לטגן בשמן עמוק, מספיק כף שמן לכל התבשיל (ואם תפוחי האדמה מתייבשים או נדבקים למחבת, פשוט להוסיף מעט מים).
      הריון קל ולידה קלה 🙂

    1. היי שני,
      אם את מכינה עם 2 כוסות אורז שימי 3 כוסות מים רותחים, 3 עגבניות קצוצות וכפית מלאה מלח.
      המשך יום נעים 🙂

    1. גם אם תשאירי אותה כמות זה בסדר אבל את יכולה לשים בצל גדול במקום בינוני, 2 שיני שום שמנות, 2.5 כפות גדושות רסק עגבניות. פלפל שחור תשימי לפי הטעם (לדעתי רבע כפית מספיקה).

  27. אם אני רוצה להכין עם 4 חתיכות חזה עוף (החתיכות הגדולות) כמה אני צריכה לשים משאר המרכיבים?

    1. הי שרון,
      את יכולה להשאיר את הכמויות כמו שהן ואז פשוט יהיה יותר עוף בתבשיל ואת יכולה גם להגדיל את הכמויות ל-2 כוסות אורז לבן ומה שישתנה זה כמות המים – 3 כוסות מים ובמקום שתי עגבניות שימי 3 עגבניות וכפית מלאה מלח.

    1. היי דנה,
      את יכולה להכין מאורז מלא ואם כן- מומלץ להשתמש בכוס אחת של אורז (במקום כוס וחצי) ולהגדיל את כמות המים בהתאם למה שרשום באריזה (בדר"כ זה 2 כוסות מים על כוס אורז, אבל זה משתנה בין סוגי האורז המלאים ולכן כדאי לבדוק).
      זמן הבישול יתארך ל-40 דקות (במקום 20 דקות) ומומלץ להשאיר גם במקרה הזה את הסיר מכוסה עוד 10 דקות נוספות.

  28. הכנתי עם טופו, יצא לא רע, אולי להבא אשרה את הטופו עם משהו בשביל עוד טעם. ולאורז היה צריך להוסיף עוד חצי כוס לדעתי, למרות שבאופן אישי אין לי בעיה עם העיסה שיצאה לי 😉
    תודה!

  29. היי
    זה המתכון השני שאני מכינה מהאתר הזה ויוצא פשוט טעים מתכונים מעולים.
    אבל שאלה קטנה למה זה יוצא קצת יבש האם להוסיף אולי עוד עגבנייה.
    גם העוף קצת יבש.
    מחכה לטיפים.
    בכללי זה מעולה נגמר מהר כנ"ל לגבי הנודלס עם העוף מוקפץ.

    1. היי מירי,
      אני שמחה לשמוע 🙂
      אם האורז יוצא קצת יבש כנראה שחסרים נוזלים, פעם הבאה תשימי מעט יותר מים, נגיד 2.5 כוסות מים (במקום 2+1/3).
      וכן, אם תוסיפי עוד עגבניה זה יכול להיות מעולה.
      לגבי העוף שמתייבש, בטיגון הראשוני חשוב לטגן אותו "חצי בישול", הכוונה שמבחוץ הוא לבן אך מבפנים הוא עדיין לא מבושל. ובכלל חזה עוף זה חלק שנוטה להתייבש מהר לכן אפשר להשתמש בחלק עסיסי ושומני יותר כמו פרגיות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ברק,
      באיזה סוג סיר השתמשת?
      החשש הוא שאם לא תערבב את האורז עם החומרים (שום, עגבניות, רסק והתיבול), האורז לא יספוג את כל הטעמים.
      מה שאני מציעה זה לערבב את האורז עם חזה העוף ויתר החומרים (מלבד המים הרותחים) כפי שרשום ולהוציא לקערה. לשמן מעט את הסיר ולהניח בתחתית הסיר פרוסות בצל או תפוח אדמה, להחזיר את תערובת האורז לסיר ולשפוך את המים הרותחים. לערבב בעדינות ולכסות. לבשל כרגיל 20 דקות + 10 דקות נוספות.

    1. היי קרן,
      האורז לא צריך להיות מבושל לפני ואם האורז נדבק לתחתית זה כנראה בגלל סוג הסיר.
      האורז בושל על אש נמוכה?

    2. כן.על אש נמוכה מכוסה. אולי היתי צריכה לערבב מדי פעם טטב תודה בכל זאת האתר שלכם מעולה ולא מפסיקה להכין ממנו מתכונים טעימים ומוצלחים.

    3. עשית נכון. כנראה שזה בגלל סוג הסיר (התחתית שלו).
      מקווה שבכל זאת חלק מהאורז ניצל 😉
      שמחה לשמוע שאת נהנת מהאתר, המשך יום נפלא!

    1. היי עמית,
      זה לא חייב להיות מדויק. בערך 300-400 גרם, תלוי בגודל השניצלים.

    1. היי מירי,
      בדקתי והמייל שלך מעודכן כך שהיית צריכה לקבל עדכונים. בכל אופן, שלחתי לך למייל את שני הניוזלטרים האחרונים.
      אם תהיה בעיה גם בהמשך, תעדני אותי.
      סופשבוע נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר