מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז אדום עם גזר

אורז אדום עם גזרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 5, 2017
Last modified:יוני 5, 2017

Summary:

מתכון לאורז אדום עם גזר

האורז הוא בצבע חום אדמדם כהה. הטעם שלו עשיר יותר מאורז מלא רגיל ומבשלים אותו בדומה לאורז מלא. הוא עשיר בסיבים תזונתיים (יותר מאורז מלא רגיל), סידן, ברזל וחלבון. 

אורז אדום עם גזר

מצרכים (כ-3 מנות):

כוס אורז אדום (יש להשרות את האורז במים לפחות שעתיים לפני ההכנה)

2 גזרים בינוניים מגורדים (בפומפיה גסה)

בצל בינוני קצוץ

2 שיני שום כתושות

2 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלאה כמון, כפית מלאה מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים שום וגזר מגורד ומערבבים. מבשלים על אש בינונית 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.

-מוסיפים את האורז ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.

*הערה: אם לאחר הבישול נותרו מים בסיר שלא התאדו ניתן לחמם על אש גבוה ללא מכסה עד שהמים מתאדים. יש לערבב מידי פעם. שימו לב שהתבשיל אמור לצאת לח ועסיסי ולא יבש לגמרי.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

22 תגובות

הוסף תגובה
    1. כן אפשר, רק שיש להגדיל את כמות המים ברבע כוס נוספת.

  1. יצא נהדר! הכנתי היום לכבוד שבת, טעים מאד:-) נשמח אם תעלי מתכוני בריאות נוספים בסגנון. אנחנו משתדלים לאכול בריא;-)

    1. כן, אפשר לשים כוס וחצי אורז לבן ו 2+1/4 כוסות מים (במקום שתי כוסות). מלח – לשים כפית רגילה וכמון- חצי כפית.

  2. היוש! הכנתי לשבת. זה בדיוק נח את 10 הדקות של אחרי הבישול. בניגוד לאורז רגיל, זה לא מתנפח וממלא את כל הסיר. נורמלי? מעניין לדעת. תודה על עוד מתכון ושב"ש!

    1. יצא ממש טעים. גיוון מהאורז הרגיל. מזכיר קצת את הגריסים של החמין בטעם. להבא מכפילה כמויות :-). ושוב תודה.

  3. יש דבר כזה אורז אדום? אף פעם לא ראיתי בחנויות. אחפש כי אם זה יותר בריא אז עדיף מאשר לקנות את האורז הרגיל

    1. כן, יש של סוגת, מיה ועוד. רשום על האריזה "אורז אדום".
      שבת שלום 🙂

  4. ננסה פעם ראשונה את האורז הזה, עשית לנו חשק =]
    האם אפשר להוסיף גם עגבניה או רסק עגבניות? זה מתאים?
    הטעם דומה לאורז רגיל?

    1. היי ענת,
      אפשר להוסיף עגבניה מגורדת + כפית רסק עגבניות (או אחד מהשניים). את העגבניה המגורדת מומלץ כמובן לטגן קצת לפני עם הבצל.
      הטעם קצת שונה מאורז רגיל אבל טעים 🙂

    2. רציתי לספר לך כמה נהנינו מהאורז. יצא ממש נהדר! ובכלל עושה לי טוב לדעת שזה גם יותר בריא, ואפילו יותר זול!
      תבורכי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר