מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אוזני המן שחור לבן

אוזני המן שחור לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 1, 2015
Last modified:ינואר 18, 2018

Summary:

קל להכנה ומיוחד: אוזני המן הפוכות – בצק קקאו ומילוי בהיר

 

אוזני המן שחור לבן

מצרכים (15-17 יחידות):

1.5 כוסות (210 ג') קמח לבן

1 כפית שטוחה (4 ג')  אבקת אפיה

3 כפות שטוחות (20 ג') אבקת קקאו

25 גרם חמאה/מרגרינה רכה בטמפ' החדר

4 כפות (32 ג') שמן

רבע כוס אבקת סוכר (30 ג') או  חצי כוס (100 ג') סוכר לבן (עדיף להשתמש באבקת סוכר כדי שמרקם הבצק יהיה חלק).

1 ביצה

2-5 כפות מים

למילוי: שוקולד לבן, ממרח אגוזים בהיר, ממרח חלבה

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (את המים יש להוסיף בסוף ובהדרגה עד שהבצק נעשה אחיד ונוח לעבודה. ניתן להוסיף יותר מים במידת הצורך).

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לעלה דק (השיטה הכי נוחה היא להניח את הבצק על נייר אפיה, לפרוס מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד בעזרת מערוך, כך הבצק אינו נדבק למשטח העבודה או למערוך).

-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בעלת קוטר רחב. מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול (ניתן להניח גם קוביית שוקולד לבן).

11

-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (ההידוק חשוב כדי שאוזני המן לא ייפתחו במהלך האפיה).

22

-מסדרים במרווחים על נייר אפיה ואופים במשך כ-15 דקות עד שאוזני המן נעשים יציבים. מוצאים מהתנור ומצננים לגמרי (העוגיות נעשות פריכות יותר לאחר קירור). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

36 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, עשיתי את האוזני המן לפי המתכון, הם ייצאו יפים אך הבצק יצא רך ולא פריך. מעין סוג של לחם. יש לך מושג למה?

    1. היי תמי,
      זה נשמע כאילו יש בבצק יותר מידי נוזלים. כמה מים שמת?
      שמת 25 גרם חמאה ו4 כפות שמן?
      אפית ב180 מעלות? כמה זמן בדיוק?
      כמה אוזני המן יצאו מהכמות? אני רוצה לוודא שלא הכנת אותם גדולים מידי.

    2. שלום אפרת ותודה על תשובתך. צודקת, שמתי יותר מחמש כפות מכפי שרשום במתכון כי הבצק לא התאחד. יכול להיות שזו הטעות. אנסה שוב להכין. יש לכם אתר נפלא!!! תודה רבה וחג שמח.

    3. פעם הבאה אם הבצק יבש או מתפורר אחרי שהוספת 5 כפות מים תוסיפי כמה כפות שמן עד שהוא נעשה נוח לעבודה.
      פורים שמח 🙂

  2. אפרת יקרה
    תודה על האתר המעולה!!!
    חושבת שאפשר במילוי לערבב טחינה גולמית עם דבש או סילאן?
    כדי שיהיה פרווה וגם ללא מרגרינה
    זה סמיך מספיק? ובמרקם מתאים?
    תודה!!

    1. היי הדס,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לערבב טחינה גולמית עם דבש כדי שייצא ממרח בטעם חלבה. אם זה יוצא נוזלי אפשר להוסיף לתערובת אגוזים טחונים או ביסקוויטים מפוררים דק.

  3. היי, הרעיון נפלא אבל באמת באפייה האוזניים נפתחות.. מה אפשר לעשות על מנת שלא יקרה?
    רעיון נוסף למילוי- מרציפן! 🙂

    1. היי נגה,
      חשוב להדק היטב את הקצוות. טיפ נוסף הוא להכניס את אוזני המן למקפיא כ10 דקות לפני האפיה.
      פורים שמח 🙂

    1. היי מור,
      במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או מחמאה.
      אם אין לך אני מניחה שזה יעבוד גם עם 3 כפות שמן (כלומר סה"כ 6-7 כפות שמן לכל המתכון).

  4. היי, אין לי קקאו.. ניתן להשתמש בשוקולית במקום? (אולי לאזן איכשהו את כמות הסוכר)

    1. היי ענבר,
      אפשר לשים שוקולית במקום ולהפחית מכמות הסוכר לשליש כוס.

    1. היי הדס, שבוע טוב 🙂
      אפשר בהחלט לשים 2 כפות רגילות קקאו + כף שטוחה קקאו. הטעם יהיה יותר מעודן.

  5. שבוע טוב אפרת
    הכנתי אותם לשבת . רעיון מגניב . אוזני המן הפוכים .תודה על המתכון

    אבל דבר אחד הפריע לי . הטעם שלהם מר .

    שמתי 3 כפות שטוחות של קקאו . שמתי גם אבקת סוכר . אבל עדיין הקקאו הפך את האוזני המן – למרים . דחוסים בקקאו שלהם . מרים בטעם .

    שאלה לי : האם אפשר בפעם הבאה קולית וכף אחת קקאו ??

  6. אפרת..
    שמתי את החמאה כשעתיים מחוץ למקרר לפני תחילת ההכנה. לא ידעתי בדיוק איזה מרקם אמור להיות לה (היא הייתה "רכה" בעיניי..), והתחלתי בהכנת הבצק.
    לחוסר-מזלי, הבצק מלא גושים של חמאה. האם זה בגלל שהיא לא התרככה מספיק? ניסיתי למעוך את הגושים, אבל זה די אבוד. מה אפשר לעשות? להוסיף מים חמים אולי?
    החמאה בתוקף.

    1. היי סתיו,
      ראיתי רק עכשיו..
      יכול להיות שהחמאה הייתה עדיין קצת קשה או קרה. בכל מקרה עדיף להמשיך ללוש עד שהגושים ייעלמו או לעטוף את הבצק בניילון נצמד, להניח לו לנוח כחצי שעה ולהמשיך ללוש.
      מים חמים פחות מומלץ כי זה יחמם את הבצק ועדיף שהוא יהיה דווקא קר במקרה הזה.
      מה עשית בסוף?

    2. השתמשתי במיקסר ידני עד שבאמת זה קיבל צורה אחידה..
      בסופו של דבר הבצק יצא שומני, וכך גם האוזניים. "צבטתי" והידקתי את הקצוות ולמרות זאת הם נפתחו באפייה 🙁 כשהכנסתי אותם לתנור המרקם של הבצק ממש הרגיש כמו בצק צבעוני למשחק, לא יודעת מה קרה, אולי יבשתי אותו מהתעסקות-יתר (לישה, קריצה, איחוד שאריות, קריצה… )
      במקום אוזני המן יצאו לי אוזני פיל…

  7. היי, האם אפשר לשים פירורי חלבה?
    אילו עוד ממרחים בהירים אפשר? לוטוס הולך?
    תודה

    1. היי לימור,
      פירורי חלבה כדאי לשים רק בנוסף לממרח.
      אפשר לשים גם ממרח לוטוס. אפשר לשים ממרח שקדים מעורבב עם אבקת סוכר/דבש.

    1. היי בוני,
      במקום השמן- 4 כפות שמן קוקוס במצבו הנוזלי (מומס)
      במקום החמאה- כף גדושה שמן קוקוס במצבו המוצק.
      בהצלחה 🙂

  8. אז נכון היום לא פורים וגם לא מתקרב, אבל הכנתי אתמול את האוזני המן ויצא פצצה! טרפו את זה בשניות וכולם ממש ממש אהבו ושיבחו מתכון ממש מעולה! אפילו יצא יותר טעים מבחנויות!

    1. הי אביבית,
      אפשר לשים 3-4 כפות שמן במקום המרגרינה (בנוסך ל4 כפות שמן המצוינות במתכון) אבל המרקם של אוזני המן לאחר האפיה יהיה יותר פריך עם מרגרינה.
      פורים שמח 🙂

  9. היי
    תודה על המתכונים המגוונים.
    אם מכינים כמה ימים קודם ושומרים את אזני ההמן בקופסא אטומה זה יהיה עדיין טרי לשלוח במשלוח מנות, או שחייבים סמוך בשביל הפריכות?

    1. היי רעות,
      כן, ניתן לשמור אותם בקופסה אטומה היטב 3-5 ימים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר