מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אוזני המן ב-2 מצרכים

אוזני המן ב-2 מצרכיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 8, 2017
Last modified:מרץ 10, 2017

Summary:

אוזני המן מהירים שמכינים מבצק פריך קנוי + ממרח שוקולד (2 מצרכים בלבד!)  – לכל מי שרוצה לחסוך בזמן הכנה או שמתעצל להכין את הבצק בעצמו ובכל זאת רוצה להגיד שהוא הכין 🙂

אוזני המן מהירות

מצרכים ( כ-35 אוזני המן קטנים):

900 גרם בצק פריך מתוק מרודד למאפים מתוקים

ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-פורסים את הבצק בעדינות על משטח עבודה. בעזרת כוס קטנה קורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס"מ.

-במרכז כל עיגול מניחים כמות של כחצי כפית ממרח שוקולד. מקפלים לאוזני המן ומהדקים היטב את הקצוות (אם לא תהדקו כמו שצריך אוזני המן עלולים להפתח באפיה!).

-מניחים על נייר אפיה ואופים בתנור במשך 13-15 דקות, עד להזהבה יפה. מוצאים ומצננים לגמרי (אוזני המן נעשים פריכים לאחר צינון מוחלט).

*לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת סוכר.

 הערות:

*לאחר שמסיימים לקרוץ עיגולים יש ללוש את עודפי הבצק ולרדד בעזרת מערוך ואז שוב לקרוץ עיגולים וכך הלאה, עד גמר הבצק.

*הפשרת הבצק– הבצק מגיע קפוא. מומלץ להפשיר אותו לפחות 8 שעות במקרר או לילה לפני ולהוציא אותו מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

אוזני המן מהירים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

33 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי עם הבן שלי
    יצא מעולה 🙂
    היה כיף כי זה פשוט ולא צריך להסתבך עם הבצק..
    תודה רבה על כל הערות החשובות במתכונים שלך.. זה עוזר לא לעשות טעויות של מתחילים 😅

  2. איזה רעיון נפלא! אני תמיד מכינה מהאתר שלך אוכל וקינוחים.. עכשיו אני אחרי לידה ואיןלי זמן להכין עוגיות..תודה על מתכון מזורז ונהדר!

  3. יצא מעולה עם הבצק פריך. אבל לא חושבת שכדאי לשים על השיש שעה לפני שעובדים איתו, אלא מהמקרר ישר לעבוד איתו לא?תודה

    1. היי ענתי,
      בצק פריך עדיף לעבוד איתו כשהוא קר ולכן אם הוא נוח לעבודה אין צורך להמתין שעה לפני שעובדים איתו.

    1. הכנתי אוזני המן קטנים ויצאו לי כ-35 יחידות (קרצתי עיגולים בקוטר 6.5 ס"מ).
      אני ממליצה להצטייד בקופסה שלמה של ממרח תמרים ובתור התחלה לערבב כ-5 כפות גדושות ממרח תמרים עם חצי כפית אבקת קינמון ובסביבות שליש כוס אגוזי מלך קצוצים דק.

  4. יש לך מתכון למילוי של תמרים ואגוזים?
    כרגיל האתר שמציל אותי כל פעם מחדש
    פה אני לא צריכה לנסות לפני
    בטוח שיצא טוב!!!

    1. אין לי מתכון למלית תמרים שמכינים לבד, אני בדר"כ משתמשת בממרח תמרים ומוסיפה לו קצת אבקת קינמון ואגוזים קצוצים.

    1. היי ציפי,
      אפשר למלא בתערובת פירות יבשים אבל יש קודם לבשל אותם קצת כדי שיתרככו. לשים במחבת/סיר קטן, להוסיף בערך כוס מים רותחים ולבשל כ-10 דקות. לאחר מכן לטחון אותם קצת (באופן חלקי) במעבד מזון ואז אפשר למלא כל אוזן המן.

    1. חומרים למלית פרג:
      200 גרם פרג טחון טרי (חשוב שהפרג יהיה טרי ולא ארוז בשקית)
      2/3 כוס סוכר
      כוס חלב (אפשר להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מים)
      כף מיץ לימון
      40 גרם חמאה/ מרגרינה
      50 גרם אגוזי מלך טחונים או כחצי כוס פירורי ביסקוויטים
      מחממים על הגז את מיץ התפוזים עם הפרג והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומוספים את החמאה, מיץ הלימון והאגוזים הטחונים. מערבבים היטב ומניחים לתערובת להתקרר.

  5. היי אפרת,
    הכרתי את האתר שלך לפני שנה בערך וכל מתכון שהכנתי מהאתר הזה יצא מדהים. כל מתכון שלך ממש טוב ואני אשמח אם תמשיכי להכין עוד הרבה מתכונים והעלות אותם לאתר. כמובן שגם אוזני ההמן יצאו טעימים.

    בשמחה, יואב

  6. דבר ראשון זה אתר מאוד טוב ויש לך מתכונים נפלאים!
    דבר שני לגבי המתכון הזה: אם אני רוצה להכין את הבצק בעצמי מה המתכון?
    נ.ב.יש לך הצעות למתכונים קלים לילדים, אבל לא רק קלים אלא גם שילדים יאהבו אותם, לא רק לאלה שמוכנים לטעום דברים חדשים? (ואם אפשר שלא יהיה בשרי)

  7. את יכולה להראות לי בבקשה איזה בצק זה. כי אני קניתי בצק עלים מרודד למאפים מתוקים ולא יצא לי כמו בתמונה בכלל

    1. היי ורוניקה,
      זה יצא לך שונה כי השתמשת בבצק עלים במקום בבצק פריך 😐

  8. היי אפרת! רק רציתי לאחל לך פורים שמח 🙂 כל שנה אני מכינה משלוחי מנות ממוצרים קנויים אבל השנה, בזכותך, יקבלו כולם הפתעה! מעריכה אותך ואת האתר שלך מאוד מאוד 🙂 תודה רבה!!

  9. היי אפרת.
    אני רוצה לאחל לך פורים שמח והמון שמחה וצחוקים תמיד ושתמשיכי לעשות מתכונים טובים וטעימים כי את אלופה בזה!!!
    הייתי רוצה לשלוח לך משלוח מנות ענקקק עם כל מיני דברים טעימים שעשיתי בזכותך ובזכות העיצות שלך, אז אם באלך, תשלחי לי כתובת……..:)
    חג פורים שמח!!!!

    1. היי יקירה,
      עצם זה שאת מכינה מתכונים שלי והם יוצאים מוצלחים זאת המתנה הכי גדולה בשבילי. הכי אמיתי 🙂
      את מקסימה! תודה רבה רבה על הכוונה !!
      חג פורים שמח!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר