מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אגרול ממצה

אגרול ממצהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:דצמבר 12, 2017

Summary:

מצה מגולגלת בירקות מוקפצים בציפוי פריך וטעים במיוחד.

אגרול ממצה

מצרכים (10 יחידות):

5 מצות שלמות

ביצה טרופה

קמח מצה

מלח, פלפל

מצרכים למלית:

1/2 שקית קפואה של לקט ירקות סיני (כוללת תערובת ירקות חתוכים של גזר, גמבה, פלפל ירוק, כרוב, נבטים, פטריות ובצל) – 400 גרם.

תיבול: כפית אבקת מרק, כף סילאן, מלח ופלפל

אופן הכנה:

– מרטיבים היטב את המצות מתחת לברז ועוטפים במגבת נקייה. משאירים למשך 30 דקות עד שהמצות מתרככות ונעשות גמישות.

מכינים את המלית: מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את תערובת הירקות תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות. מתבלים באבקת מרק, סילאן, מלח ופלפל ומערבבים (טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך). מסירים מהאש.

-מחממים תנור ל200 מעלות ומשמנים נייר אפיה.

-חותכים כל מצה לחצי. מניחים כף מהמלית בקצה המצה ומגלגלים לסיגר.

-טובלים בקערה עם ביצה ולאחר מכן מגלגלים בקמח מצה. מניחים על נייר אפיה כשהקצוות כלפי מטה.

-מרססים/מברישים מעל מעט שמן ומכניסים לתנור ל-15 דקות. הופכים בזהירות צד ומשאירים 5 דקות נוספות.

*במקום לאפות ניתן לטגן במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.

מצה מגולגלת, מתכונים עם מצות

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת היקרה.
    חג שמח ותודה על המתכונים המוצלחים.
    רציתי לשאול אם יתאים להכין ביום רביעי בשביל שבת (עם חג באמצע…)
    אם כן, איך לאפסן ואיך לחמם?
    שואלת גם לגבי האגרולים, וגם לגבי הבשר טחון במצה מגולגלת.
    תודה מאד

    1. היי מלכי 🙂
      עדיף להכין בחמישי אם יש לך אפשרות. אם לא, תכיני היום.
      תשמרי במקרר בקופסה אטומה (לאחר שהם מתקררים לגמרי).
      תחממי איך שאת רגילה (בתנור או בפלטה עם כיסוי).
      התשובה שלי רלוונטית לשני המתכונים.

  2. וואו! פשוט וואו! סיימתי להכין עכשיו ויצא מושלם!! הייתי חייבת להתאים את זה לטעם האישי של בעלי (הוא לא אוהב מתוק) ואז פשוט שמתי בירקות תבלינים, וטיגנתי את האגרולים (כן כן, אבל אם לא בחגים, אז מתי 🙂 ). אין מילים, אפרת, פשוט שדרגת לי את החג!! מי היה יודע שפסח יכול להיות כל כך טעים חחח! תודה רבה ושבת שלום 🙂

  3. היי אני מתה על האתר שלך והכנתי מלא מהמתכונים שלך וכלום 100 אחוז הצלחה וטעים אז תודה לך
    לגביי האגרול מה ממליצה לטגן או לאפות? מה יותר טעים?

    1. היי שרה,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      בשני המקרים (טיגון ואפיה) זה יוצא מוצלח אבל טיגון בדר"כ יוצא יותר טעים ועסיסי.
      יום נפלא!

  4. חג שמח. מחר אני מכינה מהמטעמים שלך כולל המתכון הזה.
    אני חיה בחו'ל ולא מצאתי בקפואים את לקט הירקות הספציפיים. אגב יש כאן גם לקט ירקות טריים. האם חובה קפואים? אם כן\לא, מה הוא "מאסט" מהירקות? תודה

    1. היי קריסטינה,
      השימוש בירקות קפואים הוא רק כדי לחסוך זמן. את יכולה בהחלט להכין גם מירקות טריים חתוכים פשוט הטיגון במחבת יתארך מעט (10-15 דקות, עד שהירקות מעט מתרככים).
      מדובר בירקות כמו בצל, גזר, גמבה, כרוב, נבטים, פטריות, פלפל ירוק. לדעתי חשוב שיהיה בצל, כרוב, גזר, גמבה וכל ירק אחר רק יוסיף.
      חג שמח! 🙂

  5. שלום,
    תודה על המתכון נשמע מעניין, רציתי לשאול אני לא אוהבת סילאן יש אפשרות לטבל במשהו אחר?
    תודה

    1. הי דיקלה,
      את יכולה לשים במקום הסילאן כפית דבש ואם את לא אוהבת בכלל טעם מתקתק את יכולה לתבל רק באבקת מרק, מלח ופלפל (ואז מומלץ להוסיף כף מים לירקות אם חסר בהם נוזלים).
      יום נפלא 🙂

  6. במילה אחת.. wow !!!! אתר מדהים מתכוונים מדהימים וטעימים להפליא.. מאז שגיליתי את האתר פשוט נשאבתי לתוך המטבח בחזרה …. והצלחה מסחררת תודות לכם בזכותכם התקבלתי וקיבלתי את סינר המסטר שף ממשפחתי ומחבריי

  7. מאז שגיליתי את האתר (ואני אדם שלא שומר דברים טובים רק לעצמו) אני נהנית ממנו עד מאוד. כל דבר יוצא טעים לחיכם של בני ביתי ואני זוכה לתשבוחות, דבר נדיר עבור מישהי שהמטבח אינו החדר המועדף בבית. תודה וחג שמח.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר